Асен Василев обединява "Митници" и НАП в единна приходна агенция

Асен Василев обединява "Митници" и НАП в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция, която ще обедини Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“.

Във връзка с преструктурирането, министърът на финансите Асен Василев, съгласувано с министър-председателя акад. Николай Денков, днес назначи досегашният директор на Агенция „Митници“ Павел Тонев за свой съветник.

Той ще подпомага работата по създаването на единната приходна агенция. Директор на Агенция „Митници“ става досегашният заместник изпълнителен директор на ведомството Петя Банкова. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Опитът показва, че единните приходни агенции водят до по-ефективно администриране на приходите. Сред държавите в ЕС такива са въведени в Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария. Освен това, единни приходни агенции функционират в САЩ и Великобритания.  

С друга заповед от днес министърът на финансите назначи Илка Димова за директор   на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Целта на промяната в ръководството на АДФИ е оптимизиране работата на Агенцията, с цел процесите па извършване на финансовите инспекции да отговорят на най-добрите европейски практики.

Илка Димова е магистър по международни икономически отношения и има дългогодишен управленски опит във водещи финансови институции в страната. Досегашният директор на АДФИ Стефан Белчев се връща в системата на Министерството на финансите.

Коментари

 • Електронно управление

  20 Фев 2024 10:37ч.

  Централизация на управлението - лесно управление, лесен контрол върху МЕГА ДАННИТЕ и бизнеса. Цел заличаване на националната валута и налагане на принудата. Каква свобода, какъв растеж?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  20 Фев 2024 13:54ч.

  ....... но Пеевски още не се е произнесъл за да стане !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2022 Василев срещу Пеевски и Борисов да се почистят. 2024 Василев управлява България благодарение на Борисов и Пеевски!

  20 Фев 2024 10:59ч.

  3.10.2022 г. Бихме говорили с ГЕРБ и ДПС, когато тези партии не са управлявани от хора които са рекетирали фирми, крали от държавната каса, когато това СЕ ПОЧИСТИ те може би ще станат нормални партии. Това каза в предаването „Лице в лице“ Асен Василев от „Продължаваме промяната“. - https://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/asen-vasilev-ako-poluchim-mandat-shte-zapochnem-pregovori-s-db-i-bsp.html - на маймуни ни направиха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народе????

  20 Фев 2024 11:23ч.

  Дайте да мислим какво да правим, щото това сатаниско "евро" да не помирише Българската Земя Свидна! Пфу, Идиоти евро-нещо си! Анатема вам! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  20 Фев 2024 11:41ч.

  В старозогорският затвор точат зъби за това меКо дУпЕ! Спомнете си филма "Изкуплението Шоушенк" с Фрийман и Тим Робинс -там имаше един пухкавел дето рева "не съм виновен, пуснете ме" и го пребиха и глутницата педали дето търсеха в банята кого да ХХХХХ.....И си представете Кокорчо там...Кеф.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  20 Фев 2024 11:55ч.

  Подобни сливания практикуваше и Тодор Живков, което издаваше тогава, а следователно и сега безсилието на управляващите. Ама то така е с назначени политици. Но да не се притесняват, пълно е с назначенци или по-точно калинки не само в политическите, но и в икономическите научни среди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подобни сливания и разделения

  20 Фев 2024 13:18ч.

  ползват всички мошеници на власт, за да ловят риба в мътна вода. Да не говорим за бизнеса, където куче влачи... фирми се сливат, фалират, прекупуват, препродават и накрая "умният" гепи парите и бяга, а тия, дето имат да вземат, си остават да имат да вземат. Асенчо прилага номерата, с които е завличал съдружниците и контрагентите си. Позволявам си обаче да мисля, че бай Тошо реално и искрено търсеше оптимизация на управлението, за разлика от дупенцето на снимката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кандидат неПРЕЖИВЯЛ

  20 Фев 2024 12:10ч.

  Те всички се учат един от друг! Най-малко - учат се от опита, който бива натрупан във връзка с управлението от техни колеги. Важното е да го докараш до положение ТИ ЛИЧНО ДА СИ НЕДОСЕГАЕМ! А най-лесно ставаш недосегаем, когато не могат да те бутнат, защото бутането ти ще доведе до разрушаване на държавата, а разрушаване на държавата не е изгодно в този момент на ПАРТНЬОРИТЕ. Ето ви категоричен пример: БХ практически си призна за чекмедджетата, с тази малка особеност, че те са истински, но са били напълнени от зли външни сили, в частност - един пилот, който по съвместителство бил и добър оператор на дрон! И какво стана после - прокуратурата фактически каза: нама такива снимки, няма такива чекмеджета! И до ден днешен ХОРА С ПРЕТЕНЦИИ продължават да го славят и да се правят на ударени! Изводът е яясен - БХ го докара до състояние на недосегаемост. Та, няма никакво значение, какви изродщини и с какви основания ще извърши лицето АВ. Дали е недосегаем, не знам, но той поне вярва в това! Иначе, целите са ясни! Пълно централизиране, окрупняване и ... мачкане! Всичко все в името на хората! Вижте един материал на министър Йоловски в Епицентър Министър Йоловски: Електронното управление е бизнес проект със секретни поръчки за стотици милиони! Някогашната милиционерска държава ще ви се струва като лагер на бойскаути~ Ще им се струва НА ПРЕЖИВЕЛИТЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  20 Фев 2024 12:29ч.

  Как така? Хората, които работят и си плащат осигуровките в НАП, какво общо имат с митниците.?! Къде са мъжете в тази държава, или само се влачат на 19 февруари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  20 Фев 2024 12:32ч.

  Гений, Кокорана е гений в далаверите и кражбите. Въпрос с повишена трудност: Кокорчо ще се омете от България след като открадне 1-10 или 20 млрд лв?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЧОВЕК

  20 Фев 2024 12:46ч.

  След такива разкрития на Министър на Финансите в която и да е друга държава трябваше отдаана да е извън правителство и парламент и с обвинителен акт и в ареста.Това е разликата ,само в България и още някоклко завзети държави може да се случи това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  20 Фев 2024 13:39ч.

  Те и сега са във финансовото. За чий ги слива механично? Ква е връзката на НАП с контрабандата на наркотици, примерно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  20 Фев 2024 13:43ч.

  Трябва да сменят маса закони, правилници, наредби. Ще им стигне ли времето до ротацията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бобо

  20 Фев 2024 16:47ч.

  Аман от този крадлив, продажен, финансово неграмотен Кокорчо. Време е да се събуди и да изметем тая напаст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пристигане от Америка

  20 Фев 2024 17:17ч.

  И се почна с иновациите. Някой има ли доверие на това лице? В съседната статия пише за взети и невърнати 1.6 млн.долара честно и почтено бизнес дело и прочие, и прочие ... умориха ни, уморяват ни, обаче не им пука. Америка над всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ьначи

  20 Фев 2024 19:39ч.

  Ще прикриват големи злоупотреби и кражби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи