Читатели на “Гласове”: С цената на газа растат и комисионите, нали така!

Читатели на “Гласове”: С цената на газа растат и комисионите, нали така!

"Поскъпване на парното означава режим на тока. Най-сетне ще заживеем като западноевропейци"; "В Западна Европа крахът на модела е вече не само очевиден, той може да се подуши във въздуха. Върнаха се в славните времена на краля-слънце, който се е подушвал далеч преди да може да се види": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Мери

С цената на газа растат и комисионите, нали така!

 

Мери 16 Авг 2022 8:41ч. С цената на газа растат и комисионите, нали така!

Процентът е голяма сила!

 

Хахаха

И какъв газ ще потече ? Азерски, който е руски или американски, който е руски ?

 

НИЩО няма да ви предложи

Имате договор с Газпром и в него ясно е казано ценообразуването.

 

?????

Абе аланкоолу Газпром си има действащ договор и нищо няма да ви предлага, а ще осъди България. И нищо не можем да направим защото Европа плаща по новата схема и съответно нямаме никакви аргументи в съда. Па вие си диверсифицирайте. Само се къпете по-рядко и по-бързо за да стигне диверсифицирания газ.

 

teridan

Руския газ ще го платим, дори да откажем да го получаваме. В договорите се споразумяват за количества, които се плащат дори страната-получател да откаже да ги получи. Става дума за близо милиард евро, които са дължими независимо дали вземем газа или не.

 

Иванов

Интересно,коментирате предприятията по света и в Русия,а забравяте,че същия такъв завод има в България.Името му е Алкомет и се намира в Шумен.Как мислете,колко ще издържи?Тук е мястото да осведомим евроатлантическите неграмотници,че спирането на таково предприятие води до спирането на работата на десетки дребни фирми.И още една информация:Алкомет е собственост на турци,има ли изненадани?

 

лицемерие

Слушам преди малко Нинова с изявление след излизане от ЦИК. Иска мораториум на цената на газа и преговори с Газпром. Къде беше Нинова, когато Асен Василев каза, че повече няма да получаваме газ от Газпром и няма да подновяваме договора? Защо не наложи мораториум на тези решения на Асен Василев чрез заплаха за излизане от коалицията?

 

принос

Все пак Слави Трифонов и ИТН имат две основни заслуги, които и Тошко Йорданов посочи: 1. Слави Трифонов детронира за първи път ГЕРБ от първото място при избори през последните 12 години; 2. Слави Трифонов и ИТН макар и късно дръпнаха шалтера на вредното коалиционно правителство на Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова и Христо Иванов.

 

адмирации

Адмирации за Слави Трифонов и ИТН. Постъпиха принципно и достойно за уважение. А относно почтеността на Кирил Петков и Асен Василев всички я видяха - от това, което натвориха в Булгаргаз и снабдяването с газ, всички го усетиха с рекордната инфлация.

 

Колониализъм и неоколониализъм

Знаете какво е колониализъм. С неоколониализъм нещата са малко по-сложни. Богатите държави смучат от бедните чрез парите си и така ги управляват дистанционно. Печатат пари без покритие и с тях купуват от "колониите". Единствената борба против неоколониалистите е да не се ползват парите им.

 

Жоро

е те тва е идеята де много бедни малко богати - господари

 

Стоил Малевски

Европа е свикнала на високо благосъстояние и разкош, докато руснаците тънат в нищета от създаването на държавата си и са свикнали да гладуват и мизерстват. Това ме прави скептичен за санкциите

 

В Западна Европа крахът на модела е вече не само очевиден, той може да се подуши във въздуха

Върнаха се в славните времена на краля-слънце, който се е подушвал далеч преди да може да се види

 

Поскъпване на парното означава режим на тока. Най-сетне ще заживеем като западноевропейци

Фалшивия жизнен стандарт на Западна Европа не изкара и половин година без колониално ограбване на ресурсите на Русия. Не, че не беше ясно, че така ще стане, но сега ще послужи като литмус за заблудените евроатлантически 🐒

 

хмм

Запада и най-вече САЩ са готови на всичко (дори да предизвикат ядрен апокалипсис чрез безмозчъните си марионетки) за да се докопат до ресурсите на Русия и така да си удължат съществуването си с десетилетия и през това време се надяват да намерят енергийно и ефективно решение за да могат да опоскат астероиди и планети, дори извън Слънчевата система.

 

Зеленски: Катастрофа в АЕЦ "Запорожие" ще застраши цяла Европа

И точно затова я гърмим, един вид искаме да застрашим цяла Европа? Така правят терористите.

 

Ала_Бала

АЕЦ Запорожие е под контрола на Русия и няма как да се самообстрелват. Русия няма да допусне нова ядрена катастрофа в Украйна.

 

nan

живеем в света на пост истината и това си е. в свят, в който във великобритания излиза детска книжка за това как едно дете да се сприятел с педофил, свят на 300 вида педераси, свят, в който можеш да се къпеш само в неделя, свят в който на терорист, обстрелващ АЕЦ му се дава трибуна да лъже на едро без да му мигне окото. благодаря, не искам да живея в такъв свят.

 

Влака потегли в различн посока

Който се е качил ще пристигне. Който стои на гарата, каканиже глупости и чака гарата да потегли, един ден ще се събуди и ще се чуди защо тъпче на място.

 

 

 

Коментари

 • спешно е нужна нова политическа селекция

  18 Авг 2022 10:21ч.

  България е в уникално добра ситуация: възможност за откъсване от задушаващата хватка на ФАЩ/ЕС, едновременно свободно отваряне към Русия, Китай и Турция на равноправни търговско-икономически и технологични основи. Ускорено развитие на уникалните дадености, с които разполагаме - Южен поток-2, Новия път на коприната, регионален енергиен, търговски и транспортен хъб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спешно е нужна нова политическа селекция 2

  18 Авг 2022 10:26ч.

  Например, ако се договорим с китайците, те със свои пари и раб.сила могат да построят за 3-4 години цялата висококласна магистрална и ж.п.-мрежа на България, за която сме мечтали. Тази мрежа ще се изплати от транзита на Новия път на коприната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спешно е нужна нова политическа селекция 3

  18 Авг 2022 10:54ч.

  Огромни ползи, далече надхвърлящи хипотетичните фондове на ЕС, бихме получили при напускане на ЕС. Нека вземем само напускането на самоубийствените политики за "зелена енергия" и за "диверсификация", които ни лишават от десетки милиарди долари приходи годишно, които бихме имали като енергиен и транспортен хъб, производител на торове и други енергоемки индустрии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пп Бойко и радев не са си никаква алтернатива

  18 Авг 2022 11:29ч.

  те са взаимно допълващи се злини, за да продължат да ни будалкат. Бойко не направи и една десета от това, което можеше за 12 години - имаше всичко в ръцете си. Напротив, гробарите с тъпота, чуждопоклонство и некомпетентност нарочно спираха развитието на страната, злоупотребиха с огромно доверие, и в икономически и във външно-политически план.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и кризите на Нинова

  18 Авг 2022 12:19ч.

  енергийна, социална и не знам още какваси, с които Нинова се оправдава - това са си кризи на евросъюза, заради неговите луди и вредни решения. Тези кризи са си проблем на ес и нашето излизане от ес ще ни постави на вярната писта на развитието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • как да познаем фалшивите партии и фалшивите политици

  18 Авг 2022 12:25ч.

  Чуйте ги в техния единен хор - "трябва да се запази геополитическата ориентация на България". Хайде да излезе почтена партия и почтен държавник и да заяви - за развитието на страната е необходима съществена промяна в геополитическата ориентация на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  18 Авг 2022 13:27ч.

  Такава русофилска измет, каквато има тука няма в нито една европейска страна, вкл. във руските форуми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  18 Авг 2022 14:03ч.

  До редакцията на "Гласове". Когато комисиона е в качеството на съществително, се пише с едно Н. Когато е в качествота на прилагателно, например комисионна сделка, се пише с двойно такова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи