Откога “бежанци-курортисти” определят реда на държавата?

Откога “бежанци-курортисти” определят реда на държавата?

Марияна Тошева: 37 автобуса с украински бежанци са напуснали страната през Дуранкулак Снимка: Мая Щърбанова, БНР

 

"С риск да ме изтриете ще кажа, че хич не ми дреме къде ще се връщат украинските бежанци. Омръзна ми да слушам за тях и за вечно недоволния им президент. Само искат. В техния език очевидно няма дума за благодаря. Да си решават проблемите сами, никой не им е длъжен с нишо": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Чакам

Чакам някой от русия да спре изцяло петрола и газа - чакаме да видим какво ще стане в европата.

 

thenewone

А с нас кво става? Нашият петрол къв е - тръбопроводен или танкерен?

 

Наблюдател

Защо? Отказа се от руска газ. Откажи се и от нефта.

 

На тия кухи измекярски кратуни

Дали им минава през кухите пространства, че Русия реципрочно може да спре изобщо износа, хеле пък за такЪви юначни и значими, та чак престараващи се государства като Кирчовото?

 

Смешно, много смешно

Резултатът от санкциите - приходите на русия от продажба на петрол 50% по-големи сравнение с миналата година, въпреки по-млакото количество продажби. Източник Блумбърг Русия изпълни заложения бюджет за 2022г до Апри, в рамките само на 4 месеца, а не на 12. Причина са високите цени на горивата и други ресурси с които Русия разполага. Източник Блуббърг Много смазан се чуства, сигурен съм

 

Наблюдател

Ще има разпределение на търговията. Единствен резултат: по-скъп нефт, по-големи печалби за Русия, по-бедна Европа.

 

Иванов

Честито европейци!За по-малко петрол ще плащаме повече.Гадни руснаци - ще продават по-малко,а ще печелят повече!А толкова хубаво и мръсничко бяхме го измислили.И разбрахте ли сега защо арабелките подържат Русия?

 

Прост въпрос

Някой може ли да ми каже, защо в бежанските лагери в България има афганистанци, сирийци и други, но не и украинци? Нали тези лагери са направени за бежанци? Някой да е чул, че сирийци се настаняват по хотели на морето? И едните и другите са все хора. Защо украинците да са нещо повече от сирийците?

 

Без коментар

Те не искли да на места без достъп до медицина, без достъп до интернет. Това не били хора от пещерна ера, а много прогресивни хора, които преди този масиран обстрел са живели много по-добре от средната класа в България. Ами отивайте да живеете там, където ще ви осигурят прием на "прогресивни хора". Няма ние, българите да мизерстваме, а вие да се правите на домакини в родината ни.

 

teridan

Разбрах я, синтезирано ни казва, че това са хора, които преди да емигрират са живеели много по-добре от средния българия и България е длъжна да им запази стандарта на живот. Ако някой е живял като милионер в Украйна, трябва да му осигурим същия начин на живот и тук.

 

teridan

С това нахалство ще си спечелят омразата дори на малкото българи, които са склонни да ги съжаляват.

 

Cicero

Госпожата може ли да обясни кое е "прогресивното" у украинците които искат да лежат на гърба на българския пенсионер в хотелите на първа линия на морето?

 

Уилт

Сега палатковите лагери са с прилични битови условия. Може би на държавата ни щеше да излезе много по-евтино. А и ако украинците бяха чули, че ще бъдат настанявани в бежански лагери, напливът щеше да е доста по-малък.

 

Разликата

Истински бежанци са тези от Източна Украйна и те бягат в Русия. Тия в Европа са гастарбайтери и туристи.

 

Поручик Галицин

Таа Ослана я давайте по-често и всички ще си променят мнението за тези "бегълци от войната" и най вече от ежедневната инверсия на Зельония псевдоактьор.

 

с риск да ме изтриете

ще кажа, че хич не ми дреме къде ще се връщат украинските бежанци. Омръзна ми да слушам за тях и за вечно недоволния им президент. Само искат. В техния език очевидно няма дума за благодаря. Да си решават проблемите сами, никой не им е длъжен с нишо.

 

Наблюдател

Бежанците споделят информация помежду си. Когато научат, че в България няма кяр, потока ще спре. А някои, които са в Германия, дават съвети как да се устройват по-добре. Да вземат със себе си куче и така получават по-просторна жилищна площ.

 

Избор

поне имат избор: 1. Чемодан , Вокзал, Елхово 2. Чемодан. Вокзал, Лвов

 

просто питам

Откога едни ,,бежанци-курортисти" определят реда на една ,,държава", а не ,,държавата" да им определя реда??? Ако бяха истински бежанци щяха да са доволни, че имат храна и подслон, а тези ,,курортисти" имат само претенции и нищо друго. На всичко отгоре бяха направили изказвания, че сме цигани и мързеливи. Като не им харесва тук никои не ги е вързал, да си вървят по пътя.

 

teridan

Информация от 05.05.2022 г. Чехия бе засегната от силна буря снощи. В квартал на Прага бурята повреди лагер с палатки, предназначени за бежанци от Украйна. Част от настанените там са транспортирани с автобус на безопасно място. Никъде в Европа няма палатки ли? Да не взема да потърся информация от Полша, където са най-голямото количество бежанци.

 

Наблюдател

Така е, когато някои отговорни лица, подобно на някои форумци, говорят или пишат, но НИКОГА не четат. Палатков лагер с бежанци има в центъра на Брюксел.

 

човешко отношение към хората бягащи от война, чиито къщи са разрушени, чиито съпрузи, бащи, синове и дъщери се бият за свободата на Украйна

и ни една дума за иракските,афганистанските и т.н.жени  

 

Орбан пак мина метър

защото в Унгария няма море където бежанците да си изкарат в луксозни хотели. А и Орбан дори забрани на коли с чужда регистрация за зареждат колкото искат гориво, пазят го за своите граждани ако и петролопровода да минава през Украйна. Нямаше и НПО да му припомнят евро-атлантическите ценности.

 

Руски военни открили в "Азовстал" миниран фургон с телата на 152 бойци

"Таймс": Батальонът "Азов" се е отказал от неонацистката символика

 

Su38

Вълкът кожата си мени... Пременил се Илия... Сетила се Мара... Всичката Мара втасала... Подир дъжд качулка и други български пословици и поговорки.

 

Джийвс

Ако този САТАНИЗЪМ на подмяна на естествения брак между мъж и жена, продължи , ако "осиновяването" на деца от ЛГБТ продължи да се разраства - това вещае и психична и демографска катастрофа на планетата ! А може би точно това е целта... ?

 

"Различните" да си отстояват

различията" в спалните. На улицата нарушават нашите права.

 

Права

Хората най-накрая трябва да светнат, че "човешки права" е религия. Нова. Тук сме православна земя.

 

dma

Още един цивилизационен актив на специалната военна операция - без Киев Прайд тая година

 

мило бабче,

целта не е да бъде потушен локален пожар, а да се раздуха глобален.

 

 

 

 

 

Коментари

 • Е са се вижда

  31 Май 2022 21:36ч.

  От помощ се нуждаят жителите на Източна Украйна защото там се води войната. За останалите псевдо бежанци това е една луксозна почивка или дюшеш да прескочат визовите ограничения и да се устроят в Европата. Е са се вижда кой кум ,кой сват,кой на булката брат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот с прост отговор

  01 Юни 2022 6:13ч.

  Прост въпрос Някой може ли да ми каже, защо в бежанските лагери в България има афганистанци, сирийци и други, но не и украинци? Нали тези лагери са направени за бежанци? Някой да е чул, че сирийци се настаняват по хотели на морето? И едните и другите са все хора. Защо украинците да са нещо повече от сирийците? *** Защото според едни българи-русофоби ни бил осовбодил 3-ти Украински фронт?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков, дачков,

  01 Юни 2022 7:41ч.

  Виж какви дегенерати са ти фенове. Да имаше малко срам, поне форума щеше да закриеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  02 Юни 2022 5:42ч.

  Дегенерати са русофобите. А Дачков в русофилство не може да бъде обвинен. Какво е общото между нашенските русофоби и украинските - и едните и другите уж са големи патриоти пък пре(о)дадоха държавите си на този дето им обеща кравайче. И пак - и едните, и другите ще получат едно потупване по рамото и на кравайчето дупката. Жалко за останалите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mini96

  01 Юни 2022 8:54ч.

  По 24 най бях на Златни пясъци и видях укрите по плажовете!Почти всички бяха с плажни принадлежности(чадъри,хавлии,надувни дюшеци)донесени от там!Тука не се продават със украински знамена и цветове!Та се питам кой бежанец тръгва подгонен от война с плажни пренадлежности?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днешен срам български

  01 Юни 2022 11:40ч.

  Във времената когато в България нямаше комуняги ,сме приемали,устройвали /и сега живеят техни поколения/хиляди белогвардейци,арменци,българи от Беломорието,Тракия,Македония. А сегашна Румен Радева путинска България ни срами ежедневно пред света. Кой ще ни уважава,бе нещастници?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой ще ни уважавабе,нещастници?

  01 Юни 2022 11:42ч.

  Дори любимия ви Путя и бандата му около него ,не само ни презират държавата и народа,а дори постоянно се гаврят даже и с историята ни.Вън продажниците с руско самосъзнание от България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  01 Юни 2022 19:28ч.

  тези които са си заминали през дуран кулак са влезли с турист фирма съвсем законно и с ясното съзнание да ползват 3 месеца хотелите по морето времето изтече и те тихомълком се завърнаха като ги гледате по медиите колко кг е средното им тегло и има ли някаква мъка изписана по лицата им в зап украина няма бомби

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • богатите не са бежанци

  02 Юни 2022 10:33ч.

  А туристи. Бедните са бежанци. Украинският народ пострада от фашизоидният американски ционизъм. Ние сме на крачка зад тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи