Кога е настъпил моментът да оставим старата си кола за скрап

Кога е настъпил моментът да оставим старата си кола за скрап

В даден момент всеки стар автомобил има една и съща съдба - да се превърне в скрап в някоя автоморга. Но дали има кола, която да се размине с тази участ? Може би - ако попадне в музей или в ръцете на някой колекционер по някаква причина.

Във всеки случай, повечето коли, които се движат по улиците на нашата страна отдавна са достигнали до този етап, макар и да продължават да се движат въпреки, че вече са доста амортизирани. 

 

Ако вече не се нуждаете от колата

Има много причини, поради които може да не се нуждаете от повече автомобила си. Възможно е да сте си купили вече нова кола или пък да го планирате. Възможно е да сте започнали работа от вкъщи и да сте се преместили някъде из центъра, където трудно се намира място за автомобил.

Възможно е също така по някаква причина да не можете повече да шофирате. Но без значение каква е причината, ако не сте в състояние сами да намерите нов собственик за колата си (може да е вече стара и амортизирана), тогава продажбата за скрап е ефективен начин да се отървете от ненужното возило.

Ако обмислят този вариант, има не една или две фирми, които предлагат тази услуга, а някои от тях дори се ангажират да вземат старата кола от избраното от вас място, след което да я отпишат от КАТ (разгледайте офертите на KolaZaSkrap.bg, може да ви харесат).

 

Ако колата вече не може да посрещне нуждите ви

Твърде е възможно да имате нужда от кола, но може би не точно тази. Може би искате да се отървете от нея по някаква причина за да освободите в гаража място за нова, но не иждате друг вариант освен да я оставите за скрап. Ето и някои от възможните причини:

 

  • Харчи твърде много гориво

Вероятни е твърде неикономична и ви създава много грижи и разходи, тъй като всички знаем колко често трябва да се зареждат старите коли. Това ще я направи трудно продаваема, а и нежелана за самите вас.

 

  • Нуждае се от скъп ремонт

Някои ремонти също могат да са причина да помислим за това. Има повреди, които изискват всъщност толкова скъп ремонт, че няма начин да се съгласите да похарчите толкова пари, тъй като за по-малко можете да си намерите кола втора ръка без проблеми.

 

  • Твърде е евтина и не ви устройва колко ви дават за нея

Има и друга възможност - колата ви е здрава, но е много стар модел и на практика не может да я продадете на нов собственик, тъй като ще ви даде смешно малка сума за нея. Тук отново е по-добра възможността да я оставите за скрап.

Коментари

Напиши коментар

Откажи