Какво се крие зад понятието „добър адвокат“

Какво се крие зад понятието „добър адвокат“

За никой не е тайна, че един от най-често срещаните въпроси, които си задават онези от нас, нуждаещи се от юридическа помощ, е: „Как да намеря добър адвокат?“.

 

Най-общо казано, винаги, когато ножът опре до кокал вие започвате да си задавате този въпрос, изписвайки го по различните форуми, търсейки информация в Интернет за него, питайки ваши близки и познати или спирайки случайни хора по улиците. Колкото и да не ни се иска да ви го казваме, то с риск да развалим доброто ви иначе настроение, ще ви съобщим, че такова понятие като „добър адвокат“ в обективната действителност не съществува.

Според отделния клиент един адвокат може да бъде много добър или съвсем да не покрива критериите и изискванията му. В случаите, в които клиентът е спечелил делото, то той моментално определя адвоката си като перфектния професионалист, способен да разреши всякакъв правен спор.

 

Другият момент е тогава, когато същият този адвокат не съумее да спечели дело, свързано с друг клиент, то той моментално ще бъде причислен към графата на измамните некадърници. Разбира се, когато някой го попита какво той мисли за даден юрист, то оценката му ще се прехвърли върху втори и трети лица и по този начин да се оформи мнение и на други хора.

 

Намирането на добър адвокат е процес

Ако трябва да сме откровени с вас, то един адвокат, колкото и добър да е той, винаги има поне едно загубено дело. Не е задължително да бъдеш професионално некомпетентен, за да загубиш дадено дело. Понякога причините са от съвсем различно естество и не бива да ги свързваме с професионалните умения на хората, отдадени в това да ни защитават.

Едно дело би могло да се загуби поради ред причини, сред които спадат укриването на доказателства, неявяване на свидетели, липса на документация и какво ли не още. Друга основателна причина, позволяваща едно дело да се загуби, е ако защитникът ви не е достатъчно наясно с материята по вашия казус. Затова е добре да търсите адвокат наказателно право, ако имате проблеми със закона, или бракоразводен адвокат, ако имате проблеми в семейството.

Не са и малко онези случаи, в които адвокатът успява да спечели делото, благодарение на късмета, който има.

Когато търсите адвокат стремете се да не се уповавате на митологията. Няма как да откриете адвокат, за който всички говорят, а в действителност никой не е виждал. И запомнете едно: добър адвокат е онзи, който ще успее да изгради доверие по между ви. Ако успеете да го почувствате като приятел, то значи сте открили правилния човек.

За да ви бъдем максимално от полза, ние ви съветваме да се възползвате от услугите на AdvokatSofia.bg, където ще се сблъскате лице в лице с професионализма. 

Коментари

Напиши коментар

Откажи