Народен театър „Иван Вазов” в подкрепа на ателие „Прегърни ме”

Народен театър „Иван Вазов” в подкрепа на ателие „Прегърни ме”
През изминалата година Народен театър „Иван Вазов” на два пъти застава зад каузата на ателие ПРЕГЪРНИ МЕ. По време на Великденските празници бяха организирани две благотворителни акции, с чиято подкрепа проведохме пролетната ваканция в местността Владичина поляна. Седем дни децата четоха и илюстрираха приказки от четирите краища на света. Така се стигна до отпечатването на четвъртата книжка с илюстрации на децата (на български и английски език).

  

Имало едно време едно момче на име Боби.
То било толкова тъжно за майка му и баща му.
Тои прави много пакости и за това не си ги виждал родителитеси.

Разказчето е на 8 г. момиченце, оставено с братчето си в един от столичните домове за деца. Написан е през лятото на 2011 г., по време на първата творческа ваканция "Какво има зад буквите?", организирана и проведена от сдружение "Прегърни ме".

 

 

Ателие „Прегърни ме” отваря врати през лятото на 2005 г. Оттогава стотици деца, настанени и отглеждани в социални институции, са преминали през неговите различни курсове по рисуване и приложни изкуства, творческо писане, театрални работилници, кино срещи. Но най-любимото време за децата си остават творческите ваканции –  когато  сме заедно по 24 часа, когато имаме общо време за всичко – и за книжките, и за рисуването, и за прегръдките, и за приятелските срещи и за споделянето на важните неща. 

И тези срещи, тези пътешествия, тези толкова важни за децата дни и преживявания, стават възможни благодарение на десетките, стотици приятели на децата.

През последните дни на отминаващата 2017 г. Народен театър „Иван Вазов” организира  две благотворителни вечери, като този път целта беше да се съберат средства за отпечатването на последната книжка. 

 

 

Можете да я намерите на щанда на ателие "Прегърни ме" в ресторант "Чекпойнт Чарли" (гр. София, ул. "Иван Вазов" 12), както и в ателието, което се намира на ул. "Тракия" 2а, пресечка на бул. "Дондуков".

С благодарност – за доверието и подкрепата – към директора на театъра Мариус Донкин, драматурга Мирела Иванова и актьорите, направили тази приказка възможна! 

Милена и децата от ателие „Прегърни ме”

 

Повече за ателието можете да научите на адрес: http://www.pregarnime.org/

 

Приятели на децата от ателие "Прегърни ме",

 

Кампания 21 ГРАМА НАДЕЖДА продължава!

 

Решихме да създадем група от читатели на „Гласове” и съмишленици на ателието с идеята, че много хора с малко средства биха могли да помагат всеки месец за неговата издръжка.

Включете се и вие! Поканете и свои приятели, които биха ни подкрепили в това дело!

Как може да стане това?

Всеки, който желае да ни подкрепи, ще може да дарява по 1 лев на  месец, като изпраща  дарителски есемес с текст DMS ATELIE  на единен дарителски номер 17777 

За повече информация посетете www.dmsbg.com.

След това той трябва да изпрати  имейл адреса си на имейла на сдружението: [email protected]

Надеждата ни е да съберем много съмишленици, които да поемат ангажимент всеки месец между 20-о и 25-о число да изпращат по 1 SMS. От своя страна сдружението се ангажира всеки месец да ви подсеща на посочения от Вас имейл адрес да пуснете есемес, а в сайта на „Гласове” и фейсбук страницата Прегърни ме да  разказва с картинки и снимки за всичко, което децата са прочели, научили и измайсторили.

 

Милена Нейова, създател на ателие "Прегърни ме"  

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи