Стефания Колева: Човекът не е самотен остров!

Стефания Колева: Човекът не е самотен остров!

Искам да ви разкажа за чудесата, които се случват в ателие „Прегърни ме“, място, където изоставените деца, отглеждани в домове, се срещат с необятния свят на изкуството. Там те откриват магията и удоволствието да изразяват себе си – като рисуват, майсторят ангели, играят на театър, гледат кино и разговарят, илюстрират приказки и още много вълшебства, които само въображението може да роди.

Вдъхновителките и основателки на този цветен остров са Милена Нейова и Калина Колева, които преди 11 години, с неизчерпаемия си позитивизъм, надежда и вяра, направиха достъпен и за тези деца светът на красивото и доброто, различен от света зад решетките.

 

Картини на Ники, 14 г. от поредицата "Да нарисуваш Акира Кусака"


В създаването на този малък оазис взимат участие и мои колеги и приятели – актьорите Владимир Пенев, Снежина Петрова, Рашко Младенов, Мартина Вачкова, Владимир Димитров, Деян Донков, художниците Чавдар Гюзелев и Никола Тороманов, Аменун Женева, моя милост и още много хора от света на изкуството, които се вдъхновяват от каузата на ателие „Прегърни ме“.

Много вярвам, че съвместната приказка с децата, които се променят пред очите ми, ще има дълги години живот. Иска ми се да видя стипендиантите, които ателието подкрепя, да получат световна популярност и признание.

Иска ми се да вярвам, че не сме загубили човечноста си.

Ще ви разкажа случка, която моя близка приятелка ми разказа. За дядо Добри, онзи 100-годишен старец, който целува детските ръчички с неподправена, чиста любов. Този съвременен светец, след като погалил главичката на дъщеря й, казал да я пази, защото това е цялото й богатство.

Не трябва да сме безразлични, не трябва да ни напуска чувството на съпричастност и любов към бъдещето и на другите, на изоставените деца. Нека разберат и повярват, че Човекът не е самотен остров, че е Вселена. 

Днес можем да подарим усмивка на децата, които не познаваме,

за които сме забравили. Можем да подкрепим усилията на хората и децата от ателие „Прегърни ме“. Зависи само от нас. Подкрепете ги.

Изпратете дарителски есемес на номер 17777 с текст DMS ATELIE.

Не отмествайте поглед! Нека помогнем всички на децата и хората от този малък пристан за обич, вдъхновение, утеха и надежда!

Макар и бавно, макар несръчно и несигурно, нека не се отказваме от пътя на доброто!

Стефания Колева

 Стефания Колева в ролята на Ани Ленъкс и хитът Sweet Dream. Като победител на вечерта в „Като две капки вода" (2014 г.) тя дари наградата си от 1000 лв. на сдружение "Прегърни ме"

 

Приятели, 

всички вие, които не сте задраскали тези деца, които вярвате, че и в малките стъпки има смисъл, че доброто води след себе си добро, включете се в кампания 

21 ГРАМА НАДЕЖДА

Защо?
Създадохме ателие „Прегърни ме” преди 11 години, за да дадем шанс на изоставените ни деца, за да им покажем живота, който им е отказан. Ателието е красивото и уютно място, което те посещават с радост. Там са техните приятели  художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, майсторят парцалени кукли и копринени ангели. Учат се да вярват. Учат се да могат. Учат се да имат бъдеще. 

Как?
Всеки, който желае да ни подкрепи, може да ни дарява по 1 лев месечно, като изпраща дарителски есемес с текст DMS ATELIE на единен дарителски номер 17777. След това той трябва да се запише на имейла на сдружението: 

[email protected]

Надеждата ни е да съберем около 2000 съмишленици, които да поемат ангажимент всеки месец между 20-о и 25-о число да изпращат по един есемес. От своя страна сдружението се ангажира всеки месец да ви подсеща на посочения от вас имейл адрес да пуснете есемес, а в сайта на „Гласове” и страницата на ателието във Фейсбук ще разказва със снимки и картинки за всичко, което децата са прочели, научили и измайсторили с вашите пари.

Милена Нейова, ръководител на ателие „Прегърни ме” и журналист в „Гласове”

БАНКОВА СМЕТКА на сдружение „Прегърни ме”

BGN BG12BPBI79401065728201

CODE: BPBI7940 BIC: BPBIBGSF


За абонаментни дарения и други начини за даряване, посетете  www.dmsbg.com

 

 

 

Коментари

 • Sandip

  26 Окт 2015 6:08ч.

  Weeeee, what a quick and easy sotuilon.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи