Читатели на “Гласове”: Всяка линия успоредна на Украинската линия е права линия!

Читатели на “Гласове”: Всяка линия успоредна на Украинската линия е права линия!

Снимка: БТА

Тагарев: Има решения за разполагане на многонационална бойна група у нас и тя да може да нарасне до 5000 военни"Тагарев, кои ние имаме решение? Кой те е упълномощил или вече си министър на НАТО, САЩ и кого още?"; "За война ли приготвят страната и държавата?"; "Министър Тагарев отстоява интересите на САЩ в България"; "Виждаш ли — отговори Домат, — аз съм добър господар. Слушай ме, и ще бъдеш доволна. — Който се задоволява с малко, е щастлив — каза Ягодка и след като се поклони, отиде да си гледа работата…” (Джани Родари , „Приключенията на Лукчо“): безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса. 

ВЕРАГАТ

ТАГАРЕВ,КОИ НИЕ ИМАМЕ РЕШЕНИЕ?КОЙ ТЕ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ИЛИ ВЕЧЕ СИ МИНИСТЪР НА НАТО,САЩ И КОГО ОЩЕ?

 

Бил е зает

Тагарев няма компетенции и образование да се занимава да тълкува историята на България , защото е учил техническа специалност по въоръженията на самолетите - казано на разбираем език АВ на по авиационните боеприпаси. Всички соросоиди обаче имат самочувствието, че са хванали Господ за . . . ,историчАр до историчАр, майно льо. Райхщатското споразумение подробно е описано в Кратка история на България,издание на "Наука и изкуство" от 1983г. Историята е сътавена от Николай Генчев, Косев,Александър Фол,Милчо Лалков... Явно Тагарев през 1983г. е бил зает да зубри тезисите на бай Тошо и устава на БКП.

 

Тихомир Томов

Всяка линия успоредна на Украинската линия е права линия!

 

За война ли?

За война ли приготвят страната и държавата?

 

Господинов

Ако Тагарев е водил стотици пъти някакви разговори за това, то е странно, че не е информирал парламента и обществото. С кого са провеждани тези дискусии? Такива просто няма и никога не е имало. Или става въпрос за фалшива новина, или просто се опитва да ни отклони вниманието, към основния въпрос. А той е: Кое налага подобно решение и кой всъщност го взима? Обективен анализ напълно липсва, още повече няма и аргументи. Вместо това този ни вкарва някакви идиотски и безсмислени термини, като развръщане. Какво означава развръщане? На някой позната ли му е тази дума. Къде във армията се използва думата развръщане? Дори и най-посредствения старшина има по-ясен речник и мисъл.

 

Превод на заглавието:

Министър Тагарев отстоява интересите на САЩ в България.

 

Питам

Кой не разбра ,че се подготвя война на територията ни ? Смятате ,че се шегуват или просто си говорят както винаги ? Очаквате доказателства !?!

 

не е много смешно

Нещата не са за подценяване. В Украйна няколко години преди войната се разиграваше абсолютно същия сценарии - майдани, жълтопаветни протести, правителства тип сглобки, поставени от вън. Всеки ден разсмиваха хората с простотиите си, преразпределянето на постове, скандали в парламента, демонтаж на паметници, пренаписване на учебници, заменяне на обикновения патриотизъм с разпалване на национализъм от фашистки тип и т.н. Копие на това, което се случва у нас едно към едно. Зад кадър обаче течеше основното - мощно подготвяне на Украйна за война с Русия. И там всички се смееха на клоуна Зеленски и неговите магарета в управлението. И там те ходиха, сучеха, кланяха се, потупваха ги по рамото, изразяваха задоволство от тяхната позиция и "евроатлантизъм". Разкриваха съвместни бази, съвместни щабове и прочие, все в името уж на "гаранции за независимостта и бъдещето на Украйна, както и гарантиране на нейния суверенитет". Накрая вкараха страната във война и са отговорни за смъртта, раняването и изчезването на над половин милион украинци, вкл. деца. Ако много си затваряме очите и не спрем подобни индивиди, ни чака същата участ.

 

баба мара

никакви ам воиски в българия на мен русия не м и е враг и няма да ме напада които иска да се бие да заминава за фронта в украина няма нужда да намесва държавата с гмо мозъка си подаваите си оставките и заминаваите

 

подчинение

Има три вида подчинение. Първото е между сравнително равнопоставени. Събират се на неутрална територия, обсъждат и всеки преценява какво му е изгодно. Никой не отстъпва, но ако няма друг изход, в името на интереса все пак един отстъпва незначително. Така САЩ преговарят с Китай Индия, ОАЕ, Русия. Второто е подчинение между неравнопоставени - Там ти нареждат каква политика да водиш, защото политиците ти зависят от САЩ, а ти си марионетка. Такива са ЕС, Великобритания, скандинавските страни, Япония. Третото е подчинение между слуга и господар - В този случай господарят отива при слугата, какъвто в случая с Мицотакис и директно му нарежда - вчера за признаване на еднополовите бракове, днес за оръжие на Украйна. Е, народът не е съгласен, вдига се на бунт и сваля правителството. Но като си избере по-добър /например Ципрас/, американците го свалят от власт и слагат на власт Мицотакис. Четвъртото подчинение е между господаря е най-долния измекяр, лакей и подлога, какъвто е случая с България. Господарят, бесен ат това, че работите му не вървят, нарежда веднага да привикат оня некадърник "еди кой си". Той на бегом тича във Вашингтон, където му набиват канчето, връчват му списък със задачи за изпълнение, нареждат какви оръжия веднага да предаде, колко милиарда да изпрати, напомнят му за Магнитски и му теглят шута обратно. Сега чакаме, като се върне от там, да видим списъка и да чуем обяснения как това е в интерес на България. Както и мощна медийна кампания от мисирките.

 

Джани Родари (Gianni Rodari) „Приключенията на Лукчо“

“...— Ще останеш доволна от твоя господар — каза дон Домат — Щом оздравея, ще ти подаря обвивката от един шоколад, който изядох миналата година. Ще видиш какъв чудесен мирис има! От благодарност Ягодка се поклони чак до земята... …Това го развесели и той даже подари на Ягодка една обвивка от бонбон. — Това е за теб — каза великодушно той. — Ближи тази обвивка. Тя е много сладка: преди две години в нея беше увит един много хубав бонбон. Ягодка благодари на Домат с поклон и му каза: — Седем години работя и това е вече третата обвивка от бонбон, която получавам от ваше превъзходителство. — Виждаш ли — отговори Домат, — аз съм добър господар. Слушай ме, и ще бъдеш доволна. — Който се задоволява с малко, е щастлив — каза Ягодка и след като се поклони, отиде да си гледа работата…” Джани Родари (Gianni Rodari) „Приключенията на Лукчо“

 

thenewone

Сакън, знанието ни прави тъжни! Нека да сме просто щастливи.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Прости хора сте рубладжиите

  21 Яну 2024 12:52ч.

  Дачков ако посочиш един от твоите рубладжии да е написал нещо различно от путинската пропаганда ще те черпя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пич,

  21 Яну 2024 20:34ч.

  Ако посочиш един евроатлантик, който е написал нещо по-различно от спуснатата от посолствоТО пропаганда, ще ГО черпя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  21 Яну 2024 13:03ч.

  Времето е студено, сбирките пред блока са невъзможни, старците все някъде трябва да изпуснат напражението. Да са ни живи и здрави, без тях ще е скучно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  21 Яну 2024 13:45ч.

  зависимостта на наркоманчето “ЗЕ“ от кокаина е всеизвестна, а негов доставчик е ЦРУ (имащо достъп до складовете на ДЕА). обаче: това престъпно изродче вече зариби цялата укро-войска – първоначално преди атака раздаваха хапчета модафинил, а сега се експериментира с ибогаин (мощен наркотик- халюциноген на растителна основа, произвеждан от корените на храста ибога). и затова е „странно“ поведението на укрофашистите: те не спят по няколко денонощия и се държат като зомбита - след като са ранени, въпреки тежките наранявания, продължават да се съпротивляват и дори да вървят напред под обстрел с куршуми и гранати. а в Бахмут, след като са изстреляли и последния патрон, скачали през прозорците на високите сгради. причината - тези наркотици намаляват инстинкта за самосъхранение, което пък позволява на US командване да ги изпраща напред дори през минни полета...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пор Ошенко

  21 Яну 2024 17:31ч.

  Всяка КРИВА линия, успоредна на украинската, е права!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  21 Яну 2024 18:07ч.

  Не си разбрал иронията..........................................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И жабата вдигнала крак

  21 Яну 2024 21:30ч.

  В Украйна първо започнаха с пренаписването на историята им. По едно време измислиха ,че са наследници на някакво племе укри от днешните германски земи и се писаха арийци. После почнаха да бутат паметници и да горят книги. Тагар-чук върви по техния алгоритъм - и той тръгнал да ни пренаписва историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия

  22 Яну 2024 1:22ч.

  Тъпаренку

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил Михайлов Константинов

  22 Яну 2024 4:05ч.

  Тодор Тагарев е защитил дисертация във Военно-въздушната инженерна академия „Н. Жуковски“ в Москва през 1986-1989 г. Затова е толкова лют този Тагарев. Иначе, тогава обучението в СССР беше на ниво. По математика, физика и технически науки, имам предвид. По идеологическите беше отврат, също като днешните харвардски джендърни, такова, науки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин

  22 Яну 2024 15:39ч.

  Видяла. Жабата. Че. Подкопават. Вола. И. Тя. Си. Вдигнала. Крака

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бате Иво

  28 Яну 2024 22:23ч.

  Тоя може да решава каквото си ще ама явно не е наясно че боеспособност население в България е на страната на Русия Под боеспособно население имам предвид хора които наистина биха участвали ефективно в бойни действия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • math

  01 Фев 2024 8:49ч.

  резултатът от подкрепата на Украйна се изчислява по формулата f($) = 1/($) Колкото повече им помагаме (т.е. помагаме на англосаксонците), толкова повече се приближаваме към нулата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи