Читатели на “Гласове”: Когато бият демонстранти във Франция, това е демокрация. Когато бият демонстранти в Русия, е диктатура

Читатели на “Гласове”: Когато бият демонстранти във Франция, това е демокрация. Когато бият демонстранти в Русия, е диктатура

"Протестиращи французи запалиха кметството на Бордо + Търси се леля, която да черпи с курабийки протестиращите"; "Американското посолство оглушително мълчи за насилието употребено от режима на Макрон срещу протестиращите свободни френски граждани. Генералния секретар на НАТО и той упорито мълчи като риба, иначе не можеш им затвори зиналите усти"; "Изглежда, Макрон и Френските граждани не споделят едни и същи евроатлантически ценности"; "За пореден път Европейският съюз ще се обозначи като участник във войната срещу Русия. Надяваме се, най-после президентът Радев да повтори призивите си за мир не само в България, но и на заседанието на Европейския съвет, с което да оправи малко имиджа си в страната след връчените ордени на посланиците на Украйна и САЩ": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Тарильома

Французите загърбиха жълтите жилетки и избраха Макрон. Той катастрофира Франция в Африка, подложи я под САЩ, включи я във войната в Украйна, но французите нехаеха и пак го избраха в 2022г., а правителството му започна да управлява заобикаляйки Националното събрание. Сега се усещат, че нещо е станало?!

 

Мери

Като гледам, едва ли е само за пенсионната им реформа.

 

лекарството

Браво на французите. Не случайно д-р Гийотен там е изобретил уредът, който лекува всякакви наглеци и кретени, тероризиращи народите си. Да го имат предвид натовците, бандеровците и евроатлантиците. Защото хората търпят, търпят, пък им писне.

 

@Протестиращи французи запалиха кметството на Бордо

+ Търси се леля, която да черпи с курабийки протестиращите.

 

Изглежда,

Макрон и Френските граждани не споделят едни и същи евроатлантически ценности.

 

Рене от съпротивата

Американското посолство оглушително мълчи за насилието употребено от режима на Макрон срещу протестиращите свободни френски граждани. Генералния секретар на НАТО и той упорито мълчи като риба, иначе не можеш им затвори зиналите усти.

 

Ха-ха! Много точно!

Макрон си има бабичка в къщи и началник във фамилията Ротшилд и не му пука. Когато бият демонстрантите във Франция и в Нидерландия, това е демокрация. Когато бият демонстрантите в Русия, това е диктатура/автокрация.

 

Това, че Конституцията

познава само биологичния пол, не означава, че правото на ЕС, което българският съд прилага редом с националното, не познава социалния пол. Тепърва ще плащаме обезщетения за популизма на част от политиците и тесногръдието на част от конституционните и върховните ни съдии. Някой трябва да ограничи щетите. Най-подходящи за целта са съдиите от общите и административните съдилища.

 

Валентин Христов

Една от най-уважаваните професри на България по генетика в 7/8 Студио Х,много точно и ясно обясни,че Господ Бог/за мен/,за други е приридата,същеатвуват само два вида пола-мъжки-хормозоми и женски-хормозоми.Ако искаш се направи на жена или мъж,ако искаш се направи и на марсианец,все тая.Или си се родил мъж или жена.И в двата случая на какъвто и да се обърнеш все трябва да взимаш хормони от пола който си се родил за да се подържаш. Така че, моля съдиите не се месете там където не ви е работата.Няма и не съществува-трети пол.Другото е САТАНИЗЪМ и СЛУГИНАЖ ЗА МНОГО ПАРИ И ВЛАСТ.

 

обозначаване

За пореден път Европейският съюз ще се обозначи като участник във войната срещу Русия. Надяваме се, най-после президентът Радев да повтори призивите си за мир не само в България, но и на заседанието на Европейския съвет, с което да оправи малко имиджа си в страната след връчените ордени на посланиците на Украйна и САЩ. Другото е лицемерие!

 

Делта

"Ако подкрепата на САЩ отслабне, ще отслабне и подкрепата от редица европейски страни........" С едно просто изречение - ако господаря изчезне, слугите ще изчезнат също и ще отидат ...... при друг господар. А ние като сме слуги на слугите какво ще правим?

 

Калоян

Боже ,боже щели да арестуват Путин , да видим как ще стане . А всички Американски президенти , които водеха незаконни воини къде ли не , що никой не им потърси отговорност ?Нима не си спомняме , Югославия , Ирак , Виетнам ,Либия , Афганистан , Сирия и редица други . Що никой не потърси отговорност на Американските войнолюбци и военнопрестъпници ?

 

Съдилища всякакви има сега и е имало в историята

затова че някъде имало съд не значи годен да съди, затова и държавите свободно избират чий съд да признаят. А за съда в Хага е известно, че по тази причина той няма юрисдикция над американски граждани, затова той никога досега не е обвинили нито един американски гражданин, дори след СВО-тата на Сащ и Нато по света, дори след разкритията за мъчения за затвора Абу Гариб, дори след видео материалите за военни престъпления в Ирак показани от Асандж. Защо досега не направи същото, което сега е направил срещу Путин? Нали уж е съд за даване на справедливост? Защо? Отговорете си сам за да разберете защо не всеки съд заслужава това име.

 

Състав на престъплението

Путин е извел деца с украинско гражданство в РФ, за да ги яде ли, или да ги прехвърля в галера да да гребат като роби? От мотивите на съда не става ясно защо е престъпление да ги изведе от зона на военни действия? Не е питал Зелнски дали да му ги остави да ги обстрелва по блокпостове, докато чакат да преминат в контролираните от руснаците територии, или в Донцек, докато чакат автобуса.Какво значи незаконно прехвърляне на територия на РФ, ако децата са от Мариупол, да речем. Ленчето на Зеленски отдавна ги дрънка тия и все без правен контекст и позоваване на някакъв конкретен състав на престъплението.

 

Оле Отвори Очички

НЕ МОГАТ нас българите, да ни набутат. Такава буря ще стане, че може и да има линчуване по базите им. Хората са настръхнали и в лични разговори това е първа реплика, преди цените, без оглед на политическа окраска. Затова е и напъна някак да се пролее кръв между нас и руснаците. Но и това няма да помогне защото вече всичко е в контекст и дори ще има "backfire" ако опитат. Изобщо не става дума за русофилство само по себе си. На всички им писна наглоста и "дърварското" насилване.

 

>>>

Ако някой наивник все още си мисли, че ще ни се разминат последиците от поредната война срещу Русия, организирана от САЩ и подклаждана от Европейската им колония ЕС, нека повече не се заблуждава! Няма да ни подминат! А ако си мислите, че всички няма да платим солената сметка, за малоумието на управляващите ни и партиите на войната, значи е балък! А честито изтрезняване!

 

Митьо SMSa

Украинският посланник знаеше с какво разполага българската армия (което би следвало да е най-строго секретната информация), знаеше всичко до последния патрон (който не сме дали в Украйна, според Нинова), но българският народ така и нищо не научи.

 

така е,

САЩ влизат във война само, когато тази война вече е спечелена... Така направиха през ВСВ. Присъединиха се накрая, когато СССР смачка Хитлер, за да се появят, като холивудска звезда и да оберат лаврите. Да не забравяме, че прословутия Втори фронт, беше открит в края на войната, когато се виждаше, как червената армия настъпва към Берлин и трябваше да се направи нещо, та да може да бъде спряна в победоносния си поход на Запад. По-късно, След "приключенията" им във Виетнам, където САЩ се метнаха смело и безотговорно, а резултатът за тях беше плачевен, те си направиха правилни изводи и разбраха, че войната не е видео-игра... А и страхът им още "лозе пази"... За това сега лаят толкова, а като знаем, кучето, което лае, не хапе!... ;-)

 

Нашите партньори

Нашите атлантически "партньори" правят всичко , само и само да се намразим с руснаците. Те хубаво го правят, защото си е в техен интерес, само че защо правителството на Радев така охотно им приглася и ги оставя да си правят каквото си искат на наша територия. Дали Макрон ще остави един български еврокомисар да се разхожда из френските военни заводи когато си иска.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

 • В сравнение с концлагера ЕСОТАН добрите стари военни диктатури изглеждат като детска градина

  24 Март 2023 12:31ч.

  Брюксел е столица на ненормалното. И това е едва една провинция на ненормалната метрополия САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  24 Март 2023 12:43ч.

  Матушката винаги си е била диктатура, то там няма бой щото просто не можеш да демонстрираш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я вземи се гръмни

  24 Март 2023 13:08ч.

  Бъдещо свинско лайно такова

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Саакашвили

  24 Март 2023 12:56ч.

  Набират се снайперисти. Мотивиращо заплащане, готовност да бъдат командировани извън страната в посока Западна Европа след интензива, но много кратка подготовка и успешно издържани изпити. Грузинците са с предимство, много били добри!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На наглеещите бг путинофили трябва да обясним:

  24 Март 2023 14:08ч.

  Руската полиция не бие демонстранти, защото арестува желаещите да демонстрират още в момента, в който извадят бял лист. Френската полиция бие демонстрантите не когато хвърлят камъни, не когато палят коли и вестникарски будки, не когато хвърлят коктейли Молотов по полицаите, а едва когато успеят да счупят главата или краката на някой полицай и го заобградят, опитвайки се да го подпалят. Има малка разлика, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евгени Георгиев Василев

  24 Март 2023 14:11ч.

  Това щях да кажа и аз! Но къде толкова акъл в русороби, за да могат да се досетят за разликите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въх,

  24 Март 2023 14:17ч.

  кому е нужно съчинение по словесна опора, като има документални кадри..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @На наглеещите бг путинофили трябва да обясним: 24 Март 2023 14:08ч.

  24 Март 2023 15:49ч.

  обичам хленча на соросодината измет подир следобедната дрямка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пожелавам на всички съфорумци,

  24 Март 2023 14:12ч.

  убедени в “нормалността” на режима в Русия, да поживеят и поработят като обикновени руснаци поне 5 години в путинската кочина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пожелавам на всички съфорумци,

  24 Март 2023 14:18ч.

  убедени в “нормалността” на режима в САЩ, да поживеят и поработят като обикновени американци поне 5 години в байдъновата кочина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На САЩ им предстои гражданска война с използване на ядрено оръжие

  24 Март 2023 14:26ч.

  Няма да има много обикновени американци след това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има разлика

  24 Март 2023 14:50ч.

  В САЩ живеят и работят 250-300 хиляди наши сънародници, повече от 5 години. Трудно им е, работят много, но не виждам да се прибират масово в България. Напротив. Всяка година към тях се присъединяват хиляди наши сънародници. В Русия живеят и работят има-няма 1000-1500 българи. Повечето от тях се занимават с бизнес. В първите седмици след началото на войната говорих с двама от тях и чух за още няколко. Всички бяха ужасени от действията на Путин и санкциите, и най-вече ги измъчваше мисълта как ще успеят да спасят поне част от инвестициите си. Оттогава насам не съм чувал някой българин да е заминал да работи или да прави бизнес в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има разлика

  24 Март 2023 15:07ч.

  В случая иде реч за обикновени руснаци и обикновени американци, а не за българи работещи в Русия или САЩ съответно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Има разлика 24 Март 2023 14:50ч.

  24 Март 2023 15:47ч.

  дебилна логика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има разлика 24 Март 2023 14:50ч.

  25 Март 2023 8:56ч.

  В Русия живеят 26 000 българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Донбас и в освободената част на Новорусия

  26 Март 2023 18:53ч.

  живеят още десетки хиляди българи + другите 26 000 българи... Бердянск е с 10 000 българи; в Запорожка област са 27 764 (преброяване от 2001 г.). Българите в пределите на Руската империя не са забравили, кой освободи България от турско робство през 1877-1878 г., когато не е имало нито измислената през 1918 г. квази-държава "Украина", нито измислените украинци, т.е. окраинци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян

  24 Март 2023 14:15ч.

  Благодаря ви че ми сложихте коментара във вашата рубрика . Вие сте от малкото , ИСТИНСКИ И СВЕСТНИ МЕДИИ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  24 Март 2023 14:18ч.

  Анонимният ненормалник, който в много ранна детска възраст е претърпял видима церебрална травма, говори като изпуснат човек, чийто приказки съответстват на здравословното му състояние. Неанонимният се съгласява и приглася, макар че внимателният прочит показва, че по-скоро е възразил. Въпросът е: има си забележима разлика в здравословното състояние на двамата? Знам, знам, дистанционните диагнози са трудна работа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданските войни са като семейните разпри. Много бързо губят всякаква логика

  24 Март 2023 14:31ч.

  В България има недовършена гражданска война. Има кръвнина. Има непримиримост между основната маса русофили и малката, но креслива група западопоклонници. Това положение има своите корени още във времето преди Русия да ни освободи за първи път от робство. Ще продължи докато има България, защото не виждам условия едните напълно да ликвидират всички от другите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  24 Март 2023 14:24ч.

  До Пожелавам на всички съфорумци, 24 Март 2023 14:12ч. Никога не съм искала да работя и живея извън България поради много причини. Ще ти светна обаче, че много качествени хора, мои приятели, направиха грешката да отидат да живеят в западни държави за 1-2 и повече години. Върнаха се като насрани. За тези, които се замъкнаха в Америка и Канада, и се върнаха след 20 години, дори не ми се говори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евгени Георгиев Василев

  24 Март 2023 14:33ч.

  Сега могат да опитат и в Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери,

  24 Март 2023 14:37ч.

  Подозирам, че съфорумникът, който ви е пратил в Русия, е имал предвид, че след 5 години живот и работа там няма да се върнете в България, защото или ще бъдете настанени в изправителна колония (руския евфемизъм за затвор) или ще сте скочили от 12-я етаж. Ако в Русия напишете против официалната държавна политика дори една десета от постовете, които пишете тук, ще ви приберат на топло или ще ви самоубият, преди да сте завършили изречението от последния си пост онлайн.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това, с което Русия, а и Китай

  24 Март 2023 14:41ч.

  превъзхождат Запада, се нарича дух. За ваше сведение, той не се яде. Днешният Запад е съсредоточен само върху това, което се яде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-голямата заблуда

  24 Март 2023 15:00ч.

  В СССР по времето на Сталин и в Китай по времето на Мао може и да е имало дух, част от хората са вярвали в комунизма. Днес и в Русия, и в Китай системата е дивашки капитализъм, по-суров от капитализма в Англия, описан в романите на Дикенс. Ако на някого му се привижда нещо духовно в днешна Русия, това е банален фашистки и шовинистки бяс, обхванал 10-15 % от населението, което не може да преживее разпадането на СССР и иска реванш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-голямата заблуда

  24 Март 2023 15:10ч.

  Ако на някого му се привижда нещо духовно в днешните САЩ, това е банален фашистки и шовинистки бяс, обхванал 10-15 % от населението, което не може да преживее срутването на Хегемона и иска реванш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лош приятел

  24 Март 2023 15:15ч.

  Заблуден 15,00, някога твоите приятели от Запада искаха да ликвидират СССР поради отричането на капитализма, частната собственост и пазара. От думите ти излиза, че сега искат да ги затрият именно заради прилагането на капитализма, частната собственост и пазара. Кога грешаха твоите приятели?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кобус

  24 Март 2023 15:22ч.

  Не е лошо да погледнете някои руски сайтове като "Катюша", канал "Сталинград", "Военное обозрение", и да престанете да пишете глупости относно може или не може да се критикува официалната държавна политика в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Мери, 24 Март 2023 14:37ч.

  24 Март 2023 15:50ч.

  ах тази Мери. какви глупости си написАла бре душа. няма начин ЕГН-ти да не е след 95-а. надушвате се от километри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо,

  24 Март 2023 20:28ч.

  Чети внимателно: " тия, дето се върнаха след 20 години" – свидетелски глаголни форми, а иначе, отсичането, че някой с ЕГН след 95г. говори глупости, казано без аргументи, си е много чичовско. Обикновено тролскиjте жегвания са, че пишещите тук са съвремнници на Нардония съд. Внасяш разнообразие с глупавите си предположения. Иначе темата е за очевидното – френската полиция бие демократично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери, 24 Март 2023 14:37ч.

  25 Март 2023 8:58ч.

  Тия глупости ги разказвай на някое дете олигофренче...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вigot

  25 Март 2023 10:58ч.

  Най-големият (фаталният) ни проблем, освен липсата на елементарно УВАЖЕНИЕ в отношенията ни, е ... липсата на чуваемост. Вероятно българският череп има някакво специално устройство: при отваряне на устата, се затварят плътно ушите на човека... Съответно - в публичното пространство имаме съвкупност от самоцелни монолози, вместо ГРАДИВЕН диалог... на всяко ниво, и особено в НС. Изправени пред пропаст просто не сме в състояние да изслушаме опонентите и ЗАЕДНО да обсъдим всички аспекти и възможни последици, варианти, компромиси, и да намерим най-изгодното за всички нас решение! ("пропаст" = което и да е решение със сериозни последици - смяна на националната ни валута, отказ от неутралитет (изпращане на оръжие/вземане страна в чужд конфликт...). Всеки е най-прав, и бърза - мълчешката, задкулисно - да ... постави опонентите си пред свършен факт...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  26 Март 2023 20:24ч.

  толкова е очевадна разликата(визирам заглавието), че е обидно да се изразходва време за поредно обяснение на рашисти, бивши партийни пропагандисти и натоящи тарикати, а и вече един колега го е обяснил. Ще обясня съвсем Б А В Н О разликите за по-бавните колеги с подобен пример. В една държава корупцията била 10%, а в друга-90%. Истината е, че там, където има пари, има и корупция.Но идват рашистите, бившите партийни пропагандисти и настоящи тарикати, и започват едни витиеви обяснения и финтове как ето на, навсякъде си има корупция(=всички са маскари!), или "то това, корупцията, си е субективно разбиране за събиията, така, че изобщо не е меродавно"...и уфсите мъдро кимат в знак на съгласие и казват беееееееееее на чист задунайски език.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатурата ЕС

  27 Март 2023 11:19ч.

  В момента най-отвратителната диктатура в целия свят е Европейския съюз. Грубо, брутално и нагло ти определя кой да те управлява, каква икономика да имаш или да нямаш, какви производства да си закриеш, определят ти инфлация, цени, нареждат ти еднолично с кой да имаш политически, икономически и културни връзки, с кой да водиш война. Нареждат ти какво превозно средство да употребяваш и до кога, в какво жилище да живееш или не. Въведени са хиляди задължителни регулации и механизми за тормоз над хората. Нареждат ти насила да ядеш насекоми, насила да правиш децата си джендъри. Ако не си съгласен те ликвидират чрез санкции. Това е диктатура, по-гнусна в пъти от фашизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи