5 неща, които не знаехте за професионалното пране на килими

5 неща, които не знаехте за професионалното пране на килими

Килимите са страхотен начин за омекотяване на походката, увеличаване уюта в една стая и запазването на топлотата, особено през зимата. Но стават доста неприятни и трудни за поддържане при големи семейства, много деца или при домашни любимци – изисква се често пране а това е трудна задача – за това има професионални фирми за пране на килими.

Прането на килими е по-сложно нещо отколкото си мислете

Реално, прането на килими съществува откакто има килими, рано или късно, една мека подова настилка трябва да се почисти, дори да живеете в пустинята. Или се тупа, или се пере на река или водоем, но чистене винаги има – но вече сме 21ви век, има и по-лесни начини.

Има машинно пране на килими

Асоциацията на повечето хора когато чуят израза „пране на килим” е или автомивка или тепавица. Но малко са тези, които асоциират този процес с машинното пране.

Не това, не е прането с мокра прахосмукачка, а изцяло но в начин за пране – чрез конвейерна система и 5 зони на чистене + сушене, а това не много фирми в България го предлагат.

Вече е по-евтино от преди

За много хора с килими, прането от професионалист е било скъпо удоволствие, но вече не е така. Благодарение на нововъведение в сферата, професионалната намеса при пране е доста по-евтина, най-вече благодарение на фирми като TeamClean.bg, които пионерстваха машинното пране в България.

Благодарение на тях прането на един килим е доста по-достъпно, което позволява на семейства с ограничен месечен бюджет, да получат искрящ и чист килим за част от предишната цена.

Удължава живота на килима

Може би си давате сметка за това, но мръсотията и натрупването и в основата на килима, всъщност вреди доста на връзката между косъма и основата на килима. Всеки килим, дори синтетичните, се произвежда чрез вплитане на косъма в основата, а това е механична връзка, която е подвластна на нараняване – прането запазва тази връзка от нарушаване.

Много по-здравословно за вас

Да, има евтини препарати за пране, но тяхното съдържание е всъщност доста вредно за човек, тъй като трудно се отмива, а това оставя тежка химия под краката ви. Машинното пране от професионалист не оставя такива следи, а ви връща един цялостно изпран килим без налични остатъци от химични вещества.

Ползва се и през зимата

Един от най-големите проблеми на каквото и да е пране, е процеса на сушене през зимата или есента. Увеличената влага и намалената температура на въздуха значително удължава процеса на съхнене, което може да доведе до мухъл или щети по килима.

С професионалното пране, не се налага да чакате лятото, за да изперете килима си, с 1 телефонно обаждане можете да получите вашите килим в рамките на 10 дни сякаш са нови.

Коментари

Напиши коментар

Откажи