Читатели на “Гласове”: Няма газ - няма работа. Не се работи - не се произвежда. Няма реколта - няма ядене

Читатели на “Гласове”: Няма газ - няма работа. Не се работи - не се произвежда. Няма реколта - няма ядене

"Не само в краткосрочен план Европа не може без руски газ, а и в дългосрочен не може. Защо ли? Много е просто, защото европейските страни ще изгубят конкурентноспособност, затова! Цялото съвременно производство се базира на енергия и материални ресурси. Европа може да взема евтини енергийни (газ, петрол) само от Русия по чисто географски причини! Всички други твърдения са за баламурниците!": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Скъп газ

Няма газ - няма работа. Не се работи - не се произвежда. Няма торове - няма реколта. Няма реколта - няма ядене. Греене на дърва, но гладни.

 

Н.Н.

Така е, на Путин сигурно му е много гадно. Пак купуваме руска газ, само че пречистена и обогатена с евроатлантически ценности от посредници. Сигурен съм, че Путин се пука от яд. :)

 

ник

Почна се,това е само началото а до Коледа ще затворим държавата ако нашите глупаци не се вразумят че по добре евтино от "неприятелска" държава отколкото скъпо от "приятелска".

 

Н.Н.

Ми то каквото и да си представяме, други доставчици няма. Русия е най-големият износител на природен газ, вторият най-голям на нефт и т.н. Такива количества газ, каквито Европа консумира просто няма от къде другаде да дойдат.

 

Бай Иван

Не само в краткосрочен план Европа не може без руски газ, а и в дългосрочен не може. Защо ли? Много е просто, защото европейските страни ще изгубят конкурентноспособност, затова! Цялото съвременно производство се базира на енергия и материални ресурси. Европа може да взема евтини енергийни (газ, петрол) само от Русия по чисто географски причини! Всички други твърдения са за баламурниците!

 

Министре, няма ли най-после да обясниш?

Защо доставката на втечнен газ е приоритет? От всичко това става ясно, че сме изтървали питомното и вече гоним дивото. Какви са тези непреодолими предпоставки да се зачерква Газпром. Ами обяснете, де!

 

Бай Иван

Само за втечняване на природния газ се изразходват минимум 30% от него. После следват разходите за транспорт (и тогава се губи част от газа, защото трябва да работят инсталациите за охлаждането му иначе газа ще отиде в атмосферата). След това следват разходите за наемане на терминал за регазификация и то на място с тръбна връзка с клиента. И накрая такси за транспорт по тръбите до получателя!

 

zaho47

Нинова, мисля, че няма голяма разлика между теб и Борисов в лъжите! Даже ти го водиш за сега!

 

След всичко, което натвори Нинова

не вярвам да се получи предизборният й пиар. Едва ли има друг партиен лидер, който до такава степен да е прегазил принципите на партията си и нагласите на избирателите си. И да си поприбере, ако обича, от медиите кресливите си протежета от малобройната секта "ниновисти от последния ден".

 

От Крушовица по-добре се вижда (лъже).

Най-добрата защита е нападението.

 

Алоооо, това да не ви е Аризона

Откога нашата страна с история, култура и дух стана просто "фланг". А някой в България да е искал бъде фланг? България не е маншет на американски дочени гащи.

 

Пияния майстор

Най-интересното ми е, че тия които веят сащки и украински знамена, наричат останалите брзродници и презират българското знаме. Странна шизофрения.

 

Европа загива, САЩ печели!

Какво тук значи някаква си Украйна?

 

Лора Дан

Русия има много по-големи основания да обяви САЩ за терористична държава. Помните ли онзи списък, колко инвазии, специални операции и войни са имали щатите само за 60 години? И никога на тяхна територия. И винаги под претекст, че "въвеждат демокрация". Демократични бомби, найс, а?

 

thenewone

Снабдявахме ли с оръжие и боеприпаси, грузинците, идилците и сега бандеровците? Да. Затворихме ли руските новинарски канали? Да. Дадохме ли коридор на Лавров? Не. Блокирахме ли необосновано доларовата сметка на посолството? Да. Обявихме ли пред цял свят, че предсрочно сме изрязали газовите доставки (Петков)? Да. Какво искаме сега?

 

Каквото повикало,

такова се обадило! Сега ще дъвчем молекулите на демокрацията!

 

Коментари

 • който разбрал - разбрал

  14 Авг 2022 9:51ч.

  Японска поговорка: Ако върху крака ви е паднала тухла и вие не знаете руски, то тогава просто не може нищо да ви бъде обяснено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  14 Авг 2022 10:47ч.

  Във вестника на Газпром думата газ се споменава по рядко от тука.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  14 Авг 2022 11:16ч.

  Урсула ще ни печати пари и ще ни ги раздава безвъзмездно да се завиваме с тях , за да не ни е студено, ама с глада какво ще правим ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  14 Авг 2022 12:13ч.

  Няма газ, няма България. Смех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • само споко

  14 Авг 2022 14:58ч.

  първо беше пандемията,ся па газ немало.. ей начи угодия нямате. ся ше дойдат орлите от натото и ше си напрайм дюнери от орелско месо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бокотиквомразец

  15 Авг 2022 17:43ч.

  На какво ще ги изпечеш, това е въпросът?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На баба ви

  14 Авг 2022 20:04ч.

  Газа, голоса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма оправия

  14 Авг 2022 21:57ч.

  Прост народ, слаба държава. Нормален човек би помислил, че ние, като обекти на експлоатация и агресия от десетилетия, нещо ще се стреснем, ще преосмислим, ще предусетим, ще се противопоставим. Нищо подобно. Празни приказки и вой. От това по-евтино ли ви става?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи