Читатели на “Гласове”: Оправихме България, сега ще оправим и света

Читатели на “Гласове”: Оправихме България, сега ще оправим и света

България осъди пред Общото събрание на ООН референдумите в Украйна

 

"Кой говори от мое име? България съм аз. Не си спомням да съм осъждал каквото и да било"; "Крайно дразнещо и нелепо е когато някой, който не е избран от българския народ, говори от името на този народ!"; "Недопустимо е да си украински гълъб и български ястреб": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

А питахте ли БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

От името на кого се изказвате и окончателно ликвидарате националния интерес. За кого работят " управляващите"????????????

 

Кой говори от мое име?

България съм аз. Не си спомням да съм осъждал каквото и да било.

 

Отвратен

Крайно дразнещо и нелепо е когато някой, който не е избран от българския народ, говори от името на този народ!

 

Поздрави от Каравелово, Богдан, Слатина

Недопустимо е да си украински гълъб и български ястреб.

 

тралала

Оправихме България, сега ще оправим и света. Между другото хората в Донецк и Луганск показаха забележително постоянство в усилията си да отстоят достойнството си и може би са от малкото, които наистина заслужиха едно по-добро бъдеще. Има версии, че някои ръководители там като Моторола и Гиви са били еднакво неудобни както на украинците, така и на руснаците.

 

Стефан

Тази незаконна военна агресия, извършена от държава, постоянен член на Съвета за сигурност. Войните на САЩ да не би да не са законна военна агресия от страна, която не е член на съвета за сигурност?

 

"пряко нарушаване на Устава на Организацията"?

И кога се сетихме за устава на ООН? Въздушните удари срещу остатъчна Югославия бяха извършени със съгласието на Съвета за сигурност на ООН? Ами войната в Ирак? Тогава бяхме непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН, и позицията ни беше че "България ще подкрепи използването на военна сила за разоръжаване на Ирак, дори и без подкрепата на ООН".

 

teridan

България осъди ли незаконната военна агресия в Ирак, в Сирия, в Либия или в Сърбия? Осъди ли откъсването на Косово от Сърбия, при това без референдуми, допитвания или някакъв друг подобен акт, легализиращ подобно откъсване? И какво означава да осъдиш референдум? Скоро ли ще почнем да осъждаме избори?

 

Вуйчето

Странно, че и сърбите се снижават. Май на тоя етап така трябва.

 

ЗИП

Нешке, ти си нещо, като "съвестта на нацията", но разбери че тва което се случва в света е гигантски геополитически катаклизъм далеч надхвърлящ нашенските си дребни закачки.Радев няма друга опция, както и никой друг политик. Да видим Орбан докога ще издържи? :)

 

Мила от Марс

Ние имаме голям проблем с адекватността - не знам кои сме, какви сме, къде сме и защо сме, каква ни е собствената ценност. Все трябва да се закачим за някого - ако не е Русия, ще е Западът, не знаем какво е нашето собствено място и роля. На Радев не му е лесно, но мисля, че той наистина мисли за националния интерес, макар да прави грешки.

 

рис

А къде ви беше безпокойството, когато по улиците на украина нацистите вилнееха със заплахи "москалей на ножей". Никой от Българското правителство не каза дума срещу това. Служебното правителстви и Радев се изложиха, говорейки от името на хората в България без да са ги питали.

 

teridan

Това, което изкарва от равновесие запада, е че са наясно че именно това е желанието на населението в тези райони. А в хартата за правата на човека на ООН е заложен принципа за право на самоопределяне, дори когато официалната власт се опитва да им оспори това право.

 

Carmageddon

България е пешка на шахматната дъска Европа. Други местят фигурите. За добро или зло , но от България нищо не зависи. Много е малка, нищожна, няма потенциал, няма ресурси , няма нюкове, няма национална доктрина. Дневния ред на историята се определя от победителите. Кой разбрал-разбрал.

 

Стоил Малевски

Аз не знам за случай Америка да окупира чужди територии и да ги присъединява с измислени референдуми. Последно са присъединили Аляска, която Русия им е продала. Повтарям, Русия е продала част от земята и населението си!

 

янки

За какво са им на САЩ референдуми, правят си военни бази където намерят слабаци по света и присъединяват ресурсите към САЩ. Ние защо платихме 3 милиарда за хартиени самолети, защото и тук слабак до слабака, готови да продадат и майка си, както този министър на външните влияния в България. Сигурно много се е зарадвал, като са му разрешили да се изкашля.

 

Александър

Поредното доказателство за дебелоочието и фалша за Запада! Саудитска Арабия вече десет години не е спряла да бомбардира Йемен и създаде най - голямата хуманитарна катастрофа в региона. Третира жените на равно с кравите. Уби и разчлени дисидент с брутална показност. А нашият президент иска още санкции срещу Русия в името на европейските ценности

 

Стигна се до т. нар. "вътрешна емиграция" за някой иска да запази себеуважението си

живеейки в толкова некултурна среда, като се изключи от телевизии, политика и друг обществен живот защото се чувства омерзен и обиден от факта, че е част от толкова просташка среда, в която дори и продавачите в магазините се обръщат на "ти", а младите дори не разбират че това е недопустимо. Какво ти достойнство сред маса хора избрали да са недостойни.

 

Бай Иван

За съжаление това е истината! Почти всеки българин се ръководи от правилото останало от турското робство: "Покорна главичка остра сабя не сече!" И все чакаме някой да ни освободи, а ние най-много да надигаме глас в кръчмите или пред компютрите!

 

Димитър Димов, "Осъдени души":

"Внезапно Фани почувствува страх. Внезапно изпита зловещото усещане, че е попаднала в страна, където някой бе отключил и пуснал лудите на свобода, които от своя страна бяха взели по някакъв начин властта и сега преследваха нормалните хора. Това усещане бе поразително по своята действителност." А вие нямате ли същото поразително, зловещо усещане?

 

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

 

 

 

 

Коментари

 • Ст. Л. Костов

  25 Sep 2022 20:48ч.

  ...хи,хи... а този малцина знаят какъв варненски парцал е....както и да е...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  25 Sep 2022 21:20ч.

  Служебното правителство е съставено от Радев и той носи отговорност за действието или бездействието му. Наредил ги е ястреб до ястреба, но вече се видя, че крилата им са оскубани и гледката е нелицеприятна. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи