Читатели на “Гласове”: Война или мир

Читатели на “Гласове”: Война или мир

"Смаяно чета и отказвам да повярвам. Някакъв твърди, че Орбан сбъркал посоката, друг пък Наблюдател видял извънземни на поляната пред блока. Хора, прогледнете! Важно е! Не ме слушайте мен, прочетете отново статията на проф. Миършаймър - още е на първа страница. Докоснете се безплатно в един могъщ интелект, който говори ясно и с прости думи! Хроника на една планирана, принудена, натрапена и предизвестена война! Да, натрапена и наложена, без право на избор!"; "Всеки народ заслужава съдбата си"; "Аз обаче не заслужавам съдбата ви!": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Хищникът и викът на жертвата

Смаяно чета и отказвам да повярвам. Някакъв твърди, че Орбан сбъркал посоката, друг пък Наблюдател видял извънземни на поляната пред блока. Хора, прогледнете! Важно е! Не ме слушайте мен, прочетете отново статията на проф. Миършаймър - още е на първа страница. Докоснете се безплатно в един могъщ интелект, който говори ясно и с прости думи! Хроника на една планирана, принудена, натрапена и предизвестена война! Да, натрапена и наложена, без право на избор! Прогледнете - това е Хроника на предизвиканата болка, която формално уж не е желана от онези "културните", но е дълбоко безразлична на боговете на войната, на действителните субекти-творци (на войната)! Това е хроника на унищожението и трескаво, цинично търсене на изход за сметка на други човешки същества, но тъжни мои рицари - това е изход, който няма да бъде намерен! Проф. Миършаймър говори със спокоен, дълбок, убедителен тон на библейски патриарх, който изрича изстрадани и привидно трудни за схващане истини, макар и да ползва привидно семпли слова. Освен това, наложително е да се вслушате защото той изрича особено неудобни, смущаващи истини, още повече когато отсреща стоят неподготвени, мисловно лениви и непосветени индивиди! Патриархът знае, че паството няма необходимата подготвка, нагласа и желание да чуе и разбере страшни, трудни и заплашителни истини! Патриархът няма да се откаже от истината, никога няма да се откаже от истината поне пред самия себе си, а ако пожелае да я сподели с вас – слушайте, призовавам ВИ, много внимателно! Прочетете пак , размислете, разберете! Патриархът не изкрещява агресивно една ярка присъда, но всъщност я изрича достатъчно категорично! И ... мили, западни либерални, двулични и користни идиоти - престанете да говорите пълни дивотии, надявайки се тъпо, че всички са достатъчно големи олигофрени, че да се хванат на щампованите ви фрази ... или още по-добре , направо замлъкнете. Мълчете, защото сте жалки, отчаяни, патетични и безпътни! Арогантност, самомнителност и високомерие, забъркани в една амалгама с нахалство и агресия, но и голяма доза отчаяние! Защото!!! Знает, че времето ви изтича, а то изтича по простата тричина, че вие живеете изсмуквайки и поглъщайки чужд живот! Жертвите въстанаха и казаха: Стига толкова!

 

НЯМА ВРЕМЕ да се самоизбият...

Това е проблема на света - ще го запалят докато се самоунищожат всичките...

 

Джак

Наблюдателю, изборът е един - ВОЙНА или МИР! Иронията ти тук е неуместна. Ако поддържаш жълтопаветния плактон, гласувай да те пратят на фронта.

 

Ловец на глави

Сигурно сте чували, че президент Байдън е роден и израснал в гр. Скрантън, Пенсилвания. Малко градче, което действително не е някъде в (ръждивото) нищото, но все пак е на 200 км. от Ню Йорк и 300 от Филаделфия. Опитайте си да си представите средата, в която е расъл и е бил възпитаван той. Това са военните години, провинциален, традиционен дух, закостенялост, дори консерватизъм. Католическо семейство с ирландско и английско наследство. Всяка неделя задължително черква и проповед! Хора, прогледнете! Какви ЛГБТК+, какви транссексуални, каква американска душа?! Какви 5 лева бе, хора?! Това е социален, инженерингов проект! За срам и съжаление дяддо Джо - президентът на САЩ е превърнат в говорител и пропагандатор на чужди идеи и планове, напълно смахната и напълно чужди на традиционната американска култура и душа. Е, да, по крайбрежието и в големите градове е пълно с всевъзможни откачалки, но твърдението, че американец=откачалка е абсурдно. Американецът е преди всичко традиционалист с подчертано консервативен уклон. Това превръща дядо Джо в лице от типа - ГОВОРЕЩА ГЛАВА, което е тъжно! Няма начин! Изключено е той да вярва в тези пълни дивотии! Съвсем отделна тема е - чий е този проект? Защо и как той бива замислен и вече отдавна се реализира. Обширна тема, която е засягана бегло дори тук, но сега не става дума за това, а и не е място за обемисти писмени изложения.

 

ГражданинНаРепубликата

Оръжието в щатите е гарант за демокрацията и баланс между гражданите и дълбоката държава. Винаги ще има страх, че 200 милиона имат автоматично оръжие. За това е всичкият опит да се ограничи притежанието на оръжие. Кой знае колко от тези инциденти са програмирани. Изненадващо най-въоръжените щати имат най-малко инциденти. Проблема им е в лесният достъп и липсата на контрол от службите. За някои от инцидентите се оказва, че имали информация за индивида, че е пълно ку-ку, но въпреки това са одобрили заявлението за покупка на оръжие.

 

читател

В едно предаване Тъкър Карлсон коментира, че В. Путин е дошъл на власт чрез избори, както и Байдън. Тогава защо управлението на Байдън е "демократично", а на Путин - диктатура? В ам. Конгрес има 2 партии, в руската Дума - 7. По какъв критерий САЩ са демокрация, РФ - диктатура? Няма да коментирам цензурата, за да не стане прекалено дълъг коментарът.

 

Отвратен

Не регулиране! СПИРАНЕ на всякакъв внос от страна, в която се сипят бомби, уран и не знам си какво! Стига с тези украинци! Загрижете се за българския народ, за българските производители!

 

Kubis

Дай боеприпаси, дай оръжие, дай храни, дай пари! А когато се фашизирахте, когато убивахте и инквизирахте с години мислихте ли? А когато правехте Майдана по чужда заповед и помощ мислихте ли! Сега само безусловна капитулация следва!

 

Георги Богданов

Не, не. Чуете ли Украйна, заставате мирно и толкова. Имате право само да изпълнявате.

 

Ако се намерят бг военни, които искат да умрат за Сорос и Шваб и гейдружина.... моля, няма да плачем за тях!

Чии синове ще мрат за Зеленски и Байдън, твоите ли? А относно "прогнозите" на Вацев - изобщо, ама изобщо не си прав! Ти сигурно вярваш и на социологически прогнози, особено предизборни?!

 

ОТКАКТО СЕ НАРОИХА "АНАЛИЗАТОРИТЕ" ЗАПОЧНА РАЗГРОМА НА БЪЛГАРИЯ

Какво направиха холандците? Правителството (което подкрепя Кирил П.) поиска хората да си затворят фермите. Какво направиха фермерите? Създадоха партия, холандците гласуваха за нея и сложиха ант-холандското правителство в ъгъла. Не им трябваха "анализатори" да им обясняват партийното строителство. Осъзнаха си проблема, обединиха се и ДЕЙСТВАХА!!!!!!! ДЕЙСТВАХА!!!!!!!!!!!!!!!! Не слушаха "анализатори", не се вайкаха, не са писаха "уморени от гласувани ощипани госпожици". ДЕЙСТВАХА!!!!!!!! Българи, действайте, ако не искате да ни действат. Имахме няколко поредни шанса. Този изглежда да е последният преди голямото зануляване на държавността ни.

 

Минчо

Аз избирам това, което Америка ми предлага - амертиканската мечта... Хич и не ща да знам, каквото ми предлага Китай -гащи , потници и телефони .. или чесън... матерални работи без възвишена идея!!

 

Минчо, а дали можеш

Да я дефинираш американската мечта в кратце..

 

Бай Иван

Аз не мога да разбера наивниците, които си мислят, че САЩ някога са дали нещо даром! Няма такова нещо и не се е случвало до сега! Американците не са, като руснаците и нас славяните, които сме готови да дадем на някой нещо даром за да му помогнем! при тях всичко е по сметка и на всичко гледат, като инвестиция! Защо помагат с пари и оръжие на Покрайна? Много просто- 40 % от украинския чернозем е продаден на американски компании. Газопроводите и те повечето не са чисто държавни ( на Байдън сина е яко замесен в случая), а това е само върхът на айсберга! Украйна в момента е престанала да съществува и прилича на човек в кома, който се държи все още жив благодарение на външните животоподдържащи системи! Нещо повече САЩ принуждават "съюзниците" си да издържат покрайна. Получава се, като в народната приказка "болен здрав носи".

 

Бай Иван

Редовите европейски зомбирани граждани тепърва болезненно ще осъзнават как САЩ са ги бутнали надолу в пропастта, като са им прекъснали евтината енергия (газ и петрол)! Тази зима бе изключително топла, а и печатницата на ЕЦБ работеше на пълна пара, но догодина зимата едва ли ще е толкова мека, а ЕЦБ не може до безкрай да печата и раздава пари. Още сега всички по енергоемки бизнеси от Германия започнаха да се изнасят към САЩ или затвориха, а този процес ще се ускори за в бъдеще! Изобщо пред локомотива на ЕС (Германия) се очертава нерадостна перспектива! Какво става, когато на локомотива свърши горивото на всички е ясно!

 

Хер Флик

Просто чужди сили са ни превзели - американски телевизии, американски партии, канадски министър-председатели. И културата каква да е - американска. Спрете си американските телевизии и гласувайте за български партии.

 

old_beggar

всеки народ заслужава съдбата си !

 

Народе

АЗ обаче не заслужавам съдбата ви!

 

Коментари

 • КГБ: "Целите на войната, започната от Путин, е разбиването на Запада: враждебният на Русия Англосаксонски свят трябва да бъде разгромен, а обединената континентална Европа трябва да бъде подчинен съюзник на Русия"

  31 Март 2023 14:18ч.

  След пресконференцията на 17 април 2014 г. машината на руската пропаганда премина на принципно ново равнище, а ударните й пропагандисти пристъпиха към разясняване на публиката на значението на това, което беше казано от ръководството. Един от тези пропагандисти, г-н Мамонтов, на 29 април 2014 г. заявява, че разгръщащата се война ще бъде „война на Русия срещу останалия свят“. Сергей Кургинян (още един ветеран на пропагандните войни от времената, когато е работил в КГБ и е бил пряко подчинен на шефа на тази организация генерал Крючков, оглавил опита за държавен преврат през август 1991 г.) поясни, че „днешната война ще бъде не Трета, а Четвърта световна, тъй като Третата световна е била Студената война“ , завършила в началото на 90-те години. Още един пропагандист, Сергей Марков, в статия в вестник „Moscow Times“ от 14 май 2014 г., разясни ,че целите на войната, започната от Путин, е разбиването на Запада: враждебният на Русия Англосаксонски свят трябва да бъде разгромен, а обединената континентална Европа трябва да стане съюзник на Русия. Линк към цялата реч на Андрей Иларионов, руски икономист, бивш водещ иконом. съветник на Путин (2000 – 2005): https://www.marginalia.bg/analizi/chetvrtata-svetovna-vojna/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първо

  31 Март 2023 16:32ч.

  Вземете Харков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първо прочетете статията на Андрей Иларионов от дадения линк в по-горния постинг

  31 Март 2023 23:24ч.

  Украйна още миналата година си върна Харков след неуспешен опит да бъде анексиран от рашистите. Както и Херсон. А Бахмут повече от година рашистите се опитват да го превземат, но не им се получава:) Темата тук не е за този или онзи град по фронтовата линия във войната на Русия срещу Украйна, а защо Русия нападна Украйна, каква част е тази локална СВО за Русия в глобалната война срещу колективния Запад, от кога Русия започна да планира глобалната войнат, какви цели преследва срещу целия мирен свят. От същия автор Андрей Иларионов мога да препоръчам по темата речта му в Брюксел 19 ноември 2014 г., в която обяснява каква война води Русия на Путин, от кога се подготвя и как можеше да се предотврати, но брюкселските чиновници проспаха и/или не пожелаха да спрат взятките/подкупите от Кремъл и сега берем горчивите плодове: https://informnapalm.org/de/andrej-illarionow-auftritt-im-eu-parlament-19-11-2014/ А Крим също е украински! Дори да вземем буквално историческите факти по отношение на официалните години на собственост, Русия е владеела Крим общо 134 години, от които 100 години Руската империя и 34 години за Руската Съветска Република/ РСФСР/ от 1920 г. до 1954 г., чиито приемник е днешна Русия. Украйна е владеела Крим повече години, а именно 60, от 1954 г. до 2014 г. А Османската империя държеше Крим три века! Ето аргументирано обяснение от руския историк Андрей Зубов и по други аргументирани исторически факти, защо Крим не е на Русия ( https://informnapalm.org/de/andrej-subow-die-krim-ist-unser/ ). А ето и защо историческата справедливост е, че Крим е украински! ( https://informnapalm.org/6522-krymnash-yly-eshhe-raz-ob-ystorycheskoj-spravedlyvosty/ ). А ето и един друг руски историк Юрий Фелщински как обяснява защо Крим беше само първата стъпка от глобалната война, която започна Русия на Путин ( https://www.atrakcia.bg/article/4-interaktsiya/2451 ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Направете си сметката

  31 Март 2023 14:35ч.

  Ако има мобилизация и България бъде включена във войната може да очакваме следното, според мен. 1. Смъртта на българи в трудоспоспбна възраст, запознайте се как битката при Вердьон през 1-та световна война на практика обезкървява Франция от цяло едно поколение. 2. Брутално намаление на стандарта на живот - много хора се очаква буквално да умрат от глад. 3. След удара на няколко руски ракети по София ще има срив на т.н. имотен пазар, което ще повлече всички негативи и доведе до банкови фалити, българите дори няма да могат да си вземат пенсиите и заплатите. 4. Не ми се разсъждава за останалите негативи по веригата ... но след приключване на войната се очаква да дойдат турски строителни фирми за възстановяване, които естествено никога няма да се върнат в Турция или по-скоро Турция ще дойде в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тук са само

  31 Март 2023 16:31ч.

  Дърти комунета над 80 г, бе - хахаха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горното не е вярно,

  10 Апр 2023 15:23ч.

  Има доста млади глупаци, и не малко платени агитатори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вардааа!

  13 Апр 2023 13:13ч.

  Пазете се отдъртаци на колело и младежи на тротинетки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За сведение на написалия в 14.18 и 23.24

  18 Апр 2023 17:09ч.

  По всичко си личи, че писалият е един и същ човек. И залудо пишете тук, само си губите времето, но щом ви плащат и трябва не само да ядете, ваша воля. Но не ви четем, само в началото, докато ви проличат лъжите. И да си знаете, че е напълно безсмислено, но продължавайте, щом има глупаци да плащат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • U levo, u desno i u sredata

  22 Апр 2023 23:03ч.

  Американецът е преди всичко традиционалист с подчертано консервативен уклон. Idi v Kalifornia, loveco na glAvi da vidish...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  24 Апр 2023 14:59ч.

  Нашите русофили въобше не познават обекта на своето обожание. Война или мир? Руският лидер е изключително умен и добре разбира, че англосаксите не могат да бъдат победени на икономическия и културния фронт. Войната е единствения начин Русия да има поне "реми" с тях. Затова операция "Голгота" е само първия етап на ТСВ. Операция "Голгота" а именно войната на Русия с Украйна е замислена от идола на Путин Андропов още в средата на 80те години. Идеята на чекистите е първо да осъшествяват "плана Дълес" а после да дойдат на бял кон в ролята на спасители.... Горбачов беше пешка на Андропов и Лубянка. Жертвите нямат никакво значение. Важна е властта. Това е светатя светих на човешките желания. Доставя по-голямо удоволствие дори от секса. Да осъществяваш власт на други хора еле пък стотици милиони и дори милиарди ( в комбина с Китай)....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи