Читатели на “Гласове”: Това е знак свише, Кире! Казва ти се да си ходиш

Читатели на “Гласове”: Това е знак свише, Кире! Казва ти се да си ходиш

Кирил Петков с абсурден и нелеп пост след катастрофата, при която загина човек. "Возих се на задната седалка и не съм пострадал". Дреме му на някой за тебе! Няма как да пострадаш в бронирана лимузина Кирчо! За сметка на тебе обаче, другата кола е като смазана от влак! Това е знак свише Кире. Знаци, които ти праща съдбата. Не си на мястото си. Явно, че ти се казва да си ходиш в Канада в ранчото на жена си": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Eisblock

Намерих одеве кръстовището на Гугъл Ърт. НСО колата пристига от към Добрич. Двойката пенсионери излизат от градчето и имат стоп. Явно са спрели на стопа. Оглежда се шофьора, не вижда от ляво кола и потегля. Да, ама не: - засилената по наклона и зад завоя НСО кола връхлита подалото се вече на пътното платно возило. И то бива ударена. Нейното напречно движение спрямо връхлетялата кола, вероятно с малък и неуспешен опит да извие в другото платно, отсреща и да се разминат, води до резултантна диагонална посока на двете вклинени коли стигнали чак до отсрещна пътна табела, по-долу, в другото платно на периферията му - видно от снимката. Тези коли идващи от към Добрич коли имат единствено две указателна табела за разклоняване на пътя, но не и знак за ограничение на скоростта. НСО са карали без всякакво съмнение с много превишена скорост. Дали кирчото не е накарал шофьора да бърза? Не е обърнато внимание, че наближават кръстовище. Шофьорът не е реагирал за да премине в насрещното платно и избегне подалата се кола с малка скорост. Можел е защото в насрещното платно не е имало други коли - инак щяха да се нанижат върху двете перпендикулярно вклинени возила. ... Мал шанс и сериозен процент вина на НСО-возилото заради силно превишена скорост пред Т-образно кръстовище.

 

thenewone

Ква е разликата между 120 км/ч и 60 км/ч в такива случаи? Някои мерят спирачен път, кво би станало, ако натиснат спирачки веднага. Реакцията на човек в добра физическа форма е 0.23 сек. - така пишеше в едни книги преди демокрацията. Не знам мнението на британските учени в момента. Това не е толкова интересно. По интересно е какъв е резултатът. 1. Очевидно говорим за удар. 2. Ударът е почти идеално пластичен - цялата кинетична енергия на удрящото возило се трансформира в деформационна работа върху автомобила на жертвата, както и върху хората. Резултатите се видни от снимките. А какви са числата. При съотношение 2:1 на скоростите, кинетичната енергия, т.е. деформационната работа при 120 км/ч е 4 пъти по-голяма от 60 км/ч. По-конкретно: Ако приемем маса на удрящия автомобил по 2000 кг (ако е по-голяма, енергията е по-голяма), кинетичната енергия на автомобила на Киро при 120 км/ч (33.33 м/сек) е 1 110 889 Дж (1 111 кДж = 1.11 Мдж), а при 60 км/ч (16.67 м/сек) е 277 778 Дж (277 кДж = 0.278 Мдж). За по-нагледно - ако един чук с маса 1 кг, падне от височина 1 м (без начална скорост), деформационната работа би била 9.81 Дж.

 

Пешо

Не само са карали с превишена скорост, но са изпреварили на непозволено място където ограничението е 60 км/ч. Удара е в насрещното т.е. на място където не може да се изпреварва. Колата на НСО се намира в насрещното по време на удара и след удара избутват другия автомобил извън платното край пътя влачейки го поне 10 метра.

 

Коментар

"Возих се на задната седалка и не съм пострадал". Дреме му на някой за тебе! Няма как да пострадаш в бронирана лимузина Кирчо! За сметка на тебе обаче, другата кола е като смазана от влак! Това е знак свише Кире. Знаци, които ти праща съдбата. Не си на мястото си. Явно, че ти се казва да си ходиш в Канада в ранчото на жена си.

 

Необичаен

Кире, колко "знаци" Свише трябва да получиш, бе пич? Виждаш ли какво става като гоните свещеници? Моят съвет е да вземаш кинтите и да бегаш, че живота е кратък, а народната омраза и клетви - вечни....

 

Хартиеното кафене

Ох, олекна ми, като разбрах че Кикито е оцелял; нямаше да мога да си изям десерта. Каква радост за умнокресливите, ще имат повод да се надрусат (не че им трябва повод)! Жалко за убития човек и пострадалата жена, дано се оправи.

 

културотрагично

Е, как може след такава трагедия, в която са почернили семейство, да бързат да турят снимка и изречение във Фейса ??? Това са пълни ненормалници за психиатър !!!

 

Ghost

В ситуацията не виждам как може да напишеш нещо адекватно и не абсурдно в социална (ексхибиционистка ) мрежа. В друга география и култура вместо да пишеш си правиш сепуко .

 

невероятно

Когато се случи нещо такова, нормалните хора (дори да не са формално лично виновни), винаги търсят вината първо в себе си и се терзаят, дали не би се разминала тая беда, ако ли се бяха държали по-сдържано и разумно. Вие как мислите, дали шофьорът от НСО (който ще опере пешкира задължително), по собствена инициатива е натискал газта до дупка. И най-важният въпрос - що щат Кирил Петков и Найо Тицин в кола на НСО в предизборна кампания? Дали останалите кандидат-депутати бръмчат с такива коли в тази кампания и ако ли е така, защо? Защо бе! Кой плаща този разврат?

 

2979

Продължаваме-към-Пропастта

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Хахаха

  17 Май 2024 13:56ч.

  Путин да управлява докато е жив, щото запалил война със стотици хиляди убити, а Киро да си ходи, щото оня дето е бил виновен за катастрофата умрял. Бахти изрожденската логика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • опс

  17 Май 2024 14:13ч.

  И малките деца разбраха кой запали войната в Украйна преди повече от десет години, ама за хора, които след всичко случило се в последните 3-4 години, още вярват на Кирето, надежда няма...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SapunRK

  17 Май 2024 14:18ч.

  Твърде много тежат на свещенната българска земя като тебе Смешко. Смири се малко - не си от добрите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • RE :Хахаха 17 Май 2024 13:56ч.

  17 Май 2024 15:26ч.

  Мараба, Деби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evg70

  17 Май 2024 17:38ч.

  Може ли, поне в този случай да пропуснете Путин, а! От вчера ПП- просто прегазваме, просто престъпници, гнус. Дано успеем час по-скоро да ги изхвърлим на бунището на Историята!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дните на "упраляващия режим",

  17 Май 2024 19:33ч.

  Тепърва продължавт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Menes

  17 Май 2024 20:16ч.

  Киру тъпото тръбва не да си ходи,а да бъде изпратен в урановите мини заедно с цялата си себеподобна паплач

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин

  28 Май 2024 9:52ч.

  Навремето. Цар. Борис. Казва. На. Външния. Министър. Рибентроп. Когато. Той. Го. Пита. Със. Кого. Е. Той. Му. Казва. Винаги. Със. Германия. Никога. Против. Росия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господ си знае работата

  17 Май 2024 14:20ч.

  Едно предупреждение , второ и на третото .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  17 Май 2024 14:22ч.

  Не виждам що това че танковете на Путин газят в Украйна оправдава НСО и Киро да газят хора в България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  17 Май 2024 14:25ч.

  Освен да пишем всеки затрит у нас от недосегаемите(асигани) управляващи жертва на Путин. Ще ми е интересно да видя логическите връзки на подобна теза изложени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кикондер Петкофф

  17 Май 2024 14:47ч.

  Как така ша си ходя? — Ми нали татко ша ма наругае, а мама ша ма прокълне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор Самсонов

  17 Май 2024 14:50ч.

  Прав е Явор Дачков, че фигурата на Борисов му се струва за съжаление най-разумният избор за България на фона на тия помияри. Въпрос: а след 5 години, ако Кирил и сие ни се струват разумен избор, какво ли ще е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  17 Май 2024 15:30ч.

  Имаше време, преди да си посипе главата с пепел, Домакинът ни тук, да твърдеше подобно и за Иван Костов, засега избегнал народното възмездие! Но, човекът предполага, а Господ разполага!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има много знаци на съдбата, но дали ги разбираме

  17 Май 2024 15:04ч.

  Аз си мисля за тези които пак ще гласуват за това чучело. Какъв знак, макар и не на съдбата, е това. Какви хора биха избрали отново този , да го наречем, човек. Тези дето крадат заедно с него ги разбирам, но другите, какви са те? За какво е знак, че се прощава всичко ако е от "нашите"? И какво ни е виновна съдбата ако отидем на дъното заради тъпотата си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въртя очи от досада

  17 Май 2024 15:23ч.

  Едни денонощно само за Путин мислят, а други за избори и гласувания. Всеки башкъ луд, както обичат да казват мохамеданите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре,

  17 Май 2024 15:31ч.

  Драги ни, Санчо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • супер

  17 Май 2024 17:26ч.

  само гледай да не превъртиш от толкова въртене

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро муфлона

  17 Май 2024 16:13ч.

  Радев, Борисов и цялата политическа каста са отговорни за това че позволиха и позволяват един психично болен и патологичен лъжец като канадския никаквец да върти държавата на мръсните си пръсти. Освен въпросния олигофр.н всички на отговорни позиции трябва да бъдат подведени под отговорност. Въпрос на нац сигурност е да не влизат полуид.оти и психичноболни във властта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото им позволиха да крадат от обществото

  17 Май 2024 16:48ч.

  На нашите да крадат в малко милиарди, за да може чуждите да крадат в много милиарди! Затова мълчат "вождовете", а психото вършее и издевателства над българите - за ужас, издевателства над възрастните, и над младите. Това се нарича специално психологическо обучение - "манипулиране" - на Истината, за да объркваш събеседниците, като се ЛЪЖЕ ЛЪЖЕ ЛЪЖЕ до обезумяване, каквото виждаме реално. Лъжата е основен метод за "работа" на Сатаната, на рогатия, на злото - да лъже, за да граби и убива, факт. Тъжна работа, защото няма кой да разкрие и да помогне на обикновените хора КАК ДА РАЗПОЗНАВАТ измамниците, а пък измамниците точно на това разчитат, че няма кой да ги пипне, понеже меткат откраднатите пачки без грам угризения. Бесове, братко, БЕСОВЕ СА НАГАЗИЛИ грешните души на човеците....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  17 Май 2024 17:28ч.

  заради парапета господ те първа ще те почва ама ти и баща ти не разбирате от знаци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  17 Май 2024 22:18ч.

  Българска му работа - Местан уби бебе и нищо (и си има посолство да се крие), пък вие махна на продължителя на промяната (дето даже да се крие не намира за нужно) търсите?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ммммммм

  03 Юни 2024 8:39ч.

  ммммммм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи