21 ГРАМА НАДЕЖДА: съвместна инициатива на ателие „Прегърни ме” и „Гласове”

21 ГРАМА НАДЕЖДА: съвместна инициатива на ателие „Прегърни ме” и „Гласове”
Благословен е този, който е предпазил от отчаяние детското сърце, казва Жорж Бернанос, големият католически писател на ХХ век. Както вече „Гласове” писа, сдружение „Прегърни ме” получи многократни обещания за подкрепа от различни държавни и бизнес организации. Получи и много откази. Оказахме се неважни, безинтересни, безперспективни и неатрактивни в желанието си да дарим малко надежда и упование на около 40 деца и младежи, настанени в социални домове. Ателието е уютно и красиво място, което те посещават с радост. Там са техните приятели - художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно четат книги, илюстрират приказки, майсторят парцалени кукли и копринени ангели, учат се да вярват. Учат се да имат бъдеще. Затова не можем лесно да се откажем.


Решихме да създадем група от читатели на „Гласове” и съмишленици на ателието с идеята, че много хора с малко средства биха могли да помагат всеки месец за неговата издръжка.

Как може да стане това?
Всеки, който желае да ни подкрепи, ще може да дарява по 1 лев на  месец, като изпраща  дарителски есемес с текст DMS ATELIE  на единен дарителски номер  17777 За повече информация посетете www.dmsbg.com.
След това той трябва да изпрати  имейл адреса си на имейла на сдружението [email protected]
Надеждата ни е да съберем около 2 хиляди  съмишленици, които да поемат ангажимент всеки месец между 20-о и 25-о число да изпращат по 1 SMS. От своя страна сружението се ангажира всеки месец да ви подсеща на посочения от вас имейл адрес да пуснете есемес, а в сайта на „Гласове” да  разказва с картинки и снимки за всичко, което децата са прочели, научили и измайсторили.


Милена Нейова, председател  на сдружение „Прегърни ме” и журналист в „Гласове”
Кратък разказ на 8 годишно момиченце, което беше настанено с братчето си в един от столичните домове.
Коментари

Напиши коментар

Откажи