Евтини или качествени климатици да изберем

Евтини или качествени климатици да изберем

 

При нужда от отопляване, много често се обръщаме към това, което можем да си позволим като първоначална инвестиция и реално подмитаме последиците като високи сметки за ток.

 

За това, много от нас са били в ситуации, в които имат климатик, но не го ползват на пълен капацитет и по негов дизайн, просто защото консумацията е прекалено висока.

 

 

Какво получаваме с нискобюджетните климатици

 

 

Това, което се получава при ползването на нискобюджетните климатици е доста бърза покупка въз основа ниската цена на продукта. В нея често се включва доставката и монтажа, което допълнително ни кара да се чувстваме сякаш сме направили правилното решение.

 

 

Но при първа необходимост от по-дългосрочна употреба, в края на месеца разбираме, че този климатик консумира доста електричество дори и да работи за кратко време. Така, постепенно намаляваме ползването му, тъй като не можем да си позволим сметките за ток, които преди са били една малка част от месечните ни разходи.

 

 

И след един отоплителен сезон, климатика или не се ползва или просто сме се примирили с факта, че ще плащане високи сметки и сме отредили една не-малка част от месечния бюджет само за това.

 

 

Каква е разликата, когато инвестираме в климатик

 

 

Има и друга страна на монетата, само, че при нея се изисква или да изчакаме да съберем пари или да вземем кредит и да купим продукта на изплащане. Това не на всеки му се нрави, особено ако вече изплаща няколко кредита, за това често избора е за евтиното сега, пък после ще му мислим за последиците.

 

 

Реалността с инверторните климатици, които са в класове над обикновените, е че те спестяват много повече от пари в дългосрочен план.

 

 

Реалността, е че тези климатици разполагат със различен вид технология на компресия, която намалява потреблението на електроенергия и така, дори при целодневна употреба, няма да видите чак толкова голямо увеличение на разходите.

 

 

В рамките на 3-4 месеца от закупуването, вие не само ще разполагате с продукт, които не ви е страх да използвате, но и ще усетите голяма разлика в сметките за ток, което не е нещо, с което старите климатици могат да се похвалят.

 

 

Подобна констатация е подкрепена от статистиките, които Eclima.bg може да даде относно самата консумация и цялостната нужда от поддръжка на старите климатици спрямо новите.

 

 

Тъй като те работят по-ефикасно и не се натоварват толкова много, новите климатици нямат нужда от толкова често сервизиране, а това означава по-дълго потребление и дълга гаранция от оторизиран сервиз.

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи