Естествени или изкуствени градински мебели да изберем

Естествени или изкуствени градински мебели да изберем

Няма градина или заден двор без някаква форма на градинска мебел, като колко и каква е тя зависи изцяло от двора както и от потребностите на собствениците на дома. Подобен вид инвестиция не е нужно да бъде огромна, но е важно да изберем добре, за да ни служи тя правилно и дълго време, както и да радва окото ни.

 

Ето как да изберете между дървени и метални градински мебели

Истината, е че има два основни вида градинска мебел, такива направени от леки, изкуствени материали като пластмасовите столове и маси, и такива, които са направени от естествени материали като дърво или ковано желязо. Вторият вид е значително по-скъп от първия, но за сметка на това стои по-красиво и може би дори по-дълго време.

 

Избор между естетика и функционалност

Не че PVC столовете не могат да бъдат красиви, но в сравнение с дървените започват да бледнеят, поне от естетична гледна точка. За сметка на красотата и издръжливостта, плащате почти двойно за дървени столове и маса, а при пластмасовите мебели получавате количественост и доста добро качество, поне що се отнася до продукти от пластмаса.

Самата пластмаса е третирана против UV лъчи, което я прави доста издръжлива на подобни влияния. Тя няма да започне да променя цвета си или да загуби силата си, понеже стои на слънце, а и не е нужно да се притеснявате ако завали, тъй като пластмаса трудно гние – след дъжд просто трябва да ги забършете и са готови за ползване.

Дървените градински столове и маси изискват повече поддръжка, но естествените материали по никакъв начин не изневеряват със своето усещане, луксозност и цялостна атмосфера. Дори сякаш изглеждат като удачен избор за заден двор тъй като си отиват с атмосферата на градина пълна с цветя, дървета, лехи и декоративни или плододайни храсти.

Дървените столове могат да издържат по-голяма тежест, а пластмасовите имат ограничение в размер и тежест, за това е добре да подберете спрямо вашите потребности.

 

Метални мебели

Макар и по-рядко срещани, металните мебели заемат една средна позиция между дървото и пластмасата, тъй като хем излъчват естетика, хем са издръжливи на светлина и влага. Добър пример са люлките и столовете, които можете да намерите на TeMax.bg – там има тенти, чадъри и дори навеси за защита от непредвидено време или жарко слънце.

Реално, с металните мебели не е нужно да се притеснявате за тяхната здравина или поддръжка, но пък там можете да очаквате да заплатите една от най-високите цени. Ако смятате, че си заслужава и че искате нещо, което да е трайно, то тогава ви препоръчваме да разгледате каталога на Те Макс, където със сигурност ще откриете това, което търсите.

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи