Читатели на “Гласове”: Каквато ни е държавата, такава ни е и полицията+футболът!

Читатели на “Гласове”: Каквато ни е държавата, такава ни е и полицията+футболът!

"Моля, само не разрешавайте да ви промиват мозъците. Футболът е само поводът!"; “Борба на племена за кеш пара. На всичкото отгоре, ситуацията много подозрително съвпада с други важни политически събития, за които в миналото, често са използвани същите тези агитки.”; “Значи си е изкуствено организиран протест. Някой плаща и организира гамените да трошат и палят. Нормалните работещи хора имат семейства, деца, кредити за изплащане, на другия ден са на бачкане... Тези лумпени очевидно са били там "по работа”; "Сега сглобкаджиите като видяха, че с водни оръдия не става, Тагаренко да достави гаубици от САЩ"; Няма начин Путин да не е виновен и за тези безредици"безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Най-вече заради лъжите на политическите мафии

Напрежението в обществото изби в най-неочаквана посока. Тая кръв трябваше да е заради Мариците, тока, поскъпването, оръжието за бУкрайна и какво ли още не , а то заради двама плешиви лумпена в бфс. Два черни плъха по Талеб.

 

От кого я искат тази оставка?

Нали министърът е *уж* техен човек?

 

оставка

Не само министърът на вътрешните работи трябва да подаде оставка заради полицейското насилие и окървавена София, но и цялото правителство.

 

Кой иде?

Моля, само не разрешавайте да ви промиват мозъците. Футболът е само поводът! Връзката от типа Причина/следствие да се търси на друго място. Дори и без да го разбират и осъзнават, гражданите интуитивно усещат изяви и подтици на унаследените обществени архетипове, проявени в колективно несъзнаваното, постулиращи, демонстриращи и доказващи по много категоричен начин състоянието на социуса - доминиран от лъжа, кражби, безчестие, лицемерие, маскирана принуда, всичко водещо до пълна обществена безпътица. Дори и иначе мирният и търпелив наш народ, бива докарван постепенно до границата на взрива. Артикулираната мотивация и подтици е доста различна, обединяваща е болката и яростта. По лицата на хората снощи се четеше несъгласие да търпят. Да, едни просто бяха ядосани заради това, че им е отнет един специфичен пристан, който ги държи вързани за живота и това е футболът. Да, празен и не особено смислен живот, но все пак вързан за някакъв там пристан. Други, дори и без ясно самоосъзнаване, бяха там заради акутно фрустриране, прераснало в ярост. По странен и специфичен начин полицаите също са в тази голяма група гневни хора. Видях клипове, в които се вижда ясно, че бият с ярост и страст! Това не са професионалисти, които знаят колко и докъде! Един се изпусна пред камера: Давай да ги избиваме тези! Това дори не са онези хора на реда, които биеха хладно и пресметливо, видимо забавлявайки се, когато изтезаваха студентите под колоните! Нещо много дълбоко се прекършва в това наше общество! Тези неща ние тук си ги говорим отдавна, никой не трябва да се прави на изненадан.

 

fdfd

По принцип това и е работата на полицията. Без нея тая тъпла от хора може и преврат да направи. А пък 15 или 20 хил. човека са около 1% от населението на София, а какво остава от цялата държава. Най-нормалното нещо е полицията да е там и то подготвена. Проблем са полицаите, които си избиват комплексите с палка в ръце срещу паднали на земята хора. Напрежението оказва влияние безспорно, но все пак показва какви са тия хора и през останалото време.

 

очаквано

Аз лично очаквах, че при протести срешу правителството на ПП-ДБ ще се действа със същата бруталност от страна на тяхното МВР. Именно по тази причина в онзи запис Асен Василев искаше тяхно МВР, защото искат да държат властта здраво.

 

дивергент

Нито феновете са протестирали кротко, нито полицаите са ги галили с перце, нито на боби михайлов мястото му е на върха на БФС, нито на Бербатов, нито това е начина, нито онова е начина. Липсва политическа воля (т.е. хората птактически не ги интересува) да има цивилизационна фобронамереност и конструктивност и справедливост. Борба на племена за кеш пара. На всичкото отгоре, ситуацията много подозрително съвпада с други важни политически събития, за които в миналото, често са използвани същите тези агитки. Театър. Цирк. Да ме прощават актьорите и артистите.

 

онуфри

Значи си е изкуствено организиран протест. Някой плаща и организира гамените да трошат и палят. Нормалните работещи хора имат семейства, деца, кредити за изплащане, на другия ден са на бачкане... Тези лумпени очевидно са били там "по работа". Логика сър!

 

Хората в ресторанта, какви бяха?

Та по записите баш полицаите бяха вандали!

 

Бигот

Кеф, винаги се радвам когато полицията бие, без значение кого и защо, боя изгражда!

 

"кой е организаторът"

Неволята. Бедност, безизходица, отчаяние. Няма нищо общо с футбол. Футболът е само претекс хората да се съберат на едно място. Тези неща ще се случват все по-често и младите хора ще са все по-агресивни.

 

анти

Принципно на всеки, му е ясно, че профилът на ултрасите е на необразовани, комплексирани, екзалтирани и крайно агресивни същества на възраст предимно между 17-25 годишна възраст, не успели да се интегрират по никакъв начин в човешкото общество, търсещи удовлетворение единствено в това, да си излеят злобата и яростта под формата на агресия и улични боеве. При тези индивиди футболът е само повод, под формата на формален обединител, с цел израза на диващината и простотията им. Те не посещават стадионите, за да се радват на играта, а за де се сбият с „противника“ от другата агитка. Тази реална утайка на обществото има единствено стаден инстинкт, който ги прави "силни" само, когато сред тълпата... За съжаление това е тенденция и не е само у нас. Това е симптом на упадъка и боледуването на Обществото, като цяло.

 

Каквато ни е държавата,

такава ни е и полицията+футбола!

 

Парадокс

След септември 1944 година нямаше такива забрани за протести, спомням си при обгазяването на Русе нямаше бой, кръв, водни оръдия. Сега сглобкаджиите като видяха,че с водни оръдия не става, Тагаренко да достави гаубици от САЩ.

 

Ха-ха

Няма начин Путин да не е виновен и за тези безредици.

 

По всичко изглежда

Че тройната ламя няма да падне утре. Защото четвъртата глава на ламята не позволява. Всички са в неизгодно положение. Като затворени в ада.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • ИМЕ

  17 Ное 2023 11:28ч.

  ДРУГИЯ ПЪТ ДА НЕ ПРАЩАТ ПОЛИЦИЯ, АМИ ТИЯ ДЕТО СЕ ВЪЗМУЩАВАТ, НЕКА ТЕ СЕ ОПРАВЯТ С ФЕНОВЕТЕ, НЕКА ГИ ПОМОЛЯТ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • историк

  17 Ное 2023 11:59ч.

  Най добре да се забрани футболът да речем за 5 години, че да видим тези "професионални" фенове какво трудово поприще ще си намерят. Не е ли ясно,че този хал на родния футбол до голяма степен се дължи на европейските разпоредби, забраняващи всякакъв протекционизъм. Вината е и във футболните собственици, за които е по лесно да купуват чужденци, изяждащи хляба на българските футболисти. Някой ще каже- ами я виж как се справят другите държави,като Хърватия, Сърбия, Унгария? Отговорът е един - имат си нормални държави, стабилен бизнес и от там стабилни футболни клубове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най добре да се забрани футболът

  17 Ное 2023 14:11ч.

  Разбира се. И да се забранят ресторантите и заведенията. И да върнем маските ! И цифров сертификат за благонадежност ! Дебил. Успокой се, не си сам, милиони сте дебилите. На вас ще се гради Новия Световен Ред...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти му викаш куме Иване, то гледа...

  17 Ное 2023 18:54ч.

  NWO ще се гради на вас, на вас дебилите, дето ви издигат идоли - футболяри-милиардери, и треперите да научите колко милиона струва на аукцион пръднята на Роналдо, уловена в шишенцето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • реалист

  17 Ное 2023 19:00ч.

  Остава само да ми изкаканижеш "Левски значи свобода!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  17 Ное 2023 12:14ч.

  БФС да не се крият. Имаше вариант да пуснат феновете и така да спихне напрежението. Но, явно това е била крайната цел - напрежение и сблъсъци. И, ако някой мята камъни и колове по вас какво ще направите ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил от Льонеберя

  17 Ное 2023 13:13ч.

  За тези 34 години ,всички протести в България ,независимо срещу кого и за какво са ,са платени и организирани . Всички протести се съставяха и ще се състояват от лумпени ,олигофрени,профанизирани дебили и хулигани плюс наркоманизираните агитки . ТОВА Е ИЗВОДЪТ КОЙТО МОЖЕМ ДА СИ ИЗВАДИМ .Истински протести няма да видим никога . Винаги в България след протести нещата стават по-лоши . Погледнете всички протести за тези 34 години и ще видите че е така . Това не е само тука ,но и по целия свят .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много просто!

  17 Ное 2023 14:14ч.

  Протестите отдавна са част от методиката за сваляне на всяка неудобна власт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми погледнете

  17 Ное 2023 14:30ч.

  Протестите от 91ва . Кой подпали партийния дом ? Оранжевата революция от 97ма и какво се случи след това ? Майданът 2013/2014 кой го организира ? И Майданът от 2020та до какво доведе ? Протестите само влушават нещата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Euro

  17 Ное 2023 15:17ч.

  Atlanicite, aide uspokoite se! Sofia nai nakraq zaprilicha na Paris i Bruxel ha ha

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кардинал, д-р, инж. Х. Азис

  17 Ное 2023 16:12ч.

  Тя и на бай Тошо приказката свърши чрез футбола наказанията за Леески и Цска. Иде видовден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ..............

  17 Ное 2023 16:51ч.

  Наркоманите които трошаха и палеха без причина ,що не ги плюете ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  17 Ное 2023 17:59ч.

  Заприличахме на европейци. ?Снощното, според мен, беше загрявка за идващото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  17 Ное 2023 18:25ч.

  Пеевски прави демонстрация с цел да няма неразбрали и изненадани като стане премиер ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  18 Ное 2023 9:40ч.

  аз запомних децата със знамето на предна линия, водната струя ги отнася, идват други отзад и поемата знамето, а ръководството - пратиха им НАП и смениха тона, михайлов заговори за оставка, костадинов който се държа нагло с журналистите и им показа среден пръст, взе да се оправдава, не били видели добре, той уважавал правото на протест

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи