Мартина Вачкова: Там, където хората стават Човеци

Мартина Вачкова: Там, където хората стават Човеци

Щастлив човек съм, защото познавам Милена и Калина, защото станах приятел с децата от ателие „Прегърни ме“. Защото когато отидеш при тях веднъж, не искаш да пропуснеш следващата среща. Място, заредено с много любов, добрина, красота… Място, на което можеш да срещнеш и прегърнеш тези осиротели деца…

Всичко нарисувано и измайсторено в ателие „Прегърни ме“, е рожба на голяма любов, на съчувствие, състрадание и уважение към Човека. 

От години имам приятели сред децата на ателие „Прегърни ме“. Следя развитието на някои от тях, затова знам, че техния шанс е това място. Защото там изкуството и любовта осветяват техния път. А шансът за нас – българите, е да помагаме на това магическо ателие да съществува. Там хората стават по-добри, там се учим как да бъдем Човеци.

Може и патетично да прозвучи, но аз деля хората така – приятелите на „Прегърни ме“ и останалите.

Обичам ви, приятели от „Прегърни ме“!

 

Стари стогодишни врабци, илюстрация на Ники, 15 г. по "Ние врабчетата"

 

Приятели, 

всички вие, които не сте задраскали тези деца, които вярвате, че и в малките стъпки има смисъл, че доброто води след себе си добро, включете се в кампания 

21 ГРАМА НАДЕЖДА

Защо?
Създадохме ателие „Прегърни ме” преди 11 години, за да дадем шанс на изоставените ни деца, за да им покажем живота, който им е отказан. Ателието е красивото и уютно място, което те посещават с радост. Там са техните приятели  художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, майсторят парцалени кукли и копринени ангели. Учат се да вярват. Учат се да могат. Учат се да имат бъдеще. 

Как?
Всеки, който желае да ни подкрепи, може да ни дарява по 1 лев месечно, като изпраща дарителски есемес с текст DMS ATELIE на единен дарителски номер 17777. След това той трябва да се запише на имейла на сдружението: 

[email protected]

Надеждата ни е да съберем около 2000 съмишленици, които да поемат ангажимент всеки месец между 20-о и 25-о число да изпращат по един есемес. От своя страна сдружението се ангажира всеки месец да ви подсеща на посочения от вас имейл адрес да пуснете есемес, а в сайта на „Гласове” и страницата на ателието във Фейсбук ще разказва със снимки и картинки за всичко, което децата са прочели, научили и измайсторили с вашите пари.

Милена Нейова, ръководител на ателие „Прегърни ме” и журналист в „Гласове”

БАНКОВА СМЕТКА на сдружение „Прегърни ме”

BGN BG12BPBI79401065728201

CODE: BPBI7940 BIC: BPBIBGSF


За абонаментни дарения и други начини за даряване, посетете  www.dmsbg.com

 

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи