Нашите ваши деца

Нашите ваши деца
Кампания ПРЕГЪРНИ и ПРЕДАЙ НАТАТЪК продължава!

Защо другите ги осиновяват, а мен никой не ме иска? Какво ми има, Миле?!

Повечето деца идват в ателието с комплекса на изоставеното, нехаресваното, необичаното дете, което расте с нагласата, че светът е лошо място, че животът е гадна работа, а то е само̀. Затова трябва да се научи да оцелява, следвайки закона на джунглата, където по-силният изяжда по-слабия. Затова повечето от тях, за да оцелеят, искат да са силни, страшни и лоши.

А ние ги учим на други неща – че човек не е сам, че доброто и красивото е по-силно от злото. 

 

Рисунка по хайку на Лия, 12 г.

 

Наскоро в ателието се появи ново момиченце и ми припомни за първите срещи с „нашите деца”. Когато прекрачват прага необщителни, начумерени, несигурни, все крият личица в ръкавите си. Но когато ги прегърнеш, когато направиш нещо по детински смешно и се опиташ да прекрачиш с усмивка в техния свят, когато художникът вземе в своята ръка малката детска ръчица и заедно нарисуват първата картинка... тогава детското сърце се отваря.

В изнемощялото сърце на изоставеното дете… има толкова място...
Рисунка по хайку на Тансу, 11 г.

 

Приятели на децата от ателие "Прегърни ме",

Кампания 21 ГРАМА НАДЕЖДА продължава!


Решихме да създадем група от читатели на „Гласове” и съмишленици на ателието с идеята, че много хора с малко средства биха могли да помагат всеки месец за неговата издръжка.

Включете се и вие! Поканете и свои приятели, които биха ни подкрепили в това дело!

Как може да стане това?

Всеки, който желае да ни подкрепи, ще може да дарява по 1 лев на  месец, като изпраща  дарителски есемес с текст DMS ATELIE  на единен дарителски номер 17777 

След това той трябва да изпрати  имейл адреса си на имейла на сдружението: [email protected]

Надеждата ни е да съберем много съмишленици, които да поемат ангажимент всеки месец между 20-о и 25-о число да изпращат по едит есемес. От своя страна ние се ангажираме всеки месец да ви подсещаме  на посочения от Вас имейл адрес да пуснете есемес, а в сайта на „Гласове” и фейсбук страницата Прегърни ме да  разказва с картинки и снимки за всичко, което децата са прочели, научили и измайсторили.

 

Милена Нейова, създател на ателие "Прегърни ме"  

 

Рисунка по хайку на Поли, 10 г.  

 

Банкова сметка:
Postbank, сдружение ПРЕГЪРНИ МЕ
IBAN: BG12BPBI 7940 1065 7282 01
BIC: BPBIBGSF
CODE: BPBI7940


Благодарим на всички, които ни подкрепят!


 

 

 

Коментари

 • simeon

  25 Апр 2018 14:36ч.

  БОЙКО,-----ЖАЛЬК СИ С ТВОИТЕ ПЛОСКИ ЛАКАРДИИ. ТИ НАДМИНА И КАЛЕНДАРА НА УСПЕХИТЕ НА ИВАН КОСТОВ СИЗМИСЛЕНИТЕ ТИ ХВАЛБИ-----ТИ НИКОГА НЕ СИ ГЛАДУВАЛ ЩОМ СИ СЛЯП ЗА ГЛАДНИТЕ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи