Mercedes-Benz ще започне масово производство на ново поколение електрически автомобили от средата на десетилетието

Mercedes-Benz ще започне масово производство на ново поколение електрически автомобили от средата на десетилетието

В момента експериментите на Mercedes-Benz за подобряване на потребителските качества на електрическите автомобили, както може да се съди по концепцията VISION EQXX, са насочени към подобряване на аеродинамиката, но компанията възлага големи надежди и на нови видове батерии. Компанията е готова да увеличи производството на луксозни електромобили от средата на десетилетието, съобщават от марката.

До края на десетилетието Mercedes-Benz ще произвежда само електрически автомобили, а до 2030 г. въглеродният отпечатък на автомобил за целия жизнен цикъл ще бъде намален наполовина в сравнение с нивата от 2020 година. Заводите на компанията вече се подготвят за преминаване към масово производство на електрически превозни средства, а синдикатите и доставчиците също приветстват темпото на електрификация, предложено от Mercedes-Benz. Три завода в Германия и един в Унгария ще започнат да произвеждат електромобили на различни цени, използвайки платформата от ново поколение от средата на това десетилетие.

Според представители на Mercedes-Benz, производството на батерии за тях ще бъде организирано на три континента, тъй като компанията разбира важността на локализирането на производството на този тип компоненти за темпото на електрификация на целия парк от леки автомобили. Сега германският производител не се притеснява да експериментира с различни видове батерии. Например в някои модели се използват батерии LFP, които са доста популярни в Китай и се произвеждат там в огромни количества. През февруари тази година германската марка обяви сътрудничество с млади разработчици на ProLogium от Тайван, които създават батерии с твърд електролит. Миналата година Mercedes-Benz и Stellantis се договориха да подкрепят финансово американския разработчик на батерии Factorial Energy.

Коментари

 • Путя

  30 Юни 2022 18:33ч.

  А в Рашастан от 20 автомобилни завода са останали два. Слава Путина за това !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шофьор от Рашистан

  02 Юли 2022 18:03ч.

  Аз с моята Нивичка за 50 рубли/литър ( към лев и шейсе и пет стотинки ) мога да се изтъркалям от Воронеж до Сочи за един ден с две зареждания по пътя, за по две минути зареждането. ... А с електрическия Мерцедес ще стигна за един ден до ... ДНР или ЛНР , максимум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От средата на кое десетилетие?

  05 Юли 2022 1:33ч.

  Не ще да е текущото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи