Читатели на “Гласове”: Ненормално е на бежанци да се осигурява лукс, недостижим за голяма част от българите

Читатели на “Гласове”: Ненормално е на бежанци да се осигурява лукс, недостижим за голяма част от българите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Властта оставя украинските бежанци още 4 месеца в хотелите: "Сметката кой ще плаща?"; "Браво, а вие, БАЛЪЦИ, продължавайте да плащате данъци !!!"; "30 години преход към нищото"; “Лъжи, наглост, тарикатлъци, предателство! Друго?! Друго, ... няма!”: безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Още 4 месеца

значи почти до средата на март. Сметката кой ще плаща?

 

тралала

Значи клекнаха на украинските рекетьори. Срамота. Наистина сме под украинска окупация.

 

Бежанец

Що за двоен морал???

 

teridan

Това е аморално. По две причини - първо, защото има двойни стандарти за различни бежанци (за сирийските такива условия няма) и второ, защото е ненормално на бежанци да се осигуряват лукс, който е недостижим за голяма част от българите.

 

Добър опит за сарказъм, но..

Те ще са на топло, на чист въздух, добре нахранени, при отлични санитарни условия и ще се радват на прекрасна гледка. КАКВА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ, В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА, МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ С ТОВА.

 

Балък, та дрънка

Браво, а вие, БАЛЪЦИ, продължавайте да плащате данъци !!!

 

Бай Иван

При предишните им протести, една украинка така ни и определи, че сме цигани! Така ни определят не само руските македонци, но и нашите македонци ни обявяват за цигани и татари! Дали не са прави? По скоро сме овце, защото продължаваме да ги траем, че даже и знамето им виси на Софийска община за наш срам!

 

Илиев

Украински мутра с физиономия на фашист,ходи по държавите да проси оръжие,а ние абдалите им отглеждаме пасмината в нашите хотели.Българите от карловските села,ще треперят във фургоните тази зима, а украинската напаст,ще се шири в удобните и топли жилища.На това му викам идиотщина, от най висока категория.

 

Георги

Me & You и целокупния тъп български народ. И няма нищо чудно: Властта се вслушва във волята на презокеанските господари, а не във волята на безгласното стадо. Един пенсионер бачкал 50 г. за тази държава никога няма да получи такъв подарък, защото .... е безгласен! Снимките на "бежанците" са добре филтрирани: В моят град е пълно с юнаци на видима боеспособна възраст 20-40, които карат лъскави автомобили с украинска регистрация. Живот! Слабите го духат! Тъпите също!

 

Театърът на Херо Мустафа

се превръща в цирк. Всяка кукла на конци си има собствена програма. Всички кукли на конци имат обща програма - цирк за народа и евроатлантическо послушно на САЩ и нато компрадорско правителство за закриване на България и изпращане на български наемници на Източния фронт. Нещо което не направиха дори монархо-фашисткото правителство на Богдан Филов и българският цар Борис III.

 

Отвратен

След 30 години преход към нищото, България стигна до задънената улица на своето историческо развитие по всички параметри. Властта и обществото са пропити от корупция, държавният апарат не изпълнява социални и национални функции. Всичко е злокачествено болно. Разграбено бе националното богатство в мащаб, безпрецедентен в Европа.

 

Предсмъртна агония на един народ

Това описвате

 

Рошавата гарга

Лъжи, наглост, тарикатлъци, предателство! Друго?! Друго, ... няма!

 

Наскоро в едно ТВ интервю ...

Генерал Шивиков , много достоен български висш офицер, заяви с неохота. Ако предложат платени мисии в Украина , ще се намерят БГ военни , които за пари ще заминат да убиват руснаци ! Пълно , завършено падение ! Цикълът е затворен 1878-2022 , може да се сложи за надгробен камък на Третата Българска Държава. Затова /Дачков, не трий !/ - от все сърце да пожелаем на бъдещите еничари - да попаднат на руски спецназ или на чеченците на Кадиров. Чакаме ги обратно като "груз 200" .

 

майор Майор

Косвеното включване в тази война няма да ни донесе нищо хубаво. Временните дивиденти пред новите господари, сага и да бъдат забелязани, скоро ще бъдат забравени поради факта, че ние редовно предаваме съюзниците и партньорите си.

 

Ретранслатора

"Позицията на България.......". Че от кога имаме позиция бре?! Позицията ни е позицията на САЩ, преди това на СССР, а по-преди на нацистка Германия! "Умния човек не се спъва в един и същи камък два пъти"! Толкова за потенциала на политиците ни!

 

братът на Иван Георгиев от Попово

Позицията на България и по този въпрос е позиция "партер". Както обикновено.

 

Мария

България това е народът! 90% от този народ не желае, да се дават оръжие за окрайна

 

Георги

Хубаво запълнихте хранилищата със скъп американски газ. Ами сега? Как ще спирате инфлацията? Народът в Гърция и Белгия вече е по улиците. Скоро в цяла Европа. Още не е хванал кочана! :) Аз зная какво ще направите: Пропагандата ще бълва помия, че Путин е направил така, а режимите ви ще покажат авторитарните си зъби и ще се разправяте с активистите. Да видим резултатите в обетованата земя first! После ще говорим пак. :)

 

Най-тъпото е, че ние (нашите лидери) винаги отчайващо закъсняват

Цяла Европа протестира заради енергийната мизерия която им организираха която е необратима, особено след взривяването на руските потоци и все повече държави настояват за редуциране на подкрепата за Украйна, както с $$, така и на вноса на оръжие, и дори спиране, както Италия. Точно тогава идва нашия ред - одобряваме преко сили военна помощ, а парите ни ги изпращат без дори да ни питат... Имам чувстевото, че основно е акцията по изпразване на арсеналите ни от съветско оръжие в подготовка за "превъоръжаването" на БА... Еврото отива по дяволите, а ние ще си счупим краката да бързаме да влезем в ЕЗ и да го приемем... Болни мозъци на натегачи, на които не им дреме дали е евро или лев, поради меката пухена възглавничка (надутите им заплати от бюджетни средства)...

 

В какво се състои най-големият проблем?

Пари ТРЯБВА ДА СЕ ЗАРАБОТЯТ. А икономиката на ЕС е на патерици. Без суровини и енергия НЯМА производство и НЯМА пари. Виртуалните пари, които се пускат в обръщение са пирамида или балон, както предпочитате, и един ден ще се спука. А с пирамидите знаете какво става. Цените на ВСЯКА стока скачат постоянно и вече се страхувам когато отивам да пазарувам, а съм с добри доходи.

teridan

Сумата, която искат да дадат на Украйна е горе-долу равна на сумата, която искат да отнемат от Унгария. Това прилича на вземане на парите за Унгария и прехвърлянето им към Украйна. При такава ситуация не е странно, че Унгария се противопоставя.

 

ВВВВВВВВВ

Редно е бюрократите в Брюксел да си ги извадят тези пари от комисионните.

 

съждител

Мислех да обяснявам за Унгария, а се ядосах и се отплеснах! Ама покрай другите разсъждения, вече може да се разбере по-добре и позицията на Унгария. Поне се надявам! Вижте онзи дълъг и сложен за четене текст на Дейвид Самюелс, който е превела Галя и неизбежно ще започне да ви светка за красивото бъдеще. Както се викаше - днес в Съед.Ам.Щати, а утле и в СЪед. Евр.Щати. България я нема в цялата тази схема. Унгария се бори!

 

 

Коментари

 • пинокио

  12 Ное 2022 21:39ч.

  България има интерес да осигури добри условияна хората от Украйна, бягаще от терора на руските нацисти. Държавата трябва да направи всичко възможно да помогне за успешната интеграция на максимално количество украинци, с надеждата част от тях да останат в България за постоянно. Защото България има нужда от нормални, способни и образовани хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  12 Ное 2022 22:28ч.

  Ако замениш "руските нацисти" с "украинските нацисти" щях да съм съгласен. Който мисли, че руснаците са нацисти, да ходи в Украйна, да го мобилизират и да се бие на фронта, а не да бяга! Но за бягащите от *киевския* нацистки режим съм съгласен съм, че трябва да дадем убежище. И аз като се поставя на мястото на украински цивилен, който не подкрепя правителството, също бих избягал, ако имах възможност, така че не ги виня, или поне не всички. Но не трябваше да ги настаняват на хотели по курортите, трябваше да ги настанят от самото начало на места, където наемите са евтини и тогава много по-голяма част от тях щяха да почнат работа и да си плащат наема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде виждаш " нормални, способни и образовани хора"?

  13 Ное 2022 17:48ч.

  НЯМА такива сред украинските пришълци в България! Тук са само паразитите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българите от карловските села,ще треперят във фургоните тази зима, а украинската напаст,ще се шири в удобните и топли жилища.

  12 Ное 2022 21:48ч.

  Oбикновен капитализъм, ДАЧКОВ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  12 Ное 2022 22:35ч.

  Рядко използвам заемки от мислите и прозренията на други хора, но днес ще се възползвам от написаното от Клод Фредерик Бастия/фр.философ и един от теоретиците на либерализма/ "Държавата е измислица, в която всеки иска да живее за сметка на другите". :) Това е моето мнение за решението на бълг. правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  12 Ное 2022 23:00ч.

  Няма по голяма измет от изрожденската на Копейкин. Аз лично бих приел в къщи руснаци, които са путинисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  12 Ное 2022 23:11ч.

  Украински нацист искам да приемеш! Мани ги путинистите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  13 Ное 2022 0:09ч.

  Днес е нормално, но никога няма да стане МОРАЛНО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мечти

  13 Ное 2022 1:22ч.

  Сега е ред на българите да излязат и да протестират !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тодор

  13 Ное 2022 18:02ч.

  За какъв "народ " коментирате ? , та ние сме смърдяща мърша/Славейков/ Ние сме ментално опростачена сган !!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BIG5.BG Пострадалите в Карловско трябва да плащат за още „безплатни“ неща

  13 Ное 2022 19:53ч.

  Вълна след вълна проблеми се стоварват върху пострадалите от наводнението хора в Карловско. След „безплатните“ дърва се оказа, че https://www.big5.bg/2022/11/13/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%be-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%bb/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи