Какво е фулфилмънт и как помага на онлайн търговците

Какво е фулфилмънт и как помага на онлайн търговците

Освен ако не сте търговци в сферата на дропшиппинга, където всъщност нямате наличен инвентар, ако сте търговец на дребно, който лично се занимава със своите артикули, вие най-вероятно няма да съумеете да се справите с всичко съвсем сами.

В началото, когато бизнесът стартира, най-вероятно, работата ви няма да е чак толкова натоварена и няма да ви притеснява да “жонглирате” с всичко, но постепенно ще забележите, че се справяте все по-трудно с нарастващия брой поръчки от потребителите.

За да успеят да обслужат всички клиенти, много търговци на дребно избират стратегия, при която или намаляват до минимум броя клиенти, или се опитват да се фокусират върху по-малко разнообразен инвентар. Но защо да се самоограничавате, когато има и други начини?

 

Какво представляват фулфилмънт центровете

Най-добрият начин да успеете да се справите с всичкото това натоварване и нарастващи отговорности около един бързо развиващ се онлайн бизнес е като използвате услугата фулфилмънт.

Тази услуга представлява една доста обхватна и многокомпонентна дейност, която има основен акцент върху логистиката. Без да изчерпваме всички дейности около фулфилмънта, тези центрове предлагат следното:


  • Място за съхранение

  •  

Разбира се, всичко започва с мястото за съхранение. Когато достигнете до етап на нарастващо търсене, вие ще се нуждае от все повече място, на което да складирате инвентара. Ако сте като повечето българи, пространството ви у дома е много ограничено и това е един вариант, който ви дава възможност в това отношение.


  • Опаковане на вашия инвентар

  •  

Фулфилмънт центровете осигуряват стандартизирана и професионално изглеждаща опаковка, която в пъти превъзхожда онова, което човек може да постигне сам у дома си.


  • Куриерско обслужване

  •  

Тъй като фулфилмънт центровете заявяват огромен брой доставки на ден, куриерите им предлагат преференциални условия.


  • Разговори с клиенти, ако това е нужно

  •  

Фулфилмънт центровете изцяло ще поемат комуникацията с клиентите, когато по една или друга причина последните желаят да върнат дадена стока. Това спестява личния ви контакт с тях и осигурява повече професионализъм когато се стигне до такава ситуация.


  • Попълване на инвентара, когато намалее

  •  

Центърът за фулфилмънт ще държи под контрол количеството стоки, които поддържате в наличност и когато това е необходимо, ще се извърши попълване на липсите.

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи