Читатели на “Гласове”: Снимайте наредените самолети с днешен вестник в ръка!

Читатели на “Гласове”: Снимайте наредените самолети с днешен вестник в ръка!

"Блумбърг" съобщи за 14 български самолета Су-25 в УкрайнаМинистерство на отбраната: Не сме предоставяли на държави от НАТО самолети Су-25 за Украйна: Хубаво, вярваме ви! Ще ни ги покажете ли?: безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

teridan

"Не сме доставяли самолети" или "не сме доставяли самолети, предназначени за Украйна". Щото второто звучи като някакъв вид оправдание - доставяли сме, ама уж не сме знаели къде ще попаднат в крайна сметка самолетите. Дори бавноразвиващ се може да се досети за къде са предназначени такива самолети, ама нашето правителство изглежда и това интелектуално ниво не е достигнало.

 

teridan

Кой би могъл да предположи, че българския износ на самолети в крайна сметка ще попадне в Украйна. Българските властници винаги са мислели, че САЩ ще сменят самолетите си с български Су-25 и сега са изключително изненадани.

 

Измама

Сертификатът за краен получател е абсолютно задължителен атрибут при всяка оръжейна сделка. "Не знаех" е оправдание за идиоти.

 

>>>

Трябва обаче да се спомене, че въпросният износ е съвсем легален, което твърдеше и Корнелия Нинова, с довода, че официален износ за Украйна, няма. Така е - нямаше. Всъщност, изнасяме за партньорска държава, членка на НАТО... Иначе, на всеки просветен е ясно, кой е реалния краен получател, не по документи, разбира се... Но за това, вече е отговорна страната, която е "пренасочила" пратките в последствие. Ето така вървят нещата.

 

Десислава

Отговорите трябва да се искат от Гълъб Донев като министър председател на България и от Румен Радев като главнокомандващ на българската армия.

 

Хубаво, вярваме ви!

Ще ни ги покажете ли?

 

colibri

Ако са почтени от МО-поканете журналисти с камери и покажете самолетите-толкова е просто. Със съжаление ще отбележа, че вече не вярвам и на една дума на министър Стоянов, да не говоря за депутатите от комисията по отбрана.

 

тео

Сезира се военната прокуратура, която е длъжна да провери какво количество военни самолети е имала България в края на м.1/2022 и какво в момента. Но в България това ще се води класифицирана информация и българските граждани ше бъдат пратени за зелен хайвер. Както винаги.

 

Класифицирана

Класифицирана, колко да е класифицирана... Я виж как добре беше осведомен украинския посланик...

 

На стара коза яре

Много е просто: преброяват се самолетите(естествено някой да не бъде 2-3 пъти преброен).Те не са тайна нито че ги има нито колко са.Що се правят драми? Журналисти-късе сте?Самите военни.Вие колониални слуги ли сте или не сте?Май сте!

 

Рене от съпротивата

Снимайте наредените самолети в редичка с днешен вестник в ръка иначе сте добри в разстягането на локуми ама никой не ви вярва.

 

Su38

На ход е прокуратурата. Ако са дадени по един или друг начин, защото не е изпълнено решението на Народното събрание да не се дават самолети на Украйна. Ако не са дадени, откъде произхожда невярната тогава информация, че са дадени? Щото холандците и Блумбърг няма файда да го измислят. Някой оттук играе срещу държавата и Гешев е на ход. Както и остра реакция на държавата по повод измислиците по неин адре. Ако липсва такава, значи всичко в дописката е вярно.

 

Булава

Асо нашите и това са направили, са пълни откачалки и ще отговарят пред Господа. Все пак не мога да повярвам, че чак до там да паднем. Трябва ясно да се обясни на нашите партньори и съюзници,че тия два народа дето се бият , те са ни освобождавали и с тях и с двата народа ни свързва кръвна история и връзка от векове. Не можем ние да сме нито срещу едните нито срещу другите. Ние искаме мир и те да се разбират а не да се убиват едни други, защото всичките сме една кръв ,една вяра ,една история и т.н. Убивате се едни други братски млади момчета ,православни за глупости. Положението на България е деликатно и ние не желаем по никакъв начин да се месим в този конфликт и да вземаме страна нито за едните нито за другите. Този въпрос за българите е исторически и сложен има има най различни измерения. Никакво оръжие никаква страна в този братоубийствен конфликт. Ние не можем да сме срещу руси,белоруси,малоруси и народите на Руската федерация Украина или Белорусия. Там живеят и много Българи и православни и мюсюлмани и нещата са много,много сложни за нас.

 

такива новини

целят отново същото - разцепление и объркване, и в крайна сметка У НАС конфронтация на всяко ниво, и да се "докаже" че въпреки русофилският ни народ, и ние сме активни участници в мелето на страната на Украйна. И Кулеба, и Москаленко, а и Zeленски отдавна се опитват да направят точно същото с всяко тяхно изявление по адрес на България.

 

С.А.М.

Най-жалкият факт в цялата работа е, че Българската Армия бе умишлено разсипана до такова ниво, че Ердоган трябва да изпрати само една ловна дружинка, които без проблеми ще окупират цялата ни държава.

 

Рене от съпротивата

Ердоган не му е необходимо дори и ловци да изпраща, турците си притежават достатъчно политико-икономически лостове във България за да правят каквото си поискат.

 

Ива

Тези дни има протести в Германия, чак и Грета се появи, т.к. искат уголемяването на въгл. кариера, цяло село трябва да се изсели, а ние питаме, искаме разрешение, ще затваряме...

 

В колониите

е така.

 

Романс

Червени рози, шоколадови бонбони - да не сме "Св. Валентин"? Или това да не е епизод от "Ергенът"? Не е ли малко прекалено? Впрочем Нинова да няма договор за реклама на бонбоните?

 

розите

С този букет рози Радев иска не толкова да стопли отношенията с Нинова, колкото да отправи послание към левия и русофилски електорат, който беше разочарован от колониалната и русофобска политика на неговото правителство - отказът му да наложи вето на закона за одобряване на споразумението за оръжието за Украйна, отказът му да насрочи рефендум за отлагане на срока за приемане на еврото, американското ядрено гориво за АЕЦ и т. н. Падащият му рейтинг показва това.

 

шоу

Ако не друго, ще наблюдаваме интересно политическо шоу. Очаква се Борисов да дойде в парламента за среща с Нинова, в отговор на жеста с избирането на Вежди Ражидов за председател на парламента, за да се разберат Нинова и Борисов като мъже, както го приканваше тя преди години.

 

Мери

За стотен път питам големците, които не са от "простолюдието" защо Швеция, Дания, Полша, Чехия, Унгария, Румъния не искат и да чуят за еврото, не че не знам.... Дали Хампарцумян може да ми обясни, моля!

 

Ретранслатора

Както посочих в предишен коментар т.нар. Запад си научи урока и разбра, че за да унищожиш държава не трябва да я превръщаш във враг, а е нужно да я приобщиш към себе си и да наложиш контрол върху развитието й.

 

Министърът на деиндустриализацията

Деиндустриализация ------> Депопулация ! Ще се справим...

 

 

 

Коментари

 • А сега всички, чиито коментари бяха избрани

  16 Яну 2023 23:51ч.

  да намерят къде да се подпишат в подписката "за" / "против" въвеждането на Еврото в България! Ако не знаете къде да търсите хората, които се занимават с това - принтирайте си една форма (от сайта на Възраждане: https://vazrazhdane.bg/img/my230111105011.png или потърсете "ПОДПИСКА - РЕФЕРЕНДУМ" на същия сайт) и започвайте да събирате подписи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напълно разумно действие -подкрепям

  17 Яну 2023 11:50ч.

  Четох решението по референдума от 2013 за нова ядрена електроцентрала. Ако бяхме го приключили като хората, сега щяхме да имаме работеща допълнителна атомна централа , сиреч печатница за пари . А имаме 15 млр. дефицит - пенсии и пр. са ???? И е най-лошия момент за влизане в еврозоната. Към Референдума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  16 Яну 2023 23:54ч.

  В целият Свят се знае кой и колко самолети има, танкове и друга техника. Само у Булгаристанските задници, нито се знае, нито къде са, нито кой и на къде праща оръжие и т.н. и т.н.... Бахти мизерниците "играчи"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи