Читатели на “Гласове”: "Хората зверове” не се раждат такива - някой ги създава!

Читатели на “Гласове”: "Хората зверове” не се раждат такива - някой ги създава!

Град Газа след израелски въздушен удар, 8 октомври. Снимка: АП.

"Израел обяви пълна блокада на ивицата Газа, като част от борбата срещу "хора зверове". "Това не е ли дехуманизираща реч на омразата и закана за геноцид? Израелците с години като избиват мирни хора в Ивицата Газа - какво очакват?". "Днес, Газа се изравнява със земята, защото там били не хора. Животни. Палестинци. Безогледно, жени, деца, старци и мъже осъдени на съжение. Нищо не са научили богоизбраните. НИЩИЧКО !"; "Не можеш 75г. да държиш 2 милиона души на територия 5/20 км.( Газа), без никакви права и перспективи, и то след като си им откраднал всичко, и да очакваш нещо друго освен радикали. Просто почвата е идеална за такава реколта. И пак ти казвам- при голям конфликт в района всичко това ще се стовари върху главата на Европа": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Маймуната Дарвин

Днес, Газа се изравнява със земята, защото там били не хора. Животни. Палестинци. Безогледно, жени, деца, старци и мъже осъдени на съжение. Нищо не са научили богоизбраните. НИЩИЧКО ! Както преди осемдесет години един с мустачки изгаряше тях защото били нехора. Хора плъхове. И вонята на това безБожие се усеща по всичките ни медии.

 

404

Това не е ли дехуманизираща реч на омразата и закана за геноцид? Израелците с години като избиват мирни хора в Ивицата Газа - какво очакват? Наричате ги: зверове, третирате ги като зверове - ами сами си отгледахте зверовете, които ще ви разкъсат.

 

Asen Mihay

"ХОРАТА ЗВЕРОВЕ" НЕ СЕ РАЖДАТ ТАКИВА - НЯКОЙ ГИ СЪЗДАВА ! В ГАЗА , В УКРАЙНА - ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН , НО РЕЗУЛТАТА Е ЕДИН . ЗОМБИРАНИ , МРАЗЕЩИ , УБИВАЩИ . И НАВСЯКЪДЕ СЕ ВИЖДА СЯНКАТА НА САЩ . В АФГАНИСТАН , СИРИЯ , ИРАК , ЛИВАН И Т.Н. АЛКАЙДА , ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА , ИЗРАЕЛСКА ДЪРЖАВА И Т.Н.

 

Куци Коньов

Ако не помните уроците в училище, половината от населението на повечето държави са от женски пол, между 20-30% са лицата под 18 години. Проста математика - при 2,3 млн. души население в Газа, половината от които жени, а 20-30% от другата половина (мъжкото население) са под 18 г., колко точно жени и деца ще избиете, другарю бесен фашист? Ама иначе осъждате гаврата с жени и деца, ама само ако са от симпатичен вам етнос/религия. Ако не са - геноцидът е оправдан и хуманен.

 

Има българска поговорка

Нахокат ли куче, че е бясно. И да не е - побеснява.

 

Димитрова

Може ли някой да ми отговори, след като Израел убива безразборно цивилни палестинци в гъсто населените райони в ивицата Газа, как трябва да се наричат израелските военни? Херувимчета или хора-зверове?

 

./.

Другия въпрос е, с кой акъл Хамас се решиха на тази атака, знаейки предварително, какво ще последва и какъв ще е отговора на израелската войска (ЦАХАЛ), както и факта, че няма как да спечелят в пряк конфликт и война срещу Израел? Странно е, наистина...

 

Прилагат американската тактика, обстрелват цивилните

Преди години в интервю, военен от Донбас заяви: “Отидох на фронта, защото е по-безопасно отколкото да си стоя вкъщи, където укрите постоянно ни обстрелват.”. Ще се получи същото. Арабите масово ще се включат във войната.

 

Дори не разбираш

Какво се случва. Палестинците ги лъжат от години и ги държат в най големия затвор под открито небе- Газа( по Джордж Галоуей). А това създава неминуемо радикали. А сега ще радикализиране целия Близък Изток. И не дай си боже( а има огромна опасност) да пламне целия арабски полуостров, всички тези радикализирани хора ще се изсипват в ЕС. А можеше просто Израел да изпълни поне един от ангажиментите които беше поел към палестинската автономия. Не можеш 75г. да държиш 2 милиона души на територия 5/20 км.( Газа), без никакви права и перспективи, и то след като си им откраднал всичко, и да очакваш нещо друго освен радикали. Просто почвата е идеална за такава реколта. И пак ти казвам- при голям конфликт в района всичко това ще се стовари върху главата на Европа.

 

Коментар

Такава мащабна атака се организира с години. Това не са да метнеш 5 камъка по съседната къща. Това са стотици ракети и ситуирана бойна техника, която не се носи скрита в джоба. Цялата работа е толкова заплетена, че не се знае кога ще се разплете. Как така най-големият самолетоносач в света - американския "Дж. Форд" акостира в Турция преди месец и всичко мина някак незабелязано. И хоп - сега веднага се премести на източното средиземноморие? Това не ти е ветроходка, дето да си я миткаш из моретата като круизен кораб. Я да видим с какви ракети Хамас напада Израел-да не се окажат Натовски, та затова "небесния щит" да не ги е познал като враг? Не забравяйте, че много от натовската оръжейна помощ за Зеленски изведнъж се оказа в Близкия Изток. Включително България търгуваше с Ливан.

 

Мутатс

А палестинците нямат ли правото на нормален живот?

 

Мери

По време на война всички стават зверове! Жалко за невинните! Във великата книга "Война и мир" има глава за битката при Бородино, когато от едната страна на бойното поле стои Наполеон, а от другата маршал Кутузов, и двамата гледат осеяното с трупове поле и си мислят, че това е толкова безмислено. Тъпанарите, които в момента управляват света, или поне така си мислят, ако бяха чели повече, Земята щеше да бъде чудесно място.

 

Денков подчерта, че държавата ни ще предложи хуманитарна помощ“

На кого?

 

Блинкен стана разноглед

Путин е навсякъде!

 

мирише ми на

Преместване на военния фокус от Украйна в Палестина. Там "теренът" винаги е в готовност.

 

ЗИП

Палестинците нямат нищо общо тук.Както и украинците нямат нищо общо с войната в Украйна!!! Дори не ми се мисли какво ше стане ако оста "Техеран-Москва-Пекин" задейства Хизбула.А Хизбула са къде 100 пъти по-мощни от Хамас.... Вашингтон си мислеше, че само той може да действа проактивно.Но ето, че Изтока напомни за златните си години от средата на 20 век когато той започваше конфликтите из целия свят в първата "деколонизация". Носете си новите дрешки.Колко пъти да повтарям а ? :))

 

Ghost

Интифадта не е спирала, освен от новините в Европа

 

Трябва да заклеймим израелската агресия срещу палестинците

Трябва да осъдим изтласкването на палестинците от земята им.

 

въпрос

"Израел ще се прицелва в терористите от Хамас, където и да са в Газа." При тези гъсто населени райони, това е невъзможно и ще има много цивилни жертви. В момента Газа е в пламъци и руини от израелските удари, и човек като гледа, си задава въпроса: Колко ли дълго щеше да издържат украинците, ако руснаците воюваха по същия начин с масирани авиационни удари навсякъде без да се съобразяват?

 

Колко пъти

трябва да ви се обяснява за двойните стандарти. Казали са го още древните. Това, което е позволено на Юпитер (САЩ), не е позволено на вола (Русия).

 

PanAm

Зеленски как беснее в момента, не ми се мисли. Откраднаха му шоуто, прожекторите загазнаха. А, в тъмното една мечка шета ли шета...

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • НИКИ

  09 Окт 2023 21:40ч.

  ПО ВРЕМЕ НА КОВИД КРИЗАТА БЯХ ОСТАНАЛ БЕЗ ЕДНА СТОТИНКА БИЗНЕСА МИ ЗАМРЯ ЗАПОЧНАХ ДА ЗАТЪВАМ В ДЪЛГОВЕ , ПОМОЩ ОТНИКЪДЕ , ВКЪЩИ БЯХА И ДВЕ БЕБЕНЦА НА СИНА МИ , КАРТИНАТА БЕШЕ ОТЧАЙВАЩА ЧЕТИРИ ПЪТИ НИ СПИРАХА ТОКА ПОСРЕД ЗИМА ОТ ФИРМАТА НА МУТРИТЕ КОЯТО СПИРАШЕ И ПУСКАШЕ ТОКА ЗА МНОГО ЯКИ СУМИ БЕШЕ СИ РЕКЕТ , ЕДНОСТРАННО МЕСТЕХА ДАТИТЕ ЗА ПЛАЩАНЕ НАПРЕД ЗА ДА ТЕ ХВАНАТ ПО БЕЛЬО, СПОДЕЛИХ СИ МЪКАТА ТАМ ВЪВ НЯКАКЪВ ФОРУМ , ПРОСТО СПОДЕЛИХ ЗА ДА МИ ОЛЕКНЕ НЕ ЗА ПОМОЩ , ТАКИВА ГНУСНИ И ЯЗВИТЕЛНИ КОМЕНТАРИ СЯКАШ НЕЧОВЕЦИ КОМЕНТИРАХА , ЗЛОБЕЕХА И ЗЛОРАДСТВАХА БЕШЕ ОТВРАТИТЕЛНО , СЪЩИТЕ ТИЯ ЗЛОБЕЕХА И ЗЛОРАДСТВАХА ГА ЗАТВОРИХА ЕДНА ЦЪРКВА ТУКА ПРОВОСЛАВЕН ХРАМ , ЗЛОТО Е ТУКА ХОРА , УБЕДЕН СЪМ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не унивайте

  09 Окт 2023 22:43ч.

  Има и добри хора…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Перфектно решение на държавата Израел

  09 Окт 2023 22:02ч.

  да направи пълна блокада. Няма по-добър вариант да обединиш срещу себе си всички съседни държави. А те са мюсюлмански между другото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  09 Окт 2023 22:24ч.

  Толкова години хората в Газа понасяха последствията на еврейската политика-изгониха ги от жилищата, земите им с помощта на изр. армия. Кой надигна глас в защита на палестинците??? Преднамерено Израел спираше тока, мед. изделия,лекарства, храни за Газа-това ли е хуманизъм? Израел, направи с помощта на САЩ и ЕС концлагер за палестинците - на малко място, много хора, които зависят от ''добрата воля'' на ...?! Какво да говорим за преднамереното оскверняване на ''Ал Акса'', с любезното съдействие на изр. армия??? Въпроси, въпроси...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вкупом

  10 Окт 2023 0:44ч.

  Когато евреите бъдат извадени от равновесие, винаги показват озъбеното си лице на расисти по-големи от нацистите. Палестинците не се раждат зверове,а Израел ги прави такива от 1948г.насам. 75 години тия хора са натикани в ъгъла, а Газа е най-големият в света концентрационен лагер, по-голям от всички нацистки лагери... вкупом.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Страхотни коментари/коментатори, браво!

  10 Окт 2023 7:22ч.

  Не ми се мисли какво ще стане след месеци само, ако влязат в сила всички договорки (MOUs) на Мария Неделчева-Габриел с WEF-аджиите и с великаните на света в качеството и на Външен Министър на България, МинПред (в очакване), бивш европейски комисар / експерт (не по френски език, не!, по дигитализация и ИИ!) и мечтите и България да се превърне в ХЪБ, за експериментите / тестванията на cia на техните най-иновативни програми и средства... Тогава масивната сграда на GoogleBulgaria в Лозенец ще ни се види като курник, а glasove.com може да се прости с този форум... Зер голяма грижа полагат и и ЕС, и US4BG, и лично ген. Дейвид Петреъс в борбата с руската хибридна война и фейк-новините... Сигурно ще се възцари правдата. Няма как да се случи друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рубладжийската публика тука

  10 Окт 2023 9:10ч.

  Логично пристана и на Хамас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  10 Окт 2023 9:31ч.

  Човешката публика тук "логично пристана" и на палестинците, повечето от които не членуват в Хамас и не са участвали в терористчната атака, но сега са избивани като животни, включително жените и децата, само защото имат злощастния късмет да са от същия като терористите етнос/религия! Което си е "textbook discrimination", антисемитизъм и геноцид. А доларджиите, "логично пристанаха" на терористите от Израел, приветствайки терора и насилието им, защото отдавна са "пристанали" на най-големия терорист в света и обичат терористите, само ако са от "наш'те".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Келеш, изходил се в 9:10,

  10 Окт 2023 10:41ч.

  би ли ми направил една тръба?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  10 Окт 2023 12:50ч.

  Читатели на “Гласове”: "Хората зверове” не се раждат такива - някой ги създава! Не съм съгласна с тази постановка и съм убедена, че Злото съществува, въплътено най-вече в АЛЧНОСТ И БЕЗДУХОВНОСТ! Никога няма да разбера защо на човек с прилична и много човешки насочена професия и стабилни доходи му трябват 20 апартамента, или пък на 75-годишна реститутка с 20 имота й трябва хотел на Черноморието, който няма представа как се управлява... и много такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Психическо заболяване е

  13 Окт 2023 9:11ч.

  Няма друго логично обяснение. Да трупаш на всяка цена все повече и повече неща от които нямаш нужда...комплекси+ духовна пустота+ синдрома на комарджията- нямаш сили да спреш и просто да се радваш на живота. И аз все се чудя как хора с много пари живеят адски скучен живот- всяка вечер се събират с едни и същи сноби и са готови да пръснат една заплата на вечер по заведения в които предлагат същото като навсякъде на десеторна цена, вместо да обикалят света и да го разглеждат, ама на...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • злати христов

  13 Окт 2023 12:54ч.

  "... демоничните сили се намесили в живота на другите слоеве на Шаданакар – тези, през които преминавал пътят на същества, поне веднъж въплътили се в земния Енроф: тези слоеве били превърнати в светове на възмездието, където мъчителите властват, поглъщайки страданията на страдалците. Сред различните видове гаввах особено значение има този, който е свързан с изтичането на физическа кръв. Когато хора и животни кървят, в първите минути на този процес се отделя парещо излъчване с особена сила. Затова някои класове демони са заинтересувани не толкова от смъртта на живите същества в Енроф и не от задгробното страдание на техните души, колкото именно от кръвопролитията. Нито едно кръвопролитие в историята не е ставало и няма да стане без подсъзнателно внушение от тези отвъдни кръвопийци. И кървавите жертвоприношения в някои древни култове са били ужасни не само със своята жестокост, а и поради това, че са хранели със себе си, разбира се, съвсем не богове, а именно същите тези демони." - откъс от книгата „Розата на света” на руския визионер Даниил Андреев (1906-1957) - http://rodon-bg.org/?p=185 - Нека учените се смеят на съществуването на зли духове, а теософите да обявяват Сатаната за изобретение на човешкия ум - тяхното невежество пак няма да е безкрайно. Много, хора, стремящи се към познанието на духовната наука, трябва да прочетат книгата на Д. Андреев, който многократно е посещавал фините светове през земния си живот. Тези свидетелства на ясновиждащия се отнасят пряко до произведенията на Карлос Кастанеда. Като минимум помага за изясняване на много аспекти, свързани с връзката на древните магьосници с демоничните същества (наречени от Кастанеда „неорганични същества“)... - Каптен Ю.Л. Последният завет на Дон Хуан: Магията на Толтеките и езотеричната духовност (том 1, 2). НЯКОЙ ДА СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА " ЗАЩО ИМА ПОСТОЯННО ВОЙНИ И КОНФЛИКТИ?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи