Какво да направите, ако ключалката на вратата е счупена

Какво да направите, ако ключалката на вратата е счупена

 

Уви, проблемите в живота ни не могат да се предвидят. Например, не можете да предвидите ситуация, при която може да се наложи аварийно отваряне на ключалки. Отварянето на метални врати се превърна в неотложен и наболял съвременен проблем. Как трябва да действаме, ако не знаем как да отворим ключалка без ключ? Обмислете опциите по-долу:

Ключалката е заседнала

Когато стандартните методи са напразни, човек попада в изключително неприятна, кризисна ситуация. Той спешно трябва да напусне заключената стая. Не трябва обаче да излагате дефектния механизъм на прекомерна сила, тъй като в повечето такива случаи отделно лице е некомпетентно по въпроса за ключалките и как са подредени. Такъв човек, използвайки груба сила, само ще влоши нещата. Разумно решение е да извикате специалисти, тъй като причините за повредите могат да бъдат много различни: от баналното износване на компонентите до техническите грешки в производството. Необходимо е да се оставят такива въпроси на компетентни хора – специалисти ключари.

Повреда на цилиндъра

Следващият случай изглежда е един от най-често срещаните в практиката, а именно неуспех с т. нар. ларвен механизъм. Тази ситуация се характеризира с невъзможност да извадите ключа от ключалката. Ключът се забива там, когато механизмът е в движение и по време на този процес се чуват скърцания. Всичко по -горе показва конкретна неизправност. Що се отнася до необходимостта от квалифицирана помощ, ние сме солидарни с първата точка - да се намесим независимо в работата на механизма е безполезно и безсмислено начинание.

Аварийно разбиване на вратата

Понякога ситуацията може да стане толкова влошена. Най -често първото и основно рационално решение изглежда е да се свържете с професионален ключар. Изрязването на ключалката със специални средства неизбежно ще повреди самата врата, правейки я неизползваема, поне в естетически смисъл. След това допълнителните финансови загуби неизбежно ще станат неизбежни за наемателя.

Ключарска фирма за отваряне на брави няма да се накарат да чакат дълго и веднага след пристигане на мястото, те ще започнат работа: те внимателно ще извадят ключа, който е заседнал в ключалката. (при необходимост е възможно да се отвори вратата без ключ.)

И с всичко това услугата за аварийно отваряне на вратата гарантира безопасността на вашата врата. Когато цялата работа, анализ на ситуацията, проверка приключат, клиентът ще има възможност да получи цялата интересуваща го информация по темата за повикване на ключаря, всички негови практически препоръки при бъдещи проблеми.

Коментари

Напиши коментар

Откажи