Горивата ни ще поскъпнат повече от европейските при ембарго срещу Русия

Горивата ни ще поскъпнат повече от европейските при ембарго срещу Русия

При мораторум върху руския петрол цените на горивата на Балканите и в Източна Европа ще се увеличат повече, отколкото в останалата част на континента. Пазарите вече реагирали на новината.

Това каза в Министерския съвет Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация, който участва в срещата с превозвачите.

Ако си въобразяваме, че имаме море, което може да обслужва танкери, да имаме, но то е затворено пространство, което зависи от Босфора. Българската рафинерия произвежда горива, които захранват румънския, молдовския и украинския пазар. Ако производителят загуби своя капацитет, ние трябва да преминем към внос, целият регион ще потърси алтернативи от Средиземно море, което ще увеличи цените значително, каза той.

Преди малко говорих с премиера Кирил Петков за среща следващата седмица. Българското правителство трябва да настоява за изключение и да влезем в групата на Унгария и Словакия и това трябва да е първи приоритет на кабинета, заяви Терзиев.

Без горива няма да останем, но по темата с цените през следващите месеци не се наемам да коментирам, защото това ще бъде разказ с неочакван край, допълнш той.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ко ти дреме... нали ще "накажем" Русия...

  05 Май 2022 19:08ч.

  Може да открият още някоя "любовница" на Путин и да й вземат парите, ако неблагоразумно не си ги е държала в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  05 Май 2022 21:51ч.

  Ся последно ще поскъпват ли горивата или не, щото Даниел друго говори. Вижте там се разберете, че да знам да вадя ли тубите от избата (от 1974 г.) или не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добър ден,

  05 Май 2022 19:18ч.

  тъга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винаги

  05 Май 2022 20:18ч.

  Винаги съм се чудел,какъв изрод трябва да си,че да жертваш цял народ,за собствена облага и за интересите на чужда държава,която няма нищо общо с България и изобщо не и пука за нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко това ще доведе до скорошен край на ЕС

  05 Май 2022 20:21ч.

  И на нашето членство в него и ОТАН

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  05 Май 2022 21:38ч.

  https://rasp.yandex.ru/station/9600215/ В тая връзка можеш да се полюбуваш на полетите от Москва - Тюмен, Кишинев, Бухара, С. Петербург, Киров и пр. Външни полети почти няма. Самолетите с които се лети са крадени от западни лизингодатели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  06 Май 2022 0:50ч.

  Няма страшно. БенДзина и 10 лв. да стане Ганьо е богат, ще плаща. Вижте как хвърчат цените и инфлацията, на 5-то място в Европа сме по ръст на инфлация, а Ганьо си "кюти", всичко е точно, няма митинги, няма протести. Не виждам проблем, да поскъпват горивата (и всичко останало с него).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи