3 ползи от професионалното водене на фирменото счетоводство

3 ползи от професионалното водене на фирменото счетоводство

Обърнахме се към експерти от Acc-ConsultCo.com за да поговорим за професионалното водене на фирменото счетоводство, защото искахме да научим повече за това какви са ползите от това да ползваме услугите на истински професионалисти.

Не бихме ли могли да си спестим този разход и сами да се заемем със счетоводството на фирмата? Оказва се, че в някои случаи законът изрично заявява, че трябва да ползваме услугите на професионалисти за подаване на данъчните ни декларации.

 

Специалистите от Acc-ConsultCo.com обаче ни препоръчват да се възползваме от професионални счетоводни услуги, дори когато имаме възможност да разчитаме само на себе си. Ето какви са техните мотиви.

 

1. Анализ и контрол на разходите

Счетоводството е ключов момент за проследяване на баланса между всички ваши приходи и разходи. Дори и само един бърз поглед е достатъчен за опитния професионалист за да ви каже къде са слабите звена във вашата фирма, както и това на кое трябва да обърнете внимание още преди да е станало късно.

В редица случаи това би могло да предотврати дори бъдещ фалит. Често се случва ръководителите на бизнес да правят големи разходи по него, без да и осчетоводяват. Хората трябва да се научат, казват от Acc-ConsultCo.com, че когато например купуват апаратура и техника за тяхната фирма, те имат право да я осчетоводят като разход.

Не е справедливо да се плаща данък върху средства, които не съществуват, защото са инвестирани обратно във фирмата под формата на някакви, например, материални активи.

 

2. Финансов анализ

За всеки успешен бизнес финансовият анализ е много важен. За да имате успешен бизнес план, счетоводството е много важно. Трябва да сте наясно кога, къде и колко сте похарчили, кое се е оказало ненужно в последствие, кое е можело да се избегне и така нататък.

 

3. Предоставяне на данъчни услуги

От изключително голямо значение за фирмата е предоставянето на данъчна услуга от счетоводната кантора. Данъчните декларации се променят постоянно, а правилата по отношение на тяхното попълване се менят твърде бързо. За да не попадате в този капан и за да не се налага да висите по безкрайно дълги опашки, най-добре се обърнете към професионалното счетоводно обслужване.

Коментари

Напиши коментар

Откажи