Почина създателят на Банско джаз фест д-р Емил Илиев

Почина създателят на Банско джаз фест д-р Емил Илиев
Почина създателят и организатор на Джаз фестивала в Банско д-р Емил Илиев. Това съобщиха от екипа на фестивала, който тази година имаше своето 23-о издание. За първи път международният музикален форум е организиран през 1998 г. Д-р Илиев е бил покосен от коронавируса на 73-годишна възраст, съобщиха за БНР от фестивала.

Снимка: БулФото, архив

 

Д-р Емил Илиев успя да утвърди най-големия летен музикален форум в България - със своите 23 издания, и да го превърне в едно от значимите международни културни събития на Балканите.

Д-р Емил Илиев е завършил медицина, с придобита специалност по кожни и венерически болести, и акупунктура. Специализирал е в повече от 10 държави.

Той беше основател и председател на Българското дружество по традиционна китайска медицина от 1982 г., както и член на борда на директорите на Световната организация по акупунктура, припомня БНТ.

Фоторепортерът Евгени Димитров от БулФото, един от феновете на джаз феста, написа на личния си профил във Фейсбук:
"Отишъл си е доктор Емил Илиев, човекът, който създаде и доведе почти до четвърт век Банско джаз фест. Не сме били особено близки с него, той беше рязък човек, но винаги открито поставяше своите условия на работа, никога не ни лъжеше, и в крайна сметка е причината да прекарваме чудесните августовски фестивални дни всяка година, сред любима музика и приятели със сходен вкус. Веднъж ми разказа за безкрайно сложната схема, по която успява да настани музиканти и доста журналисти по хотелите, за да се случва фестивала, и му свалих шапка за комбинативността. Тази година беше бесен на цялата ситуация с коронавируса, но държеше да има фестивал, и фестивал имаше. Дали ще го има и догодина? Дано се намерят хора, които, обединени, да успеят да постигнат това, което той постигаше сам в продължение на 23 години".

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Безсрамие

  16 Ное 2020 12:25ч.

  "Покосен от коронавирус..." Спрете се бе. Нямате ли срам ? Нямате ли страх от Бог ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jpadwq

  12 Май 2022 15:55ч.

  bactrim 480mg without prescription - <a href="https://xviagrpill.today/">buy sildenafil without prescription</a> order sildenafil 150mg generic

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jqugfn

  23 Юни 2022 21:11ч.

  isotretinoin 40mg uk - <a href="https://rtetracycline.com/">purchase tetracycline online cheap</a> order generic tetracycline 250mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Oomqic

  25 Юни 2022 13:52ч.

  buy generic cyclobenzaprine 15mg - <a href="https://rcyclobenzapri.com/">cyclobenzaprine 15mg drug</a> buy inderal 10mg online cheap

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • R.I.P.

  18 Дек 2020 10:14ч.

  Жалко! Приносът му за популяризация на джаза у нас е огромен. Да почива в мир!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи