Читатели на “Гласове”: Всяко попадане в любовния списък на Запада в днешно време вони

Читатели на “Гласове”: Всяко попадане в любовния списък на Запада в днешно време вони

"Благодарение на неадекватната външна политика в България нещата стигнаха дотам, че тия на Изток ни презират, а тия на Запад ги отвращаваме. Каква по-добра жертва може да се намери, която хем да бъде разкъсана, хем никой и една сълза да не пророни за нея? И няма да е нещо ново. Просто ще е дежавю": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Филмът за Нахални е връхТ в кинематографичното изкуство!

Едва ли ще се родят повече такива сценаристи и режисьори на този свят!

 

Имам въпрос към ЕК и Сената: ЗАЩО на снимката няма джендъри???

Защо в сценарият Навални не е чернокож джендър, който търси сексуалността си в паралелни измерения?

 

Кукър

То и Борат Бакалова беше номинирана за Оскар, но го спечели Борат Грозев. С което искам да кажа, че всяко попадане в любовния списък на Запада в днешно време, вони на развален новичок и има съсвсем друга цел, от тази която ни се представя.

 

Поздравления за стремежът към Истината и за труда на преводача!

Пълна девалвация на професионализма и в документалистиката, и в художественото творчество представено от тъй високата публична трибуна на неземния Холивуд и лелеяният златен Оскар. Срам за човечеството, то бива и бива заблуди и простотии, но това минава всякакви граници в духовната култура просвета и възходящо развитие на човеците!. .... п.с. Госпожа Навални как така беше в "кремълско" червено, а не беше в "демократското" синьо-жълто? ...... Снощи погледнахме за кратко и 7-статуетковия победител - ми невероятно потискащо затормозяващо нещо, жалко за добрата Мишел Йео от "Тигър и дракон".

 

Истината е в това

Което е казал западния експерт, работил дълги години в Русия. А именно - Навални е твърде маргинална фигура в Русия и едва ли Кремъл ще го вземе за сериозна заплаха. Политически, Навални е пигмей в сравнение например с един Ходорковски. Ходорковски не само направи политическо движение, той се опита да прави истинска опозиционна идеология, младежко движение, пионерска организация, неговите последователи се събираха на лагери ...Ходорковски съчета милиардите с политически проект. А кой е Навални ? Дребен шмекер, който краде в размерите на 50 000 $ - мелкий пижон. Интересно е защо Запада е заложил на абсолютно безперспективния Навални ? А не например на Ходорковски ?

 

Ретранслатора

Казано на най-простичък език предстои банкова криза, защото системата се крепи на петродолара и свързаното с това използване на долара, като резервна валута, защото Китай, Русия и др. използват разплащане по-между си и в национални валути, като тенденцията е да се премине изцяло в национални валути.

 

Financial

Автора е прав с изключение на това, дали start-up са нещо, което трябва да се спасява. Не, не трябва и не трябва да се третират преференциално спрямо всички други депозитари. Имайте предвид и друго важно, а това е профила на трите банки. Едната е част от venture capital компания с високорисков инвестиционен капитал. Втората е крипто хъб. Третата е бутикова банка за клиенти с високи доходи. Това не са типичните търговски банки, затова засега място за драматизации няма. По-скоро го отнасят най-лошо управляваните нишови и високорискови институции, като страничен ефект на една тотално погрешна и обречена финансова политика на федерално ниво.

 

Financial

От първа ръка да те светна за реалностите в Америка. Т.н. малки фирми са също толкова порочно заченати, структурирани и управлявани, както и Гугъл и Фейса. Това е брак заченат в грях между лика-прилика инвеститор и инвестиран. Всички са плод на venture capital (VC), което ги прави всичко друго, но не гъвкави и независими. Да сравняваш машиностроене (истински стратегически отрасъл с добавена стойност) и IT виртуални лапачи на напечатани пари с практически никакъв реален принос в икономиката е аматьорски смешно.

 

Криза - неизбежна, необходима, оздравяваща

Има различни начини за балансиране при капитализма. Един от начините е световна война с разрушаване на държави и градове. Друг начин е световен банкрут с разрушаване на банките. Разликата е КОЙ плаща сметката - в първия случай народите, във втория - банкстерите. Кой начин е за предпочитане? Има за изписване маса от десетки трилиони фалшиви кредитни пари, създадени от въздуха, съответно нереални цени на предимно нереални планини от активи. С разрушаване на банките, активите се преоценяват, връщат се на реалната си цена, балансът се възстановява. Илюзорно "богатство" от цифрови трилиони ще престане да трови реалната икономика.

 

Спасов

Пряко не, но историята ще се повтори. Банките ще започнат ударно да затварят кредитни еспозиции на корпоративно ниво, което ще изстреля в космоса просрочията по плащанията. Липсата на ликвидност ще изхвърли моментално по-малките зад борда, а големите ще стагнират. Рязко ще се свие и потребителското кредитиране. Няма български банки приятелю. Това са чужди капитали. Те изпълняват нареждания. А те идват бързо. Не се съмнявай в това. Така беше след Лиман, така и ще е сега. Лекарството ще е същото, но лечението ще продължи по-дълго.

 

Шалом

Ех колко беше хубаво да си печаташ хартийки и целият свят да ти слугува.

 

чичопей

Потресаващо! Виждате ли до къде сме се докарали - една семпла и продажна женица, която никой от жителите на ЕС не е избирал и не е познавал, преди да я насадят да ни ръководи, да казва сега на какво имат право държавите в Европа. Събудете се , бе хора, събудете се, преди да е станало твърде късно!

 

Албански реотан

Зеленски отдавна се меси и във вътрешните работи на Р. България, само че никой няма смелост да каже, че "царят е гол". Организират се митинги в София с млади украинци на около 25-40г възраст, които искат вкарването на България във войната срещу Русия. Същите украинци на митингите в София носят плакати с обиди към президента на България Радев "радев по*** на **й", украинци призовават за оставката на Радев и негов импийчмънт. На митингите на ПП и ДБ участват редовно украински граждани, които не са доволни от политиката на България. Бившият посланик Москаленко имаше имаше достъп до секретна информация за Българската Армия, която огласи публично в ефир. Украйна натиска политически България да издържа украинците тук на луксозни условия в 4 и 5-звездни хотели по българските курорти. Членове на нацистко-бандеровски организации и украинската са от година в България и могат да бъдат ползвани за предизвикване на "Майдан" в София.

 

Точно така, 10 Март 2023 19:00ч., нищо ново под слънцето!

Както си спомняме - и при покушението на Кримския мост неотдавна взривните материали уж бяха преминали през България... Преди години обвиниха български лекари и мед. сестри, че умишлено са предизвикали епидемия от СПИН в Либия. През 70-те обвиниха български граждани за покушението над Папа Йоан II и ги хвърлиха в затвор в Италия. През 1933 г. Георги Димитров беше обвинен, че е запалил Райхстага (Германския Парламент)... Та му се наложи (на Г. Димитров) за 6 месеца да научи немски език и да се изправи без адвокат, сам срещу цялата пропагандна машина на Гьобелс, и в показен процес да ги разбие на пух и прах. Най-комичното е, че в началото на Лайпцигския процес работата на съда е била предавана пряко по радиото в многократни включвания от съдебната зала (през мрежа от радио-точки във всеки дом и хиляди високоговорители разположени по ел. стълбове по улиците), а към края на процеса и самата присъда е прочетена на закрито заседание, след което Георги Димитров е бил освободен! Под слънцето - нищо ново!

 

Мила от Марс

Наистина обществото е приспано и не съзнава какво се случва и какво му се подготвя, което е кошмарно. Евроатл. партии съвсем съзнателно продават нац.интереси, официалните медии не говорят за важните неща, големите телевизии предпочитат да дават Сървайвър и други риалитита по 3 часа всяка вечер, и нищо чудно младите да си мислят, че трудностите и оцеляването са само игра с награди. Докато истинските трудности и оцеляване могат да им се стоварят изневиделица по най-неочакван начин. И то в една чужда игра за чужди интереси. Целта наистина е да ни пречупят психически и да ни настроят срещу Русия, като методите са много брутални и коварни - действа се студенокръвно чи безскрупулно. Ако не се събудим, лошо ни се пише.

 

квинтесенциален армаментариум

Абе не разбрахте ли че сме в капана и резето падна. Отърване няма. Тъпи парчета се оказахме и туйто. Кат ще гинем поне да е от правилната страна. Така си мисля.

 

Съгласен съм с нямаме шанс

30г. развращават две поколения, младите родители от 90-те години и техните деца. Чалга (на първо място),отвратителни предавания буквално с порнографско съдаржание и всякакви там подобни гадости. Такова поколение израсна и сега всички ние ще ядем тази попара където си я надробихме, къде съзнателно, къде от глупост. Помията с която ни заливаха 30г. ни превърна в дебили в такива (особенно младите) да не разбират за какво ще бъдат употребени или за какво ще бъде употребена държавата им. Защото ако не влезем със жива сила във зблъсъка България ще бъде използвана за територия за напъдение срещу РУСИЯ. Аз съм от Ямбол на 10км. от гръдъ е авиобаза Безмер ремонтирана е по натовски стандарти а нямаме натовски самолети??? Сами си отговорете.

 

Самотният вълк

Благодарение на неадекватната външна политика в България нещата стигнаха дотам, че тия на Изток ни презират, а тия на Запад ги отвръщаваме Каква по-добра жертва може да се намери, която хем да бъде разкъсана, хем никой и една сълза да не пророни за нея? И няма да е нещо ново. Просто ще е дежавю.

 

Помнещ

Петко Славейков: Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша." А от мен един въпрос: 70 процента българи са против войната в Украйна и за мирно разрешаване. Болшинството българи смятат, че е имало фашизъм у нас и сме били към губещата страна по време на ВСВ. Сега сумарно, за "коалицията на войната - ГЕРП, ПП-ДБ, ДПС" и за събарянето на паметници щели да гласуват почти 60 процента на предстоящите избори. Питам: Прав ли е П. Р. Славейков ( написаното е по повод борбите сред българите след знаковия "Българския Великден") ?

 

"1984"

"Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото."

 

"1984"

"Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • colibri

  15 Март 2023 0:27ч.

  Нашите политици са нагаждачи- според силния на деня- преди се кланяха на изток, сега децата и внуците им на запад. Независимо накъде се наведен- седалищните ти мускули се намират в противоположната посока-факт. За евроначалниците или добро, или нищо, знаете за кои..."Сълза за нас никой не ще пролее", каквото и да ни се случи, а аз не съм оптимист... Може би има шанс, но трябва да мислим с разума, а не с емоциите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  22 Март 2023 9:30ч.

  "Питам: Прав ли е..." -- той е прав, до голяма степен, но въпросът е не съвсем на място. щеше да бъде, ако гласуваха всички, или почти всички. тия 60% са от ходещите на избори, а те са умно красиви, с няколко слънчеви бани по рождение и т.н. голяма част от електоратЯ не ходи да избира (аз - от 91-ва, когато си дадох сметка какво става). защото смята, не без основание, че няма кого да избере. пълната зависимост на територията от външни сили не даде възможност за 30 години лутане в дебрите на светлото през, транс и отвъд бъдеще да се създаде и укрепне национално отговорна политическа класа, която работи за интересите на България. с всички последици. те така, те.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи