Соня Йончева е новият посланик на УНИЦЕФ в България

Соня Йончева е новият посланик на УНИЦЕФ в България
Соня се присъединява към националните посланици на добра воля на УНИЦЕФ в България - Елена Петрова и Владимир Ампов - Графа.

Снимка: УНИЦЕФ България

 


Талантливата българска оперна певица Соня Йончева е новият национален Посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България. Тя ще бъде застъпник за правата на децата, включително правото на здравеопазване, образование, равенство, закрила, и ще насърчава социалните промени и участието на децата в изграждането на тяхното мечтано бъдеще, съобщиха от УНИЦЕФ.

 

"Подкрепата за УНИЦЕФ в България е много важна за мен. УНИЦЕФ дава глас на децата и създава по-добър свят, в който те могат да се развиват и да реализират собствения си потенциал. Да можеш да помогнеш и да си част от тази кауза е прекрасно. Аз съм израснала в България, стремейки се да стана оперна певица, и изпитвам силна лична ангажираност към децата в родината си", посочва Соня Йончева, цитирана в съобщението. Тя допълва, че би искала да покаже на децата, че мечтите наистина могат да се сбъднат, ако вярват в тях и ако следват пътя си непрекъснато.

 

Оперната певица се присъединява към усилията на УНИЦЕФ България да повиши осведомеността за значението на образованието и в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите. Особено във времената на безпрецедентна криза и глобална пандемия, изкуството и музиката предлагат убежище и механизъм за справяне с "новото нормално", посочват от УНИЦЕФ.

 

"Чрез моето изкуство се надявам да вдъхновя децата и младите хора никога да не губят гласа си, да станат по-силни и да подкрепят промяната на света, в който искаме да живеем", казва Соня Йончева, цитирана в съобщението.

 

От 3 ноември 2021 г. тя поема официалната си нова роля като национален посланик на УНИЦЕФ в България и заема място сред видни личности, които допринасят за мисията на УНИЦЕФ да промени живота на децата. Соня се присъединява към националните посланици на добра воля на УНИЦЕФ в България - Елена Петрова и Владимир Ампов - Графа. 

 

Коментари

 • ха ха ха

  03 Ное 2021 12:19ч.

  Как е... педофилията развива ли се?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соня Йончева е новият посланик на УНИЦЕФ в България

  03 Ное 2021 14:25ч.

  В добрата стара Англия от времето на г-н У. Шекспир, както и в най-дълголетнатата империя в Европа - Турската всякакви певачки, актьори, фокусници, циркаджии и хора, занимаващи се с изкуство не са имали право да участват в обществено-политическия живот, а тук ни ги натрапват като авторитети. От занимаващите се с изкуство поне един нормален дали има??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нито дума за Венци Такев! Защо

  11 Ное 2021 14:11ч.

  Откакто се помня, слушам два вида музика - класическа и фолклор.... Нито дума не прочетох и не чух за Венци Такев, истинска звезда, самородна.... българска! Написах поста тук, защото няма къде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пак омразници

  16 Ное 2021 17:57ч.

  Пак омразници срещу прекрасния почин и една прекрасна талантлива жена. Толкова им стига пипката на омразниците тролове. Извън всичко сте, извън времето и пространството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи