Читатели на “Гласове”: Спагетите могат да се рупат и сурови, остава да намалим вдишванията и издишванията си

Читатели на “Гласове”: Спагетите могат да се рупат и сурови, остава да намалим вдишванията и издишванията си

Нобеловият лауреат Паризи предлага спагети да се готвят на изключен котлон.

"Веселбата започна. Ще има още много подобни "умни" съвети. Ще научат хората как да живеят в МИЗЕРИЯ. И понеже водата завира при по-ниско атмосферно налагяне, ще им кажат да се качват високо в планината, когато искат да варят спагети"; "Остана Урсула да ни призове да намалим вдишванията и издишванията си с 15 %. Засега 15 %. После ще се приеме директива за намалението им с 50 %. После..., който оцелее, ще види"; "Би било чудесно пострадалите бедстващи БЪЛГАРИ, да ги настанят в петзвездни хотели на морето. Сезона и без това свърши. Защо украинци може, а нашенци да не може? Дайте им по 40 лева на ден джобни и им ремонтирайте къщите. Тогава човек може и да си помисли, че има държава": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Загрижен гражданин

Би било чудесно пострадалите бедстващи БЪЛГАРИ, да ги настанят в петзвездни хотели на морето. Сезона и без това свърши. Защо украинци може, а нашенци да не може? Дайте им по 40 лева на ден джобни и им ремонтирайте къщите. Тогава човек може и да си помисли, че има държава. Откраднаха пари със сакове и чували, но сто къщи не могат да оправят?

 

Циганин

Цветя и рози! Всичко е наред! А днес е 4-тия ден след трагедията. Видяха много доброволци и се уплашиха, че са с лопати в ръцете.

 

Веселбата започна

Ще има още много подобни "умни" съвети. Ще научат хората как да живеят в МИЗЕРИЯ. И понеже водата завира при по-ниско атмосферно налагяне, ще им кажат да се качват високо в планината, когато искат да варят спагети.

 

Да готвят на изключени електроуреди с празни съдове

Хем ще икономисат от тоалетна хартия, хем на Путин ще накривят капата 😎

 

зевзек

Допълвам идеята - спагетите да се ядат направо от тенджерата и с една вилица, за да не се налага да се мият чинии и вилици. Слагате тенджерата на масата, семейството се нарежда около нея и си подава вилицата последователно. После тенджерата не се мие, а се ползва отново за следващите спагети.

 

и още

след това да си облизват пръста за да пестят водата за да го измият

 

Мимето

Между другото, ако държиш филия над парата на манджата, можеш да я намажеш с мазнина. Така осигуряваш две хранения - закуска и обяд, като спестяваш олио и месен продукт. 🙂

 

Още допълнения:

Спагетите могат да се рупат и сурови. И без това няма да имате /пари за/ ток тази зима. Какво толкова, суровоядството е полезно. И никакви гевезелъци към тях под формата на сирена, сосове болонезе и пр. Разделното хранене също е полезно. Ако през февруари имате пари да си купите и още нещо, освен спагети, де.

 

Ученият просто е предложил да сложите капака на тенджерата,

което тук е представено като готвене на изключен котлон, за да се убедим колко тъпи са на запад на фона на източното величие.

 

Прав сте! Ама кой да чете?

Предложението е: след като заври водата в тенджерата се поставят спагетите, поставя се капака на тенджерата и след 2 минути котлона се изключва. След 8 минути спагетите са готови за консумация.

 

Явно е, че не си готвач, а мърляч

Спагети се варят на силен огън в МНОГО вода, за няколко минути и БЕЗ капак, за да останат в сърцевината алденте. На бавен огън ще се "разварят" и ще станат на каша.

 

Е как какви идиоти -

Полезни. А що се отнася до баба ми, тя отколе така си готви. Пък прабаба ми даже запечатваше капака на гърнето с малко тесто. Чудя се що не са им дали Нобелова награда или поне патент.

 

Не е страшна мечката, а приказката за мечката

Запада са били десетилетия наред на върха на пирамидата по имане. Сега почнаха да халюцинират от страх, колко лошо ще стане. Оказва се май, че страхът ражда именно подобни простотии като днешната рецепта.

 

Дер Лайен: Време е за таван на цената на руския газ в Европа. Москва: Спираме доставките, ако това стане

Дали пък не е време и за таван на цените на арабския петрол?? Какво мислят по този въпрос из просветлените монархии в Персийския залив?!

 

И аз искам таван на цената

на новите мерцедеси и BMW-тa - 15000 евро :D

 

Ахаааа, значи това била пазарната икономика )

Аз си произвеждам нещо, а ти ще го купуваш по цена, която сам си определяш. Умно. Лошото е, че ще ме скъсат на следващия изпит, когато опиша предложения процес като най-прогресивен.)

 

и точно тези

ни проглушиха ушите как пазарът определял цената!

 

Остана Урсула да ни призове

Да намалим вдишванията и издишванията си с 15 %. Засега 15 %. После ще се приеме директива за намалението им с 50 %. После..., който оцелее, ще види.

 

Куци Коньов

Напротив тая и санкциите работят за борсовите играчи! Русия спира директния внос на газ, цените скачат в пъти, борсовите играчи си купуват евтиния газ от Русия, изпран през Китай, Индия, Азерб., Турция и т.н. и пълнят гушите още повече.

 

Крастьо Магаревски до Куци Коньов

Прав сте. В момента Европа запълва газовите си дупки, купувайки втечнен руски газ от Китай, по-скъп, естествено. А ЕС е поел ангажимент да спре окончателно купуването на руски газ и на руски петрол. Но - постепенно. Искаше им се веднага, но не става.

 

като сме заговорили за тавани 02 Sep 2022 20:12ч. Искам да се въведе и таван на данъците и акцизите в ЕС.

Не е лошо да има таван на цените при горивата, тока, храните, водата и други подобни дреболии.

 

Добра идея

Отивате утре да си купите баничка. Продавача ви казва: 2 лева, а вие отговаряте: Поставям таван на цената 50 стотинки. Давате 50 стотинки и ви дават баничка. Дали ще ви се получи?

 

ОК, определете тавана и ритнете столчето, въжето само ще се опъне (гравитацията помага)

Крайно време е Путин да ви спре газа и да ви остави да си определяте подове и тавани на воля, на нещо което не вече не съществува. Айде по живо по здраво на вятър и слънце! Хайвани!

 

Ха ха

Сложете таван и ще получите пода!

 

незнайко

Дано поне ватенки са внесли от Русия преди да наложат санкциите. А иначе какво му мислят, национализажия на средствата за производство и да четат тезисите на Ленин.

 

bodar4uk

Някои хитреци от ЕС ще издрапат криво-ляво тази зима, но за следващата - нямат шанс. Безплатни газопроводи няма, освен ако ЕС не си ги изгради сам -безплатно, както и да си разработи собствени находища -безплатно. То бачкането не е като дрънкането и чешенето с химикалката.

 

ЗИП

Не знам дали осъзнавате, но от целия глобален Запад,който беше символ на свобода и прогрес остана само дясното тръмпистко крило на Републиканската партия! Като Нео в Матрицата.В Източна Европа има демокрация, но ако падне Америка бързо ще ни приключат и нас. Положението е много сериозно....

 

Да припомним на забравилите

На днешния ден Източна Румелия и Княжество България се съединяват, без да искат разрешение от Европа и Русия, а това става повод Сърбия да ни нападне, което завършва с нейното поражение.

 

Съединение?

България НИКОГА не е била по-разединена.

 

Не помня как беше около 4. юли,

Но със сигурност видяхме американски знамена на български граждански протест. Тези хора не изразяваха сервилност, това е друго, нали?

 

 

Коментари

 • ебати

  07 Sep 2022 21:33ч.

  Спагетения въпрос

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  08 Sep 2022 7:49ч.

  Относно броя вдишвания и издишвания - сега разбирам защо напоследък източните практики се развиват толкова масово.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи