Читатели на "Гласове": На следващите избори и ние ще си направим едно “ала-бала” с тях!

Читатели на "Гласове": На следващите избори и ние ще си направим едно “ала-бала” с тях!

"Ей кво нещо е живота - така ги завъртя, че ДБ се борят да запазят Борисов от затвора, докато обвиняват Гешев и Радев в синергия. А тези, които излязоха преди 2 години да променят България драпат със зъби и нокти да не се промени нищо..."; "Май ще има правителство, в чийто състав всички ще са заподозрени, обвинени, разпитани, с повдигнати обвинения, осъдени, съдени, разследвани. Егати държавата. Правова държава!!!": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

roso

майдана започна. Така се биеха и в украинския парламент години наред и после започнаха да се бият и по улиците

 

Ретранслатора

Ех господа и госпожи от ПП, ДБ, ГЕРБ и др. Няма страшно от "меки китки"! Страшното е когато си "мека китка" по манталитет и се навеждаш на всякакви внушения от чужди ментори в разрез с националните ни интереси!

 

Мечо Кух

Тази неистова упоритост Асен Василев да е финансов министър, предполага, че същият има конкретна задача за вършене в качеството си на такъв..

 

STARец

Искат про-европейско правителство , а аз искам про-Българско .

 

smb

Ей кво нещо е живота - така ги завъртя, че ДБ се борят да запазят Борисов от затвора, докато обвиняват Гешев и Радев в синергия. А тези, които излязоха преди 2 години да променят България драпат със зъби и нокти да не се промени нищо...

 

Така разбират у нас правовата държава

Май ще има прарвителство, в чийто състав всички ще са заподозрени, обвинени, разпитани, с повдигнати обвинения, осъдени, съдени, разследвани. Егати държавата. Правова държава!!!

 

мандат за мафията-резил с главни букви

Идването на ПП беше добро от една страна. До тяхното появяване ежеминутно ни уверяваха в качествата на евроатлантическата демокрация и нейните носители, които неизменно трябва да следваме. Слде появата на тия мошениници, измамници и шарлатани, нещата си дойдоха на мястото. Цялата истина лъсна с грозното си лице. Прости, неграмотни, наркомани, зависими от престъпленията си, мафиоти, участници в мега крупни схеми на гърба на българина, нагли, цинични, упражняващи властта като улична банда и мафиотски клан. Всичко това щедро подкрепяно от американското посолство и извършвано в негово име. За първи път мандат се връчва на хора, които трябва да бъдат разследвани, осъдени и в затвора за серия престъпления срещу държавата, гражданския мир, стопанството на държавата, изнудвания, съмнителни убийства около тях, кражби, присвоявания, продажба на страната ни на чужди държави - почти целия Наказателен кодекс. Вече българинът е прогледнал с едното око. Остава му да прогледне и с второто. Дано това не стане, чак след като ни набутат във война. Само не знам тези от Козяк патки ли пасат, за да не виждат, че с тази си подкрепа за шарлатаните, българския народ направо озверява в омразата си и към тях.

 

медоносническа пчела

лъжата е тяхната истина

 

Тарильома

Впечатлен съм! Какви "политици", каква "политика" само! Ала-бала, джиджи-биджи и подписи с кръв! Бедни, бедни Тодор Каблешков, защо загина в Априлското въстание?! Бедни, бедни бойко, защо не си се родил по-късно, и ти можеше да завършиш Харвард! Но и така тези харвардци нямат разлика с теб!

 

Читател

Ганстерска държава,в която няма място за нормалните българи.

 

Охо

На следващите избори (твърде скоро) и ние ще си направим едно “ала-бала” с тях. Смо гледайте!

 

fiba

"Не знам защо от известно време разни анализатори и политолози ни внушават, че с ПП/ДБ било свършено, понеже, видите ли, били излъгали електората си и той нямало да им прости... Нищо подобно! Някои хора май наистина не познават манталитета на въпросния електорат... За този електорат, единственото нещо, което има значение, е "Да го начукаме на комунистите! Рашките да си идат в Сибир! Възраждане да бъдат забранени! Да влезем в Шенген! Да подкрепим братска Украйна"... Докато ПП/ДБ гъделичкат тези g-точки, електората им ще си ги подкрепя, ако ще не с Боко, ами и с Дон Корлеоне да влязат в коалиция... Няма излъгани, няма отвратени, няма огорчени и разочаровани. Не е свършено нито с ПП, нито с ДБ... Вие наистина нямате идея за какъв малоумен, истеричен и злобен електорат става дума тука." Препечатка. Само за сведение

 

д-р Гилотен

Значи "рубладжийството" - лошо, а "грантаджийството" - добро или, когато на Асан му откраднат крава е лошо, а когато Асан открадне крава е добро.

 

Политически режими

Феодализъм: Имате 2 крави. Вашият господар прибира част от млякото. . Социализъм: Имате 2 крави. Давате едната на съседа. . Комунизъм: Имате 2 крави. Държавата прибира и двете крави и ви дава малко мляко. . Тоталитаризъм: Имате 2 крави. Правителството взема и двете, а вас мобилизира в армията. . Диктатура: Имате 2 крави. Правителството взема и двете, а вас ви разстрелва. Млякото се забранява. Класически капитализъм: Имате 2 крави. Продавате едната и купувате бик. Стадото ви се множи, а икономиката расте. Продавате стадото и със спечелените пари излизате в пенсия. *** Капитализъм по американски: Имате 2 крави. Продавате едната и принуждавате втората да увеличи производството на мляко 4 пъти. След това наемате консултант да изясни защо кравата е умряла. Капитализъм по френски: Имате 2 крави. Излизате на протест, организирате безмирици и блокирате пътища, защото искате три крави. Капитализъм по италиански: Имате 2 крави, но не знаете къде са. Решавате да излезете на обяд. Капитализъм по испански: Имали сте 2 бика, но сте организирали корида, убиват ги и двата, вие плюете на всичко, защото започва сиестата. Капитализъм по Сорос: Имате 2 крави. Продавате 3 крави на дъщерна компания в Корея, използвайки кредит от брюкселска банка, взет на името на тъща ви. После купувате обратно вече 4 крави с помощта на американски посредник, който оформя на ваше име дарение, за да не плащате данък за 5 крави. Евросубсидиите, които вземате за млякото от 6 крави, инвестирате в корейска дъщерна компания; в годишния отчет пишете, че имате 8 крави, а когато в хода на одиторската проверка се изясни, че нищо не разбирате от крави, вдигате ръце и се кълнете в господ, че не знаете защо оборът ви е празен! Капитализъм по швейцарски: Имате 5 000 крави. Нито една от тях не ви принадлежи, но вие ги доите и вземате и пари от собствениците за това, че ги пазите. Капитализъм по индийски: Имате 2 крави. И се молите на тях. Капитализъм по английски: Имате 2 крави. И двете са „луди“. Капитализъм по иракски: Всички мислят, че сте пълен с крави. Вие им казвате, че нищо нямате. Никой не ви вярва и в резултат ви бомбардират, а после окупират страната ви. Вие, както и преди това, нямате крави, но сега поне вече сте част от Демокрацията. Капитализъм по пакистански: Вие никога не сте имали крави, но искрено смятате, че индийските крави са ваши. Капитализъм по руски: Имате 2 крави. Броите ги и разбирате, че имате 5 крави. Отново ги преброявате и разбирате, че имате 47 крави. После пак ги преброявате и разбирате, че имате 14 крави. Поголовието намалява, време да отворите нова бутилка. Капитализъм по български: Шуробаджанизъм в действие. Пасищата се отдават под аренда на приятели и роднини на управляващите с цел кравите на опозицията да измрат, та да нямат мляко да напазаруват гласове, на следващите избори. В България днес: Останаха само "свещени" говеда в политиката:)

 

Вярващ в съдбата

Накрая, всеки получава това, което заслужава..

 

Леле!

Колко умници било имало във форума! Тогава защо сте във форума, а не управлявате държавата?

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Sinner

    01 Юни 2023 14:57ч.

    На Леле! е най-добрият коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговор за "леле"

    01 Юни 2023 18:07ч.

    щото не са одобрени от посолствата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    01 Юни 2023 18:14ч.

    Това ми хареса, но съм убеден, че нашата пасивност, като граждани, е основната причина за проблемите ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е пасивност, а режим "оцеляване под робство"

    01 Юни 2023 18:59ч.

    Нека си мислят от посолствата, че са ни яхнали. То не всяко нещо, дето го яхаш, води до удоволствие за теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подкрепям

    01 Юни 2023 19:20ч.

    Ето например размириците в Косово - на последните избори за местна власт сърбите НЕ гласуват, защото бойкотират изборите. Тъй като са мнозинство, ПРЕДПОЛАГАТ, че ако са гласували прекалено малко хора изборите ще бъдат анулирани. Само че, това не се случва, не ги анулират, и с 3 % избирателна активност са избрани само .... албанци в райони с преобладаващо сръбско население... Сега са недоволни, че кметове, общински съветници и пр. са албанци. Сблъсквания с полицията (косовска, т.е. албанска). На помощ изпращат 500, а след тях още 700 омиротворителни НАТО-вски войници. Има над 50 ранени, предимно невъоръжени сърби... Ето това е резултат от патологична избирателна пасивност. Ние какво очакваме да постигнем ако "ходим за гъби" когато трябва да се гласува? Електоратът на ГЕРБ и на ДПС винаги ще отиде да гласува. Също и на ПП/ДБ, които дори се похвалиха, че са вкарали (троянски) кон в изб. машини...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй като са мнозинство, ПРЕДПОЛАГАТ, че ако са гласували прекалено малко хора изборите ще бъдат анулирани. Само че, това не се случва, не ги анулират, и с 3 % избирателна активност са избрани само

    01 Юни 2023 22:02ч.

    Ами нали ТОЧНО ТОВА се случва и при нас вече N-на брой години !!! За да е реален един бойкот той ТРЯБВА ДА Е 100 % !!! Незнам кое не е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кобус

    01 Юни 2023 23:14ч.

    При 100% бойкот Боко отива, гласува за себе си и ГЕРБ печели изборите. Няма долна граница на избирателната активност за легитимност на изборите. Един гласувал е достатъчен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    01 Юни 2023 17:11ч.

    Защо не разбирате, че ПП направиха тяхното ала-бала чрез изборните компютри? Докато се гласува с компютри, ПП ще се будалкат нас както си искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ник

    01 Юни 2023 18:06ч.

    На Sinner. Ами демокрацията не ни позболява че не сме политически коректни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    01 Юни 2023 18:16ч.

    И аз съм политически некоректен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак за машините и Ала-Балата

    01 Юни 2023 18:12ч.

    Много е модерно да се внушава, че при избора с машини стават огромни машинации, че има ала-бала! Нито една партия не е оспорила официално изборен резултат с машини. Нито една партия не е заявила официално, че и е било забранено да провери резултатите от избор с машини. Проверката на случаен принцип и при просветено направена първоначална извадка никак не е трудна. Лъжата ще лъсне веднага! Без да изпадаме в наивност и лековерие, доколкото познаваме манталитета и практикуваните криви методи у нас, ГЛАСУВАНЕТО С МАШИНИ при практукиване на ЗАВИШЕН НЕЗАВИСИМ КОНТРОЛ, Е ДОБЪР ВАРИАНТ ЗА БЪЛГАРИЯ. Приказвайте каквото щете, но уродствата при книжно гласуване са ясни, видими, доказани, прозрачни, очевидни! Уродствата при машинно гласуване са ПРЕДПОЛАГАЕМИ, поне все още са! Сега малко за АЛА-БАЛА! Никой не даде смислено обяснение за това съчетание. Приказките на идиота и пълен мошеник Петков трябва да бъдат изцяло игнорирани. Той е болен човек. Понеже е нещо на границата между болестно състояние и социална девиация, а е човек на господарите, просто не е прилично да се натъртва, но категорично не е редовен и следва само да се изтърпява още някакво време.. Президентът Радев няма никакво отношение към изборния процес, нито на местно, нито на централно ниво! Назначеното от него правителство също няма. ИО ЕАД и ЦИК не могат да бъдат подозирани в симпатии и единодействие с Радев. Самият Радев заяви, че не разбира, покани да обяснят ала-бала приказките! Не последва никаква реакция. Абсурдна е мисълта, че Радев ще направи някаква Ала-Бала с Петков/Василев. Далеч преди заявяването, че са ШАРЛАТАНИ, Радев получи категорични доказателства за това и взе съответен курс на практическо дистанциране. Единственото обяснение на съчетанието Ала-Бала даде политологът Слави Василев. ПП измислили и пуснали слух, че Радев и Борисов са стопили ледовете помежду си, говорели си, действат вече заедно. Това се появи в периода между изборите за 48-мо и 49-то НС. Известно е, че почти 3 години не се бяха виждали, говорили. Действително по едно време започна да се говори, че правят нещо заедно. Чудех се и аз - откъде се взе това!!?? Сметката е била проста - обвиненията в опортюнизъм и безпринципност, сметкаджийство и лицемерие, ще доведе до повишаване на изборния резултат ПП/ДБ за сметка на останалите. Сами разбирате, че би било ужасно нефотогенично Президентът и Лидерът на най-голямата партия да излязат и да заявят категорично, че не могат да се гледат и не са имали никакви контакти от много години. Те точно това и правеха, мълчаха. Това е била Ала-Балата, която е била полезна за ПП/ДБ. Знам, че Сл. Василев има някакви симпатии и обвързаност с Радев, поне така се държи, но който има по-смислено обяснение, да го каже! Иначе да си почисти устата от отровни разтвори и да мълчи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а как да си обясним, че в столичния избирателен район "Слатина"

    01 Юни 2023 19:30ч.

    разликата между броя на преброените отрязъци (от машините пуснати в кутиите) и броя на гласувалите по списък е цели 80 гласа? Има ли гаранция, че са били преброени отрязъците (квитанциите) във всички секции? Машините по технологията SmartMatic са световно известни с възможностите за фалшификации. Журналистът Такър Карлсон си позволи съмнение по темата в ефир, и си загуби работата, защото производителят Dominion осъди FOX News за "хвърлена сянка" върху репутацията и честното им име... Доказателство - сегашния фъфлещ хамер. президент е избран с безпрецедентен брой гласове, 82 милиона гласували за него, най-много в цялата история на ЩАС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 16,30

    01 Юни 2023 19:52ч.

    Софизмът Ви е напълно излишен. След като Вие знаете за грандиозния "провал на машините", знаят всички засегнати партии. Отиват и проверяват! Много е просто - гледат протокола на СИК, броят книжните, после броят отрязъците, после гледат флашка/разпечатка, после преглеждат списъците и броят положените подписи. Това е формална проверка, ако възникнат подозрения, може да се направи по-детайла проверка. Ако сте добронамерен, сам може да се сетите за по-подробни проверки. Иска работа, а не мързел и манипулации! Ако някой е имитирал гласуване след края на деня, внимателна проверка на ЧАСА НА ГЛАСУВАНЕ и в ЧИЯ ПОЛЗА е, могат да внесат яснота. Ако работата стане дебела, могат да се проверяват подписите на хората в списъка и т.н. Много неща могат да се правят~ Без излишни приказки, моля! МАШИНИТЕ НЕ ГРЕШАТ! ЧОВЕКЪТ ПРАВИ МОШЕНИЧЕСТВА! КОГАТО ЧОВЕКЪТ РЕШИ ДА ПРАВИ МОШЕНИЧЕСТВА, ПОІЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА ХАРТИЯТА. Смартматик НЕ СА ИЗВЕСТНИ с фалшификации! В нашите машини въобще няма модул за връзка с мрежа, интернет и т.н. Манипулирате, да не говорим, че не ви се разбира много. Тези 80 бр. какви са? Надхвърлящи или недостигащи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак за Ала-Балата

    01 Юни 2023 19:10ч.

    Днес, следобед е публикувано още едно обяснение на Ала.Бала от бившия съветник Маринов. По-семпло, по-неактуално! Топката е изцяло в полето на ПП. Всъщност, нека не представяме нещата толкова стерилни за Радев. Редно е нещата да се казват! Най-вероятното обяснение на Ала-Бала е обстоятелството, че борейки се за втори мандат, Радев стана принудително изявен синергетик и триморец. В един следващ момент предоверявайки се на "партньорите", той се е съгласил да инсталира ПОДАДЕНИ ОТ ТЯХ ХОРА в изпълнителната власт. От цялата тази работа може да се отсъди, че категорично в настоящия момент няма актуална новина! Радев е направил някога услуга на партньорите, като направи от техните агенти ХОРА. Това вече отдавна е изконсумирано, за да не пресолва манджата Радев НЕ КАЗА на българския народ: ИЗВИНЕТЕ, СЛАБ БЯХ И СГРЕШИХ! Тези са предатели и въобще не се интересуват от България, също както и партньорите не се интересуват. АЗ, ВАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ, ЗАЯВЯВАМ КАТЕГОРИЧНО, ЧЕ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ МИ Е БЕЗРАЗЛИЧНА! Вместо това, той каза една единствена дума: Шарлатани! Ясна е думата, но недостатъчна! Недостатъчна, но обяснима! https://blitz.bg/analizi-i-komentari/taynata-padna-bivshiyat-strateg-na-radev-oglasi-kakvo-e-ala-bala-na-pp-pred-prezidenta-ot-izteklite-zapisi_news956691.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт анонимър

    01 Юни 2023 21:59ч.

    Присъединявам се към тези форумци, за които "Леле" е най-точния коментар! ДБ-тата са най-гадните от към морала, слушам им изказванията за записа, нищо укорима нямало в него-то бива дебелоочие и гьонсуратлък, но дъното за тях е още далеч! Все Радев е виновен. На крива ракета космосът е виновен! Виновен е в едно-вкара ПП-то в политиката, а те като малки деца му се изакаха на главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи