Български бизнесмен купи апартамент на Джефри Епстийн в Париж за 10 млн. евро

Български бизнесмен купи апартамент на Джефри Епстийн в Париж за 10 млн. евро

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Луксозният апартамент в Париж, който преди време беше собственост на покойния бивш финансист Джефри Епстийн, обвинен в педофилия и трафик на непълнолетни, е бил продаден за малко над 10 млн. евро на българския бизнесмен Георги Тучев, съобщава Bloomberg.

Тучев е собственик на фирмата „Готмар“ в Съединение, която според сайта ѝ е създадена през 1992 г. и е специализирана в преработването на термопластмаси. Основните направления в дейността ѝ са производство на капачки и дръжки за бутилки, на опаковки за парфюмерийната и козметичната индустрия. Той е собственик и на „Нова Трейд“ ЕООД, компанията, бутилираща изворна вода „Бачково“. Името му бе свързано с убийството на пловдивски митничар и негов бивш бизнес партньор през 1999 г.

Имотът с площ от 685 кв. м – два съединени апартамента, обзаведени от известния дизайнер Алберто Пинто, се намира в „една от най-бляскавите сгради“ на булевард „Фош“ с гледка към Триумфалната арка от всекидневната, показва вече неактивната обява за продажбата му, публикувана в Sotheby’s. Част от приходите от продажбата ще бъдат използвани за разплащане по неудовлетворени искове от жертви на Епстийн, съобщи адвокат на управителите на имуществото му.

Епстийн беше арестуван по обвинения в сводничество през юли 2019 г. при завръщането си в САЩ от Франция. Макар че финансистът беше намерен мъртъв в килията му в САЩ месец по-късно, разследването на деянията му продължи и включваше полицейски обиск на апартамента в Париж.

Сделката между JEP, френска компания собственост на управителите на имуществото на Епстийн, и Георги Тучев е финализирана на 29 юни, сочат документи, видени от Bloomberg. Propriétés Parisiennes Sotheby’s International Realty е била консултант по сделката срещу хонорар от 420 хил. евро. Първоначално имотът беше обявен за продажба на цена от 11,9 млн. евро.

Продажбата на имота, който разполага още със студио и малък апартамент на горния етаж на сградата, беше потвърдена от Даниел Вейнер, адвокат на управителите на имуществото на Епстийн.

Апартаментът, който се намира на втория етаж, а таваните му са високи пет метра, има няколко гостни и спални, включително голяма спалня с мраморна баня, сауна и фитнес център, сочат документи и данни от обявата. Епстийн е прибавил и стая за масаж при преустройството преди две десетилетия.

Дъщерята на 57-годишния Тучев е съобщила в неотдавнашно интервю за Bloomberg, че фирмата „Готмар“ е постигнала общи приходи от продажби за над 12 млн. евро през 2020 г.

„Готмар“, Тучев и дъщеря му не са отговорили на многобройните опити на Bloomberg за контакт с тях по имейл или по телефона.


Източник: investor.bg

 

 

 

Коментари

 • Рукола Z

  01 Дек 2022 16:43ч.

  Те българите не са гнусливи.. особено тия къде кирча от Пррекалено Прости, награждава със сертификати от клас А.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  01 Дек 2022 16:44ч.

  Не знам кой е този човек, но винаги съм се чудила на подобни парвенюта... Купил къщата на някакъв педофил, вместо да построи болница, сиропиталище или училище в родината си. Може и някой завод, пък да даде работа на десетки семейства или да инвестира и върне българското земеделие на онова ниво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола Z

  01 Дек 2022 18:16ч.

  Тучето е спонсор на ДБ... произвежда пластмасов боклук, бутилира вадичка, безалкохолно... все печеливш бизнес и да дава работа, да правят капачките къде събираме после за ковьози!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  01 Дек 2022 18:29ч.

  Апартаментът, купун от Тучев разполага с три детски спални и хай-тек смарт масажьор с изкуствен интелект, специализиран за разтривки и релакс на невръстви дупета. До спалните се намира видеосалон с богата колеккция на педофилски видеофилми и игри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Готмар е абревиатура

  01 Дек 2022 19:55ч.

  Съдържа имената на създателите си-Георги Тучев и Муравей Радев..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гнусни типове

  02 Дек 2022 13:32ч.

  Хвани единия, че удари другия..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  01 Дек 2022 23:21ч.

  Какви е чеда раждала, ражда и ще ражда българска майка просташка!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  02 Дек 2022 14:59ч.

  Генералният извод от станалото е- България обедня с 10 милиона евро, а Франция забогатя. Апартамент от 685 квадрата, а като почине ще му стигнат и два. Тази покупка според мене е глупава и парвенюшка. Съветвам всички да прочетат есето за парвенюто на големия Иван Хаджийски. Писано е преди близо 70г., но е много актуално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бачково

  02 Дек 2022 15:21ч.

  Поне за мен - най-невкусната бутилирана българска вода, с най-посредствените реклами. Без да коментираме други работи и без да споменаваме химическите безалкохолни "Дерби" - също на Нова Трейд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Честито, българи! За това скачахме кат маймуни

  03 Дек 2022 12:12ч.

  1996/7! КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН! Честито на г-н Ручев, щом е богат, умен и прекрасен човек е. ПС Да не би за него да събира Глигито капачки да ги правел на кувьози?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лош късмет

  03 Дек 2022 12:13ч.

  тази къща е лош късмет, глупако... но казано е: техните мечове ще пронижат собствените им сърца...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mihail Konstantinov

  05 Дек 2022 12:48ч.

  И к'во е туй име Епстийн? Човекът си се казва Епщайн. Няма лошо. Е, казваше се, де, преди да го самубият. И Кенеди беше ходил там, да не говорим за британските принцове. Баси боклуците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи