Как да монтираме сами миялна машина

Как да монтираме сами миялна машина

В повечето случаи, инсталирането на миялна машина е доста проста задача, която изисква незначителни базисни умения. В повечето случаи, хората решават да се справят сами с това малко предизвикателство.

Ако имате известен опит, колкото и малък да е той, може би ще се справите сами със задачата. Ако ли не, едва ли ще ви струва твърде скъпо да поискате машината да се свърже от ВиК специалист.

Има и трети вариант, а именно, свързването да е включено в цената при покупка. Това е въпрос на политика от страна на търговеца, от който купувате машината. Все пак, нищо не ви коства да попитате още преди покупка и да се ориентирате към верига, която включва това към цената. И все пак, как се монтира миялна машина?

 

Мястото, на което ще се постави

В повечето случаи, големината на миялната машина е стандартна от гледна точка ширина и дълбочина, ето защо не е трудно да се предвиди пространство за нея. Тя най-често е в рамките до 60 сантиметра, тоест лесно може да си намери пространство под плота на вградената кухня. Ако имате стара съдомиялна, тя трябва да се отстрани внимателно. Не забравяйте да спрете водата когато го правите.

От какво ще се нуждаете

Пригответе кутия с инструменти, едно одеяло и леген или друг подобен съд, в който да се оттече водата след като откачите миялната от ВиК и канализацията. Предвидете и няколко часа от вашето време, тоест не си мислете, че ще приключите за 5 минути, защото може да възникне някоя трудност.

Водата и електричеството

Ако досега не сте имали миялна машина, редно е да напомним, че при подобна инсталация се спират както водоснабдяването, така и електричеството. Не допускайте злополуки, независимо дали наводнения или инциденти с ток.

Свържете новия уред

Идва ред да поставите новия уред пред отвора, в който след това той ще се постави. Нужно ви е малко пространство, което да ви позволи да работите спокойно. Свържете новата машина първо с канализационната тръба, след това с водопровода и накрая с електрическата мрежа.

Макар че при съвременното строителство на практика всичко е допустимо, старайте се да инсталирате миялната машина в близост до водното захранване и канализацията.

Макар че вече се създават всякакви меки връзки, в това число и с голяма дължина, техниците винаги препоръчват водопроводната и канализационната тръба да са по-малки от два метра дължина.

Това със сигурност ще намали вероятността от поява на аварийни ситуации и инциденти. Не забравяйте също така и да се снабдите с необходимите маншони, които да осигурят безпроблемно оттичане на водата в канала и да ви предпазят от измъкване на тръбата.

От какви инструменти ще се нуждаете

Тук ще обърнем малко повече внимание на всички необходимите инструменти, които са нужни за реализирането на този своеобразен проект. Те не са много, макар че винаги е възможно да изникне нужда от допълнителен инструмент.

   - Отвертка 4 в 1;

   - Регулируем гаечен ключ;

   - Нивелир;

   - Клещи;

   - Инструмент за замерване на напрежението.

 

В края на инсталацията

След като вече сте свързали захранващата тръба на съдомиялната машина, електрическия кабел и дренажната система, включете отново електрозахранването и водата.

Внимателно тествайте машината като основната ви цел е да проверете за течове. Проверете позиционирането на уреда и се уверете, че е идеално нивелиран. След като сте направили всичко това, завинтете съдомиялната машина до плота.

Коментари

Напиши коментар

Откажи