Какво е Бинго и как се играе

Какво е Бинго и как се играе

Бингото е вид игра, която разчита на пресметливост, известно количество късмет и голяма доза приготовление. Има много версии на играта, като двете най-често срещани са достигането на „Бинго“ и закриването на цялата дъска.

Има физически и дигитални версии на тази игра, като доста често може да се види бинго да се играе в онлайн казина. Там вариациите ѝ са още по-интересни, тъй като може да се залага не само на това колко бързо ще се стигне до крайната цел, но и това кой ще го направи.

 

Какво представляват играта на бинго

Бингото се играе на дъска, виртуална или физическа, на която има 75 полета, всяко отговарящо на колона с буква. Най-горният ред изписва бинго, като участниците трябва сами да запишат цифри в различни полета от 1 до 75.

При дигиталните версии на играта това попълване може да се направи от компютъра напълно автоматично. След попълване започва самата игра – теглят се номера с букви и всеки играч отбелязва полетата, които отговарят на буквата с цифра.

Когато някой играч отбележи в диагонал, в колонка или в хоризонтала пълнотата на думата „бинго“ той печели всички събрани средства от останалите участници.

 

Как се играе тази игра

Важно е самата игра да се играе съвестно и да се отбелязват буквите и цифрите, които са изтеглени. За тази цел се прави сверяване на самите резултати от квесторът, чиято роля е била да тегли самите номера.

Играчът трябва правилно да отбележи вярната комбинация от цифри и числа, които съответстват на неговата дъска и на изтеглените цифри.

При дигиталните версии подобни проверки се правят автоматично и не е нужно да се отделя време за такива тривиални неща.

При други версии на играта може да се изисква от играчите да попълнят абсолютно всички полета, който успее да го направи първи печели.

Онлайн казината понякога избират до свалят броя на самите полета или да направят някои полета открити, така че да са вече попълнени за всички участници.

 

Може ли да се играе хазартно

Краткият отговор е, че може бингото да се играе по хазартен начин, но е рядко срещано. Хазартните вариации не се различават особено много от това, което обяснихме по-горе в текста, с една основна разлика – има реално заложени пари.

Има и физически игрални зали, в които се предлага хазартна версия на бингото, както и дигитални версии, които също предлагат автоматизация на всички действия освен отбелязването.

 

Има ли начин да се изгради стратегия за печалба

Това, което играчите контролират е позиционирането на самите цифри спрямо буквите. Това позициониране е особено ключово за откриването на комбинацията от букви в последователност нужна за изписването на „Бинго“.

Тъй като реално няма рестрикции на поставянето на цифри в полетата, вие можете съвсем реалистично да изберете всякакви комбинации. Можете да заложите на четни числа по периферията на дъската или пък да решите, че нечетните са по-вероятни да се паднат.

Самото „падане“ на числа от карамбола е на случаен принцип, още по-труден за отгатване, когато се играе дигитална версия на играта.

Ако искате да играете нещо, над което имате повече контрол, то най-доброто място да го направите в днешно време, е inbet.com.

Коментари

Напиши коментар

Откажи