Как да получим максималното от старата кола

Как да получим максималното от старата кола

 

Много често собствениците на стари и непотребни автомобили решават да продадат някои от частите на старите си возила, преди да решат да предприемат последната крачка и да ги оставят за скрап (вижте в KolaZaSkrap.bg).

 

В същото време, експерти казват, че винаги е по-добре да оставим автомобила си възможно най-цялостно състояние, защото така ще имаме реални шансове да получим по-добра цена за него.

 

 

Защо е добре да избягваме разглобяването на колата

 

 

Ако постъпите разумно и дадете колата си за скрап, като избегнете опитите за продажба на отделни артикули, имате реален шанс да получите за тях по-добра цена, отколкото сте се надявали.

 

 

Ако например си мислите, че да продадете една част от двигателя за 100 лева е голям удар, то тогава бихте останали много недоволни ако после чуете, че за същото нещо е можело да получите например 150 в депото за рециклиране.

 

 

Това означава, че дори и да продадете някои от частите на привидно добра цена, няма как да сте сигурни, че стойността е била справедлива и не е можело да се вземе повече за същото нещо.

 

 

От друга страна, можете да изкарате добри пари

 

 

Понякога не е изключено автомобилът на части да се окаже в пъти по-скъп. Така например, запазените гуми, радиостанция, огледала, чистачки и какво ли още не могат да бъдат продадени по отделно.

 

 

Ако смятате да процедирате по този начин, специалистите съветват да се консултирате с ваш приятел, който може да ви насочи кое си струва да се демонтира и какво можете да получите като цена.

 

 

Можете ли да продадете колата за последващо ползване

 

 

Най-важното нещо, обаче, което трябва да се запитате, това е дали колата не е можела да бъде продадена на някой, който да я ползва по предназначение.

 

 

Ако автомобилът е в движение, то тогава определено си струва да помислите за тази възможност, тъй като така гарантирано ще получите доста по-добра цена.

 

 

Имайте предвид, че дори и колата да е стара, ако някой млад шофьор се опитва да се учи на нея, той би могъл да се възползва от возилото наистина много добре.

 

 

Много млади шофьори, които все още нямат опит, искат да се учат на возило, което е по-старо и амортизирано, така че да не се тревожат ако се случи да го охлузят например на някой висок бордюр при вземане на завоя.

 

 


 

Коментари

 • Lrrtvi

  16 Май 2022 22:17ч.

  order sildenafil for sale - <a href="https://stromectolx.store/">stromectol buy uk</a> ivermectin buy canada

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zpwlmg

  19 Май 2022 21:28ч.

  ceftin cost - <a href="https://xcialis.store/">tadalafil tablets</a> cialis 20 mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи