"Блумбърг": Въпреки санкциите вносът на руски петрол в Европа продължава през Индия

"Блумбърг": Въпреки санкциите вносът на руски петрол в Европа продължава през Индия

Благодарение на Индия много автомобили с двигатели с вътрешно горене в Европа продължават да се движат с горива, произведени от руски петрол. Това става въпреки санкциите, които забраняват почти напълно вноса му по море, информира агенция "Блумбърг".

Ограниченията се отнасят и до импорта на руски петролни продукти в Европейския съюз, но не пречат на трети страни, сред които е и Индия, да купуват евтин петрол от Русия, да го преработват в горива и да ги продават в Европа с надценка. 

Азиатската страна е на път да се превърне през този месец в най-големия доставчик на преработени горива в Европа, като същевременно купува големи количества руски петрол, според данни на аналитичната компания "Кплер" (Kpler), предоставени на "Блумбърг".

Вносът на преработени горива горива от Индия в Европа ще надхвърли 360 000 барела дневно, изпреварвайки този от Саудитска Арабия, информира "Кплер".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Невидимата ръка на пазара :))))

  28 Апр 2023 15:44ч.

  За алъш-вериш буржуите ще ни продадат и въжето, на което да ги обесим ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отец Нафърфорий

  28 Апр 2023 16:23ч.

  И к'во? Да не се опитват да внушават, че наложат санкции на Индия? Ама тия сериозно ли, бе? Егати смешките!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  28 Апр 2023 16:23ч.

  на 15 август 1971 г. Ричард Никсън отменя златното покритие на долара - и това е денят, в който е роден неолиберализмът. сатанистите в САЩ имат $32 000 млрд. външен дълг – т.е. ползвали са чужд труд, стоки и услуги срещу зелени хартийки без златно покритие, и някой трябва да им го изплаща! а 38% от бюджетните приходи на САЩ се формират от това, че страните по света са принудени да използват тези зелени хартийки като разплащателно средство при търговския обмен... и те продължават да им налагат това чрез войни и целенасочени заплахи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясновидец

  28 Апр 2023 16:34ч.

  Цял свят разбра, че въпросните руски санкции са както би казала баба Пена ,, мижи да те кажем". Така наречения,, колективен запад" отдавна разбраха, че не могат без руския газ и руския петрол и сега въртят какво ли не схеми да внасят руски газ и петрол от трети страни, като се правят, че не разбират от къде идват въпросните суровини. Което е пълен абсурд. Пълни смешници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аз като един европеец

  02 Май 2023 5:01ч.

  С две коли и много евро-атлантически ценности, като наливам бензин на колите, се срамувам че вътре има руска суровина ! Срамувам се, и наливам ! Пак се срамувам, и пак наливам ! ... Срам, срам, срам ! Лош Путин !... и продължавам да наливам. Такъв е живота, трябва да го живеем барабар със срамните си части.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи