ПРЕГЪРНИ и ПРЕДАЙ НАТАТЪК

ПРЕГЪРНИ и ПРЕДАЙ НАТАТЪК
Включи се и ти в кампания ПРЕГЪРНИ НАТАТЪК! Създадохме ателие „Прегърни ме”, за да дадем шанс на изоставените ни деца. За да им покажем живота, който им е отказан. Ателието е уютното и красиво място, което те посещават с радост. Защото там са техните приятели - художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, играят на театър, гледат филми и разговарят, майсторят парцалени кукли и копринени ангели. Учат се да могат. Учат се да вярват. Учат се да имат бъдеще.


Обръщаме се към всички вас, които ни окуражавате и подкрепяте
.

Към вас, благодарение на които ателие “Прегърни ме” днес е любимо място за творчество, игри и образоване на деца отглеждани в социални домове. Към вас, без които „Прегърни ме“ отдавна щеше да е една забравена приказка.

 

 
Станахме на Десет! С други думи – пораснахме!


И е време Малкото ателие да стане Голямо. Открихме ново, по-достъпно, просторно и с големи витрини място, в което освен маси за рисуване, кроене и шиене, има и място за библиотека, за кино-срещи и театрални работилници, пиано и магазинче. За да стане новото Голямо ателие удобно и уютно, днес се нуждаем повече от всякога от вашата подкрепа. Рискуваме, но знаем че можем да успеем заедно с вас – ръка за ръка.

Надяваме се с вашата помощ да съберем необходимите средства,

за да могат децата от ателие „Прегърни ме“ да отворят сърца и врати за всички други деца, които искат да се присъединят. Искаме да работим седем дни в седмицата, за да могат колкото е възможно повече деца да открият своя талант и индивидуалност – чрез изкуство и общуване да се научат да вярват, че могат!


Ремонтът и допълнително оборудване ще ни струват около 6 500 лв., а планираната месечна издръжка на Голямото ателие е около 7 000 лв., от които имаме осигурени 2 000 лв. (1 500 лв. от фондация „Комунитас“ и средно 500 лв. самоиздръжка от благотворителни акции и продажби на творби от ателие „Прегърни ме“).

И така, за да може Голямото ателие да отвори врати и да работи една година,

имаме нужда от около 67 000 лв. Много е трудно да съберем такава сума, особено наведнъж. Но колкото повече хора се включат в кампания ПРЕГЪРНИ НАТАТЪК, толкова по-възможно става мечтата ни да се сбъдне.

Ако продължавате да вярвате в нас и смисъла на пътя, който сме избрали,

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

След това ПРЕПРАТЕТЕ това писмо на приятели, които биха се зарадвали да станат част от осъществяването на тази мечта!

 

Картинките, които разглеждате, са нарисувани по време на творческа ваканция, организирана за децата от ателие "Прегърни ме" и са включени в книжката 
ШЕСТ ИЛЮСТРИРАНИ РАЗКАЗА от книгата „Ние, врабчетата“По-важните стъпки от нашата история и кампания ПРЕГЪРНИ НАТАТЪК можете да проследите в нашия сайт на адрес: http://www.pregarnime.org/ 

Както и на Фейсбук страницата на телието:

https://www.facebook.com/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B5-104384889618522/


Нашата банкова сметка:

BGN: BG12BPBI79401065728201
CODE : BPBI7940  BIC :  BPBIBGSF
POSTBANK    (EUROBANK EFG BULGARIA)

 

Включи се и ти!  Помогни на още едно дете да прескочи оградата. И да повярва, че и за него има място в света на красивото и доброто.

 

Преди време получихме картина от едно от децата с прикрепено към нея писмо:

Милена, знаеш, че не ме бива в говоренето и затова чрез тази не толкова хубава картина искам да ти благодаря.

Ако не бяхте ти и Калина, кой знае какъв боклук щях да съм сега...

Вие ми показахте какво е изкуство, приятел, родител, какво е да цениш, да вярваш, да уважаваш. Искам да знаете, че много ви обичам и благодаря на Бог, че ме срещна с вас. Благодаря и на вас за това, че се грижите за мен, че ми помагате, търпите и вярвате в мен.
Много бих искал никога да не бях ви разочаровал. Искам да не ви разочаровам и занапред.

Обичам ви и благодаря, че ви има. А.

Признаваме, че има моменти, в които се чувстваме безсилни, че понякога надеждата отстъпва място на безсмислието... Но когато получиш такова писмо, разбираш, че търпението и вярата са дали резултат, че доброто е по-силно от злото, че е трябвало и трябва да продължиш по пътя, стискайки здраво в едната ръка ръката на приятел, а в другата – няколко отритнати, объркани деца. Които ти вярват...

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи