Камелия Касабова стана художник – готова е с първа изложба „Срещи по пътя“

Камелия Касабова стана художник – готова е с първа изложба „Срещи по пътя“
Камелия Касабова е готова с първата си изложба „Срещи по пътя“. Събитието ще бъде на 23 юни в столичната галерия "Финес". От няколко години видната юристка, зам.-председател на 39-ото Народно събрание и доктор по право, дели времето си между юриспруденцията и рисуването. Платната й са цветни и носят ведро настроение, може би защото един от любимите й художници е Гоген. "Гоген казва, че изкуството е или повторение, или революция. Е, не съм революционер", казва с усмивка Касабова. В картините й често присъства морето, антикварни мебели от дома й. Някои от картините й са вдъхновени от пътувания в екзотични места.

 

При всяко пътуване по света галериите са на първо място в програмата на Касабова, някои от най-известните в Европа посещава по няколко пъти. 

Как стигнала до боите и четките, ли? Всичко започнало преди няколко години. "Когато човек се приближава към следобеда на живота си, му се ще да прави неща, които никога преди това не е правил. За да си тръгне с усещането, че е живял, потопен във виното от глухарчета на чудото живот", споделя Касабова. До този момент тя само колекционирала картини. Има платна на Димитър Казаков (Нерон), Светлин Русев, Долорес Дилова, Йоан Левиев. 

 


Първите стъпки в рисуването Касабова направила „по реда“ - отишла при детска учителка по рисуване. Избрала акрила, но скоро открила, че не това са нейните бои. И се спряла на маслото, нищо че техниката тук е много по-сложна. 
Първите й картини били по популярни сюжети. Обръща се за съвети към любимата си художничка Долорес Дилова. Касабова я познава от 30 г., нейни картини украсяват дома й. Известната художничка обаче е безпощаден критик и не глези старата си приятелка с незаслужени похвали. 

 


Пътуването на Касабова в света на изкуството обаче не спира до боите и четките. Записала и уроци по пиано – неосъществената й до днес детска мечта. Има си и сериозен учител – 10-годишният син на нейния колега в парламента и правото Даниел Вълчев. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • е как

  21 Юни 2021 15:06ч.

  не се повлияла от стила на другаря русев...ама Гласове, наистина ли няма художници за които да пишете

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  24 Юни 2021 16:43ч.

  Когато си достигнал своя връх в професията си, какво по-хубаво от това да потърсиш нови предизвикателства! Само една малка вметка от мен. Не следвайте проф. Герджиков, който хубаво беше започнал да пише детска поезия, но напоследък навлиза в политическо критикарство, с което не прави нищо друго освен да се омаскарява. Така че успех в света на изкуството.:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази не беше ли от групировката на Мадридския или ДА.

  02 Юли 2021 13:34ч.

  Преди 10-15 години бях председател на секционна избирателна комисия в софийски квартал, където гласуваше и въпросната депутатка от НДСВ, понастоящем "художничка". Като цъфна в училището да гласува, ни стресна -, с някакви големи ботуши и елече с капси, само не видях имаше ли камшик!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи