Как да спрем влагата, проникваща от терасата

Как да спрем влагата, проникваща от терасата

През топлите и слънчеви месеци от годината терасите са любимо място у дома. Те се използват ежедневно, а собствениците на жилищата им намират най-различно приложение и ги ползват по най-различен начин.

Някои ги ползват за да изпият там сутрешното си кафе, други - за да прочетат хубава книга, трети - за слънчеви бани, а четвърти, които имат по-голяма тераса, дори могат да я ползват за събирания и вечери със семейството.

 

Проблемите с терасата през зимата

И докато през лятото радостта от терасата, особено ако тя се отличава с хубава гледка, е много голяма, то през зимните месеци е твърде възможно именно тази прекрасна тераса да ви създаде главоболия.

От към нея към вътрешната част на вашето жилище може да се просмуче влага, а веднъж достигнала до вътрешността на дома ви, може да се появи перманентен проблем с мухъл.

Ако терасата е разположена от северна или западна страна и навява дъжд, проблемът може да стане доста неприятен и да създаде доста главоболия на обитателите на жилището.

Повечето хора са по-радикални в своите действия и решават, че автоматично трябва да се остъкли терасата. Те, обаче, залагат на идеята да закрият единственото открито пространство в имота си, без да се замислят, че през идното лято тя пак ще им бъде нужна. Но малцина знаят, че има и други доста разумни решения.

 

Течната хидроизолация може да спести нуждата от закриване на терасата

Ако от външната страна на терасата стените се обработят с течна хидроизолация, има вероятност от почти 100% всички досегашни проблеми с влага да се решат за постоянно и повече да не се появят.

Течната хидроизолация е един изключително ефикасен иновативен продукт от най-висок клас, като най-доброто решение е произведената в Дания импрегнираща хидроизолация АРД (за повече информация, можете да разгледате на Ard.bg).

Това е течен продукт, който се нанася на предварително подготвената за това стен. Попива дълбоко дори и в най-малките пори на стената, като създава едно напълно водоустойчиво покритие.

След това можете да поставите боя или мазилка, каквато желаете да имате на терасата, но преди това задължително трябва да оставите течната хидроизолация на АРД да попие и изсъхне добре.

Коментари

Напиши коментар

Откажи