Читатели на “Гласове”: Някой упорито се старае да остави Европа на тъмно!

Читатели на “Гласове”: Някой упорито се старае да остави Европа на тъмно!

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"ЕС няма газ, няма петрол, няма електричество, няма суровини, торове, и т.н. и т.н. ... Какви тавани на цени определя, какви "пет лева"?"; "Нема страшно, таваните сами се вдигат, когато цената ги надхвърли :)"; "Най-голямата лъжа наречена"Зелена сделка".Обедняване на все повече държави и задлъжняването им към Големите кредитори на DEEP STATE"; "И за какво родителите ни изстрадаха "Шоковота терапия", сега ние търпим втора "Шокова". Някои стоки се повишиха със сто процента, сто процента инфлация": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Цената на стоката се определя от доставчика!

А не от купувача/потребителя! ЕС няма газ, няма петрол, няма електричество, няма суровини, торове, и т.н. и т.н. ... Какви тавани на цени определя, какви "пет лева"?

 

nan

"Прекрасният свободен пазар"

 

Бай Иван

И аз утре, като ида в ЛИДЪЛ да купувам сирене, че си въведа таван на цената на който да ми го продават и ще се мотивирам с решенията на малоумната ЕК!

 

ввв

Нема страшно, таваните сами се вдигат, когато цената ги надхвърли :)

 

ЧОВЕК

Най-голямата лъжа наречена"Зелена сделка".Обедняване на все повече държави и задлъжняването им към Големите кредитори на DEEP STATE,разбирай подчинение,лишения и най-лощия сценарий за малки държави като нас-изчезването им от политическата и географска карта на света.

 

песимист

А как се отрази на въглеродния отпечатък (ВО) пътуването със самолети до Катар на десетки хиляди европейски и други граждани? Или когато парите се стичат в джобовете ви ВО няма значение, или, както в много други случаи, ограниченията се отнася само за другите?

 

На стара коза яре

Лудост, безумие и двуличие. Пътуванията на Макрон примерно са изчислени от вестник Le point около Катар.Направил е 2 пътувания(1 голям самолет съпровождан от още 1 до 2 малки).Врътките напред назад са еквивалент на 480 тона CO2 (разход на полетите500000 евро).Но понеже точно тогава е трябвало да бъде и на други места самолетът е направил допълнителни полети и става вече 725 тона CO2 (разходи 820000 евро).И това е от 1 богопомазан.Робство тирания върху работните мравки и разкош и дерибейство за "ония".

 

Карачибук

ООН е обявило февруари 2023 г. за месец на световното извинение. Очаква се тогава Италия и Испания да се извинят зради откриването на Америка от Христофор Колумб. Си Дзипин ще се извини от името на китайците за изобретяване на компаса, барута и коприната, довела до милиарди семейни изневери и разводи. България ще иска прошка заради изнамирането и разпространението на кирилицата, както и за дупката в Царичина, в която е вложена втора непроучена дупка, криеща тайната на мирозданието. Путин ще се извини заради мъките причинени на кучетата-космонавти и тези, дали живота си заради експериментите на акад. Иван Павлов. Има настоявания Германия да се извини за музиката на Вагнер и Хиндемит. САЩ със сигурност ще направят официално извинение заради оскверняване с човешки стъпки. Апропо, през 2023 г. Земята е заплашена от падане на Луната върху нея. В момента се изяснява дали това е реална опасност или е дело на телефонни измамници.

 

teridan

След 150 години се очаква Нидерландия да се извини официално на България за пречките пред членството в Шенген.

 

Читател

Русия трябва да се извини на Турция за войната за освобождението на България, която сега гони 70 руски дипломати и е прифронтова държава с готовност за война срещу същата тази Русия.

 

а руският Цар Освободител

едва ли се е опирал на данни на социологията, когато е взел решение и изпълнил свещения си дълг да възвърне християнските царства от мрака на "прекрасния" османски интеграционен евромалоазийски проект, който от своя страна беше финансиран и проведен не без помощта на "доброжелателния" запад.

 

тралала

Какво стана с тази Украйна. Преди гледах украински предавания, обсъждат някакъв случай, едните говорят на украински, другите на руски и нямаше проблем да се разбират, сега дружно коват ковчези, и то, за да могат богатите да стават още по-богати, а и някои да си намерят органи за трансплантация.

 

Необяснимо

Украйна с разрушени територии, градове, емигрирало население, жертви, без ток, без вода в някои райони, обедняла, без производство, НО...не желае преговори. Странна работа, а украинците на издръжка на всички останали европейци. Това е кражба на бъдеще. И тази страна иска да я подкрепят, защо? Не е ли време да приеме че е победена, заради лошото управление и грешни решения. И да се спре тази кражба от останалите страни, от нашата най-много се краде за да се дава на украинките. Безобразие.

 

Някой упорито се старае да остави Европа на тъмно!

Щеше да бъде много смешно, ако не беше толкова трагично! Първо спряха руските доставки на евтино синьо гориво за ЕС! За да са сигурни, че повече няма да бъдат възстановени, просто взривиха два газопровода - колко му е! Сега този скандал! В подходящото време и място! Зимата тепърва идва в Европа, а не свършва, както и се иска на Урсула! И както казват руснаците: То ли ещё будет!...

 

читател

Аз съжалявам нас, гражданите на ЕС, които плащаме целия масраф с нашите данъци.

 

advocaat

Всяко увеличение на разходите на държавата води до увеличение на инфлацията. Цените на всичко са пряко свързани със този факт. Като вдигнат минималната заплата , цената на едностайна панелка например става автоматично от 100к на 120к евро. Това е само един от многото примери как безконтролното раздаване на пари на калпак води до повишаване на цените на ВСИЧКО. Да не говорим за цените на другите незначителни неща. България преживя хиперинфлацията но явно не си научи урока. Тогава ще го научи по трудния начин. Който разбрал-разбрал. PS - Цената на всякакъв вид услуги също ще скочи рязко ако изобщо намерите някой да ви свърши някаква качествена работа.

 

ellie

проф. Стиглиц е ниско образован, Варуфакис е ниско образован, проф. Ханке е ниско образован, проф. Блайт, също. Само Ганьовица и Ганьо са гениалните. Цели: да затрият енергетиката, да прилапат резерва и помощите-техни фирми, да грабят високолихвени заеми, и разбира се да изравнят инфлацията с тази в ЕС, и сме вечни роби на ЕЦБ и Банка Англия, ще плащаме дълговете на Италия и Испания. Ако бяхме народ, такива щяха да берат домати по нивите. И за какво родителите ни изстрадаха "Шоковота терапия", сега ние търпим втора "Шокова". Някои стоки се повишиха със сто процента, сто процента инфлация....

 

Мери

Гледам вчера много "революции" при евроатлантиците - едните одобрили браковете на педалите, другите раздават безплатно презервативи на младежта, вместо да намалят цените на книгите!

 

жоро

В Шенген може да не ни искат но съм абсолютно сигурен че националният ни лев ще поискат . В Джендърството и Еднополовите също ще ни поискат . И ние с "огромна радост и благодарност" ще отидем

 

Дейвид Рикардо

Логиката тихо затвори вратата и си тръгна.

 

888

И на мен така ми се виждат нещата. Т.е. - изправени сме между трън и глог, чук и наковалня, холера и чума... Изходът ? Изходът е в балансирането между двете заплахи, лавирането и извличането на ситуативни ползи ту от Запада, ту от Турция ( Русия ни е отписала , за сега...) Но това е висш пилотаж в политиката и за момента нямаме такива политици.

 

Страполена Кирува

Важното е че имаме банани и прайдове и митуу....

 

 

Коментари

 • рукола Z

  20 Дек 2022 10:10ч.

  Не се тревожете... идва дигиталното робство, после ще се радвате, че няма ток ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЛАСОВЕ-тее, все още ви четат мислещи хора

  20 Дек 2022 12:07ч.

  а те са на изчезване в този папагалски свят...Продължавайте да светите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така е

  20 Дек 2022 16:16ч.

  "Не се тревожете... идва дигиталното робство, после ще се радвате, че няма ток" - само така сме можели да преборим климатичните промени. Другата година, който няма смартфон...лошо му се пише. За дигиталния хомот ток има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми да

  20 Дек 2022 10:53ч.

  Аз предлагам да сложим таван на лятното кино.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ма то има

  21 Дек 2022 7:38ч.

  Таван,ама сега го боядисват...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  20 Дек 2022 15:02ч.

  Германия трябва да се извини не само за музиката на Вагнер и Хиндемит, но и за тази на Modern Talking, ако последното въобще може да се нарече музкика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стиви

  20 Дек 2022 17:20ч.

  На света му е нужно нещо разтърсващо, някаква химера като "октомврийската революция" за да се стреснат и уплашат малко богатите , които са под 1 % от световното човечество, и не само да се стресната а поне 90 % от тях да бъдат ликвидирани и имуществото им отнето- както се казваше в миналото-"експоприяция на еспоприяторите" .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пена

  20 Дек 2022 18:48ч.

  Интересно на какви доставки и от къде, се поставя този таван на цените. Няма транзити, защото няма тръбопроводи. Всички договори уж са "анулирани" врезултат на което, Европа е на свещи. А в същото време Русия декларира двойни печалби, в сравнение с паричните потоци от минали години, когато братушките бяха основен доставчик на петрол за Европа. Вземайте пуканките...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  21 Дек 2022 0:35ч.

  Пено, ако икономика се оправяше с деклариране, досега щяхме да сме минали през социализЪмЪ скандирайки " бье-ка-пье" и с развети червени знамена и да сме вече у комунизЪмЪ. Таванът на цените на петрола са за тарикатите от страните, които купуват/ще купуват нефт от РФ с танкери, и ако не го спазват(което си е тяхно решение), срещу тях ще се приложат вторичните санкции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  21 Дек 2022 0:46ч.

  "Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте". За да се включи коментарът ви е необходимо или да критикувате страни/ръководители в Европа, или да обяснявате колко всичко е наред и какво благоденствие е в Рашистка Фашагия. А ако правите и двете в един пост, гарантирано ви е, че ще бъдете включени. Ето например една много положителна новина от Дугин: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10226987442165761&set=a.1535959832682&type=3

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  28 Дек 2022 13:34ч.

  Положението е такова, каквото е, защото си избираме лъже политици, които гледат собствените си лични интереси вместо държавните! И докато не поумнеем, ще става все по зле. Така че сами сме си виновни. Ако един политик е излъгал веднаж, каква е гаранцията, че няма да го стори пак??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи