Читатели на “Гласове”: Щели да смажат Русия, както смазали нацистка Германия. А кой смаза нацистка Германия?

Читатели на “Гласове”: Щели да смажат Русия, както смазали нацистка Германия. А кой смаза нацистка Германия?

Парад на победата на 9 май в Москва Снимка: ТАСС, архив

"На деня на Европа вече трябва да се четат заупокойни молитви. Утрешният ден е празник само за онези, които с цената на милиони жертви победиха нацизма. Остава и надеждата, че могат да го победят отново": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Мария ...

Какъв е тоя ден на Европа? Ами, ако я нямаше преди 80 години Червената армия, днес нямаше да има никаква Европа. Защото без Деня на Победата нямаше Европа.

 

colibri

Мария, подкрепям написаното от Вас! Утре е Ден на победата!

 

bodar4uk

Какъв ден изобщо има Европа, след като всички европейски страни са се били редом с Хитлер? Европа е освободена благодарение на Червената армия и в последсвие са се присламчили американци, англичани и канадци, а французите са били само наблюдател

 

Su38

Щели да смажат Русия както смазали фашистка Германия. А кой смаза фашистка Германия, другар Еленски?

 

а нас за какви ли бъдещи простотии искат да ни избият?

Ако можеха да видят сега милионите загинали европейски войници и цивилни през втората световна за какво са умрели - ислямКакъв ден изобщо има Европа, след като всички европейски страни са се били редом с Хитлер? Европа е освободена благодарение на Червената армия и в последсвие са се присламчили американци, англичани и канадци, а французите са били само наблюдатели, пък и те се наредили сред победителите., джендърство и прекланяне до земята към един античовешки режим в усрайне, щяха да се въртят като бесни пумпали в гробовете си...

 

Случаен

А аз ще празнувам годишнина от победата над нацистка Германия.

 

Какво ще й празнуват на Европа?

Призрак броди из нея - призракът на неолибералния троцкизъм, налагащ тоталитарен фашизъм. На деня на Европа вече трябва да се четат заупокойни молитви. Утрешният ден е празник само за онези, които с цената на милиони жертви победиха нацизма. Остава и надеждата, че могат да го победят отново. Но Европа вече никога няма да бъде това, което беше.

 

Аха!

Така мисли цайтунга, а как мисли Ханс? Руснаците ли са му виновни, че не може да си плати сметките за ток или да се нахрани човешки?! Ясно е, че ставаме свидетели на кавър версия на подпалването на Рим от Нерон! Западът вече нищо не може да предложи на света, а това което предлага, е несъвместимо с традиционните ценности на мнозинството! Не тъжна, гротескна картинка е това!:(

 

Su38

Как си мислиш, че може да се организират митинги срещу Украйна в западните страни, където те чака наказателно преследване за това? Кой глупак, ако не усеща на гърба си и не разбира, че войната е идиотщина голяма, ще излезе на антиукраински митинг? Мислиш ли, че това са само московски агенти и са излезли само за пари? Значи си голям идиот, ако смяташ така. Иначе всеки има право да плещи глупости. Това се нарича пропаганда. А като го закъсаш, задължително почваш "вътрешния враг". Ако го няма, ще го намериш. Простичка е политиката, но явно е доста сложна на много семпли душички.

 

Наудообни факти (вкл. за "Гласове")

В Янония манипулативно се внушава на учениците, че Русия е хвърлила атомните бомби (факт, учебниците не лъжат). В САЩ, Канада и в Европа (вероятно и в други "свободни" страни) нещата не стоят по-различно. Европа подкрепя Украйна, в чиято редовна армия са интегрирани признати неонацистки военни единици, които от 2014 тероризират мирното население на Донбас. Дори папата го каза: "НАТО лае пред вратите на Русия". И в името на "мира", се Европа използва средства от т.н. фонд за мира за снаряди за същите тези бандеровци. Няма да формулирам налагащия се извод, защото коментарът ми пак ще бъде цензуриран.

 

Путин бил сбъркал, щото мислел че за три дена ще превземе Украйна

А колективният Запад сбърка че Руската икономика ще се срине, че санкциите ще унищожат Русия, че Путин е болен от рак, паркинсон и множествена склероза и всеки момент го чакат да умре, че руснаците са свършили снарядите и ракетите, че рублата ще се срине и че няма кой да купи руския газ и нефт. Е, като теглим чертата, къде са те, къде е той (за Путин става дума)?

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • паф

  08 Май 2023 20:43ч.

  СЛАВА НА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН! - защитник на славянството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленски: Русия ще бъде победена, както стана и с нацистка Германия

  08 Май 2023 22:15ч.

  Путин: Украйна ще бъде победена, както стана и с нацистка Германия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ А колективният Запад сбърка че Руската икономика ще се срине, че санкциите ще унищожат Русия..”

  09 Май 2023 0:11ч.

  Аз за фалирали руски банки не съм чувал. За сега гърмят само американски и швейцарски, и това е само началото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живял като човек в България

  09 Май 2023 8:48ч.

  Булгаристан отбелязва деня на Европа. А БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Денят на Европа" е добър повод още по-масови протести срещу ЕК и сие органи

  08 Май 2023 20:44ч.

  А ние празнуваме Денят на Победата над Хитлеристка Германия и нейните сателити, които някак странно се оказаха от страната на победителите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  08 Май 2023 22:39ч.

  Само дъртите комунета го празнувате. Ние пък празнуваме деня в който вашия Горбачов капитулира и беше принуден да се изтегли от Източна Европа. Бившите съветски републики пък имат за национален празник деня в който са се отделили от Ссср.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Англия е във войната

  08 Май 2023 22:57ч.

  срещу Хитлер от началото на ВСВ. А Сталин и Хитлер са съюзници от 39-та до 41-ва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pierre

  09 Май 2023 6:57ч.

  Драги ми гайкин, не пиши глупости, отиди за гъби или цепи дърва,,, занимавай се със земеделие,,,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Несломима държава

  08 Май 2023 20:58ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=5SabJxjhPiM Този народ и тази страна не могат да бъдат победени!!! Ако ние сме като тях!!!!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нашето име

  08 Май 2023 21:02ч.

  щом като европа не може да е мирна и прави големи войни , тогава се намесват други държави и налагат мира. и това е повод европа да бъде държана под контрол . това е .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Денят на победата винаги ще бъде на Русия!!! Никой не може да и го отнеме!!! Никой!!! Утре ще гледам ПАРАДА!!!

  08 Май 2023 21:04ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=5SabJxjhPiM Без коментар!!! Тябва да се замислим "от коя страна страна на историята" сме!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Една загуба на войната

  08 Май 2023 22:41ч.

  И изправяне на кремълските престъпници в Хага с обвинение във фашизъм ще и отнеме това право.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  08 Май 2023 22:47ч.

  на 9-ти май се гледа парадът, да. това е традиция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  08 Май 2023 21:33ч.

  Аз не мога да разбера какъв ден на европа ще се празнува утре .За коя европа дето свали гащите си пред Хитлер и капитулира ,но не стига това ами и му помагаше сс пар и оръжие да се биец срещун Червената армия И друго шепа неграмотни содомити и либерал фашисти говорят като ден на европа ,само че на европевйския континент има 53 държави .27 от тях са членове на содомитския джендърски съюз ,другите 26 държави не са негови членове . Та содомит фашистите да си празнуват денят на разгащената европа .А ние другите че ществаме денят на победата .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  08 Май 2023 21:36ч.

  Чакам да гледам парада на тези дето ни отърваха от План Ост. И винаги се вълнувам осмисляйки мащаба на подвига! Хитлер + цяла Европа срещу СССР и ... ден на Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никакъв ден на Европа

  08 Май 2023 21:57ч.

  Европа е загубила посоката и се мотае като муха без глава в паяжината на САЩ. Утре е “Денят на победата над фашизма”. Ще гледам парада и ще празнувам. Поклон пред подвига и саможертвата на героите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маршал Жуков казва: “Ние освободихме Европа и това никога няма да ни го простят”. Така и стана.

  08 Май 2023 22:07ч.

  Русия никога вече няма да освобождава някого. Руснаците се бият само за своите интереси. И в Сирия и в Украйна. Така и трябва да бъде. Не бива войниците да загиват в чужди войни. Не бива и ние да изпращаме наши войници в Украйна. Това не е наша война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  08 Май 2023 22:35ч.

  Пропадналите държави /Русия, Куба, Иран, С. Корея, Беларус, Венецуела/ все някой ги смазва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имам въпрос за 5 копейки

  09 Май 2023 0:07ч.

  Нашата държава към кои спада в момента, към проспериращите или към другите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феликс Едмундович

  09 Май 2023 1:20ч.

  Русия не е СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  09 Май 2023 2:12ч.

  Прост въпрос за умни хора. И четящи такива. Щеше ли ВЪОБЩЕ да бъде сразена нацистка Германия без абсолютно безпримерната съпротива на руснаците? И без намесата на Щатите с десанта в Нормандия и прочее? Нямаше. Всички и до днес щяхме да си пеем Дойчланд Юбералес до откат. Всички. До един. Това е истината. Но трябва да бъдем справедливи както към историята, така и към себе си. Не трябва да гледаме половината истина в очите. Другата половина, освен великата победа над фашизма и безпримерния героизъм и жертви на руснаците, също я знаем. Вярно е, че СССР сразява нацизма, но вярно е също така, че същият този СССР затрива несметно много евреи. Трябва да говорим за всичко. Не само за това, което ни изнася на нас и нашите възгледи. А иначе- който отрича Победата над фашистите и безпрецедентния героизъм на руснаците в тази безумна война- тоз човек е обикновен идиот. Ние днес можем да живеем живота си и да правим изборите си, защото тогава, някога, някой решава, че няма да остави кафявата чума да броди. Не забравяйте това. Нашата свобода, нашите права, соевото лате на жълтопаветниците, моето черно кафе с карамел е платено с кръв. С много кръв. Да преклоним глава пред това поне днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо нямаш да пеем. Щяхме да сме превърнати в пушек, сапун за пране и абажури.

  09 Май 2023 6:14ч.

  Всички. До един.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само за протокола

  09 Май 2023 6:29ч.

  Десанта в Нормандия е честно казано пълен провал. Без руснаците, всичките кравари щяха да гушнат босиляка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  09 Май 2023 2:33ч.

  Денят на Европа ли? Хайде бе... - По-скоро е "Ден на Тъгата" по загиналия тогава Евросъюз №1. Сега на ред е на Божем ЕС №2. И този по реда си е надолу по р. Лета... Бог да ги прости и тези.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Delius

  09 Май 2023 6:20ч.

  Да, натам отива Европата, ако не се освестят лидерите й.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ден на Европа, ден на Африка, ден на Азия - ГЛУПОСТИ!

  09 Май 2023 6:31ч.

  9ти май е ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лили

  09 Май 2023 7:51ч.

  От кога колониите станаха важни и значими,че да имат "ден на...."? Днес, 9 май е ден на победата над фашизма и нищо друго! Победата е на СССР и Червената армия, а другите са само за декор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • High jump

  09 Май 2023 8:43ч.

  Чета и немея. Войнишки загуби: СССР - 8 700 000 Германия - 5 300 000 Ако не сте чели спомените на прословутия Жуков - там след всяка глава със ситен шрифт са дадени числата на битката - е няма битка в която германците загуби да са повече. Това си личи и днес в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://ru.wikipedia.org/wiki/Великая_Отечественная_война#Потери

  09 Май 2023 13:49ч.

  Безвозвратные потери вооружённых сил СССР и стран Оси на восточном фронте — 11 444 100 и 8 649 200 человек[143] соответственно. Соотношение безвозвратных потерь составляет приблизительно около 1,3:1[143]. В безвозвратные потери включены солдаты, не вернувшиеся из плена: за годы войны при практически равном количестве военнопленных (4559000 советских солдат и 4 376 300 немецких солдат) из советского плена вернулось на родину 90,4 % или 3 956 300 солдат, из немецкого — 45,2 % или 2 059 000 солдат[140].

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  09 Май 2023 15:43ч.

  Нацистка Германия беше победена от Англия, САЩ и Ленд-лийза!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи