Хилари Клинтън в София по покана на Кирил Домусчиев: Равноправието на жените е недовършената работа на 21 век

Хилари Клинтън в София по покана на Кирил Домусчиев: Равноправието на жените е недовършената работа на 21 век

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Правата на жените са недовършената работа през 21 век. Трябва да намираме начини за помагаме на младите жени да получават образование, способности, така че да могат да развият своя потенциал.

Това заяви Хилари Клинтън на специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) в София. Визитата е по покана на Кирил Домусчиев. Срещата в София, организирана от Кирил Домусчиев и "Домусчиев импакт" (Domuschiev Impact), е част от "Пътят към септември" на CGI – целогодишни срещи за установяване на нови партньорства и идентифициране на начини за предприемане на действия, водещи до срещата на CGI 2024 в Ню Йорк, 23-24 септември.

"За съжаление има хора, които искат да оставят тази врата затворена и не виждат ползата от разнообразието и равнопоставеността на жените в частния и държавния сектор", каза Клинтън.

Тя посочи, че участието на жените във всички сектори ще донесе огромни ползи за световната икономика и подчерта, че за нея е огромно удоволствие отново да бъде в София.

По думите й жените получават около 24% по-ниско заплащане в световен мащаб. Клинтън отбеляза, че 1 от всеки 10 жени живее в бедност. Основната причина за състоянието им са предразсъдъците.

Хилари Клинтън отбеляза, че България изпреварва много други страни по брой на жените лидери. Тя благодари на България за отношението към равенството на жените.

Бившият американски държавния секретар благодари на Кирил Домусчиев за "ангажимента на Domuschiev Impact, която прави всичко възможно да предоставя възможности на хората" в страната ни. 
По думите на Кирил Домусчиев, съосновател на "Домусчиев импакт" и член на Консултативния съвет на CGI, гласовете на жените предприемачи често остават нечути, а те са вдъхновяващи и може да бъде направено повече за техния успех. Преодоляването на разликата между половете ще даде тласък на икономиката с 3 трилиона долара, каза Домусчиев.

Той подчерта, че фокус на днешното събитие е житейският път на Хилъри Клинтън, който е доказателство, че всичко е възможно. Домусчиев заяви, че част от тяхната мисия е да помогнат на жените да се чуе техния глас.

"През последните поне 25 години, като политик, адвокат и като активист, аз видях, че колкото повече овластяваме момичетата и жените, това толкова повече се отразява на просперитета на всички граждани", каза Османи, подчертавайки, че борбата в тази насока е на няколко фронта. От една страна това е реформиране и насочване на икономическите политики по начин, който включва приноса на жените в работната сила, защото изключвайки ги, това ще забави икономическият растеж. Османи също така смята, че трябва да се въвличат жените повече в политиката, защото по този момент те имат думата при взимането на решенията.

По мнението на президента на Косово трябва да се инвестира повече и в политики, които подкрепят образованието на жените, защото то е важен аспект на икономическия полъх на вятъра.

Османи допълни, че трябва повече справедливост или повече върховенство на закона и равенство, защото в противен случай няма да се постигнат желаните резултати. 

"Овластяването на жените в икономическо отношение има ефект отвъд собствения им индивидуален успех. То овластява обществата да постигне повече", коментира тя, посочвайки за пример собствената си страна.

Събитието събира световни лидери от публичния и частния сектор, за да идентифицират начини за подкрепа на глобалния напредък на жените.

CGI е общност от утвърдени и изгряващи лидери, които работят заедно за създаване и прилагане на ангажименти за действие – нови, специфични и измерими решения за належащи глобални предизвикателства. Срещата в София е част от „Пътят към септември" на CGI – ежегодни събирания за установяване на нови партньорства и инициативи преди Годишната среща на CGI 2024 в Ню Йорк на 23 – 24 септември.

Форумът събра повече от 200 лидери, които ще работят заедно по инициативи за подкрепа на женското лидерство и по-справедлив достъп до капитал, заетост и напредък.

Сред участниците в срещата са президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър и основателка на Фондация за жените “Чери Блеър”, Йозлем Денизмен - основателка на разплащателната платформа Monay.

Във форума участват още Джесика Еспиноза - създателка на 2X Global - глобална организация за инвеститори, доставчици на капитали и посредници, Елпита Кокота - създателка на MEXOXO - неправителствена организация, която подкрепя жените предприемачи.

В София е и Джослин Манган, която е създател на Him for her - социално дружество, чиято мисия е да има повече жени в управителните съвети на компаниите.

Източници: dariknes.bg, "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • Българин

  18 Май 2024 14:55ч.

  Скрийте малките деца да не видят тая вещица!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  18 Май 2024 15:32ч.

  Международните трафиканти на семейна сбирка в мирната Балканска колония !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Х.Клинтън се смееше на екран от новината за убития С.Хюсеин.

  18 Май 2024 16:19ч.

  ПАТОЛОГИЧНА невменяемост е стандарт за супер елита им??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  18 Май 2024 19:10ч.

  Смееше се и на погребението на южноафриканския те ро рист Нелсън Мандела !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТАЛИНКА

  18 Май 2024 15:04ч.

  Отврат. Слугите са се наредили за г.зоблизане. А тея разградските не са ли разследвани, имаше едно корабче с "брашно".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  18 Май 2024 15:21ч.

  събрали се вещици никои не говори за мир да се спрат оръжията и воините седенки без краи с ядене и пиене отвратително

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бил

  18 Май 2024 15:43ч.

  Още 90те години имаше един майтап в Америка: "Президента Клинтън и неговата първа дама Бил" така че за какво равноправие става въпрос тук ?! https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2019/08/clinton-painting.jpg?quality=75&strip=all

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На снимката

  18 Май 2024 15:52ч.

  виждаме галфон и травеститка, посрещачи на един от световните уроди!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Учудваме факта че г-на Дачкова

  18 Май 2024 16:47ч.

  обръща такова внимание на тая спаружена личност с този пространствен материал?За мазният тип Домус…. пардон,Свинаря ми е ясно но защо трябва толкова излишни писания за тая особа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нарко боса препира алтъни

  18 Май 2024 16:56ч.

  С псевдо конференциики?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  18 Май 2024 17:05ч.

  смрад :американска хиена:чудовище :американско бижу на извратенъ демократия,нищо човешко (групов портрет на изчанчени ); Уййййййкинд е днес:Уйййййййкиндъ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • препоръка

  18 Май 2024 17:18ч.

  Като си тръгне клинтъновата да пуснат един самолет със светена вода да поръси България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Килари няма право да идва и да раздава оценки

  18 Май 2024 18:47ч.

  Ако напишете в Гугъл "We came, we saw, he died" ще видите зловещия циничен смях на Килари, след като убиха Саддам Хюсеин и разрушиха най-процъфтяващата африканска държава, за да не бъде въведена общоафриканска валута със златно покритие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Май 2024 19:46ч.

  Кадафи, не Саддам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Май 2024 19:45ч.

  Кица била в Бг! Даже във Варна замириса на сяра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е!

  18 Май 2024 20:02ч.

  Още не са ни довършили!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зайо Байо

  18 Май 2024 21:00ч.

  Аве, а къде са протестите срещу тази вещица?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Епстейн

  18 Май 2024 22:12ч.

  Хилари ще изнесе лекция на тема "От пурите - до Пицагейт, спомени и размисли на една вещица" . Адулт онли !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-силно в целия свят и грозно унижената жена в света

  19 Май 2024 0:57ч.

  Която жена след Биллюинскигейт с дива омраза ненавижда и мъже, и жени, не е дошла с добро в България. Защо ще се подиграва с жените в България, след като у нас няма проблеми с равноправието, образованието и заплащането на българките. Форумът както се чете от бюлетина има за цел трудовото поприще на жените мюсюлманки и по-конкретно Косово. Но какъв дипломатически и житейски опит има 42-годишната президентка на Косова Вьоса Османи?! Която няма кой да научи дори как да седи възпитано при официални международни срещи. Отворете интернет и вижте навирените й кръстосани крака на делови разговор с чужди президенти. Срам за президентката с успешна кариера.Както и при мадам Хилъри каква успешна кариера, какви 5 лева, като по роднинска линия и компенсация за унижението и срама заради мъжът й, на нея дадоха постове. Лицемерие безкрай и нечисти задни мисли. Доказа го сама при всяко идване в България. След визитата й в 1998 г., мъжът й бомби с обеднен уран цинично Балканите в 1999 г. Нахални нагли корумпирани недобронамерени циници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питаме мисис Хилари Клинтън - защо мъжът й пусна бомби с обеднен уран над Балканите през 1999 г., за да свали от власт 1 човек президент законно избран на Сърбия?!

  19 Май 2024 1:10ч.

  Сънародника Домусчиев може би от името на народа на България, които измира като мухи (по данни на СЗО и ООН българите и сърбите най-бързо изчезващите нации в света) - питайте и дайте отговор, за който мълчат вече 25 години - ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ БИЛ КЛИНТЪН чрез НАТО БОМБАРДИРА БАЛКАНИТЕ С БОМБИ С ОБЕДНЕН УРАН?! Защо бе, г-н олигарх Домусчиев, поне това нищо няма да ти струва - питай приятелското ти семейство Бил и Хилари Клинтън - защо пуснаха радиоактивни и касетъчни бомби над Балканите и ОТРОВИХА всичко - и днес имаме епидемия от страшни за демографията заболявания. ... ето ги ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото

  19 Май 2024 6:21ч.

  Домусчиев е гражданин на света, не му пука нито за България, нито за българите. Явно ще прави някакви далавери за много пари и клинтънката ще му помогне, затова я кани. Пък и да напомнят на българите, че са роби на англосаксите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всяка година между 500-700 деца с вродени сърдечни малформации се раждат в България, заради бомбите с обеднен уран от Клинтънов президенти

  19 Май 2024 1:26ч.

  Абсолютен цинизъм и невиждана наглост саморазкриват главните действащи лица на "форума за жените". За жените - бизнесменки. Не майки! Що Домусчиев не направи форум за МАЙКИТЕ НА ДЕЦАТА С ВРОДЕНИ СЪРДЕЧНИ МАЛФОРМАЦИИ с чудовищна цифра за България - по 500-700 бебета с увредени сърчица?! Такава безчовечност, такава безчовечност и наглост, нямаме думи. Язък им за милиардите и милионите, като нищо няма да отнесат на оня свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влади

  19 Май 2024 6:59ч.

  Тази бая се е бабичкосала...🤔 Абе бабке, не оставяй и за миг Бил, че някоя лелка ще му надуе саксофона😂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  19 Май 2024 9:22ч.

  У съседите отиде на посещение китайският президент, а у нас това зло чучело, чийто мъж преди 25 години бомбардира Балканите и разсипа здравето и живота кой знае на колко хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЛУДОГОРЕЦ

  19 Май 2024 11:28ч.

  БРАВО КИРЕ,БРАВО ДОМУСЧИЕФФ,ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН СИ(С КЪСА ПАМЕТ И МОООГО ПАРИ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фхгътрй

  19 Май 2024 11:37ч.

  Тая е вероятно най-голямото чудовище и сатанизиран уррод в САЩ. Преди време имаше доста интересни филмчета из мрежата. Имаще и едно за така наречения "Пицагейт"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  19 Май 2024 11:40ч.

  Чудя се коя ми е по противна. Тая вещщица Клинтън или другата вещщица "Мадона"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истина

  24 Май 2024 14:23ч.

  три грозни същества, а в средата може дори и това да не е !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи