Cisco очаква недостигът на компоненти да продължи до следващото лято

Cisco очаква недостигът на компоненти да продължи до следващото лято

Intel, NVIDIA и Micron предупредиха, че има излишък от запаси, с който ще трябва да се справят през следващите месеци. Изглежда, че това може да означава край на недостига на полупроводникови компоненти, който за втора поредна година затруднява ритъма на много индустрии. Разкритията на представители на Cisco обаче сочат, че е възможно да продължи недостигът на някои полупроводникови продукти до средата на следващото лято.

Според главния финансов директор на Cisco Systems Скот Херън, цитиран от Bloomberg, недостигът е отстъпил място на излишъка в сегмента на персоналните компютри само защото повечето хора, които искат да си купят нови персонални компютри, са го направили по време на пандемията, измествайки търсенето във времето и задоволявайки нуждите си за дълго време.

Cisco, която произвежда телекомуникационно оборудване, все още изпитва остра нужда от определени видове полупроводникови компоненти, които се произвеждат в ограничени количества, като различни специфични трансоформатори.

Според компанията проблемът ще се запази през цялата следваща финансова година, която според календара на Cisco ще приключи през юли следващата година. През това време приоритетите на компаниите, специализирани в производството на необходимия набор от чипове, ще имат време да се променят и те ще се преориентират към доставката на продуктите, необходими на Cisco. В четвъртък дори компанията Applied Materials, която произвежда собствено оборудване за производство на този тип продукти, съобщи за проблеми с набавянето на необходимото количество чипове. Главният изпълнителен директор Гари Дикерсън призна, че недостигът ще продължи още няколко тримесечия.

Коментари

Напиши коментар

Откажи