Читатели на “Гласове”: Дядо Иван винаги идва

Читатели на “Гласове”: Дядо Иван винаги идва

"Русия воюва с Украйна с едно наум: Воюва срещу руснаци и затова казва, че е СВО. Започне ли война с друга държава, тогава всеки ще види какво е истинска война"; "ЕС е васал на САЩ. САЩ се измъкват, както винаги са правили, и оставят някой друг да отнася забърканото от тях. Резултат - целокупният ЕС ще удари дъното много бързо, което е и част от целите на САЩ. На САЩ от самото начало им е ясно, че е абсурд Русия да бъде победена при положение, че е ядрена сила": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Политкомисар

@ВКС России Тази война пренаписа учебниците по военно дело. Масовото използване на дронове беше тотално подценено от всички. А сега станаха основното ударно оръжие и направиха танковете почти безполезни, включително и най-модерните. Също се развенчаха много митове за разни безаналогови оръжия, като се озоваха във военни действия с невиждан интензитет. В момента ФАБ с УМПК станаха брутално оръжие, на което за момента няма противодействие. Руснаците могат да пуснат 100-тина изневиделица където си поискат по фронта с дължина над 1000 км. ВСУ могат да опитат да контраатакуват, само ако уцелят мястото на атаката. Но и руснаците им отслабиха сериозно ПВО системите, затова въздушните удари станаха все по-разрушителни.

 

Cicero

"Украйна заяви, че за пръв път от повече от месец е свалила всички 31 хиперзвукови," С камъни ли ги свали "хиперзвуковите" ракети, защото руснаците изгърмяха по-голямата част от ПВОто им.🤣

 

ЗИП

Сега е важно да се разбере дали тва е"еднократен акт" или е част от по-голяма офанзивна стратегия? Преди тези удари бе унищожена фактическа цялата ПВО на Украйна.Пейтриъти, Ириси, Букове и С-300. Вчера излезе новината за МАСОВО производство на ФАБ-3000!!! С ФАБ -3000 може буквални да се остъкляват малки и средни градчета с ЕДИН рейд.Но дали може да им се сложат "крилца" ? Ако не , ще трябва летене дълбоко над Украйна.Затова изваждането на ПВО е от иструменрална важност. Забелязвам, че Кремъл не пипа мостовете над Днепър от началото на войната . Тва е най-важният признак дали смята да спира само до Днепър.Почне ли да бомби мостовете всичко е ясно. Засега Путин май иска и централна Украйна!

 

Политкомисар

Руснаците казаха, че не удрят все още много мостове, защото се ползват и от цивилни. И все още масово щадят цивилните в Украйна. Но ударите по Белгород нямаше как да не бъдат наказани. Буданов, МИ6 и Зеленски ще получат болезнени шамари за това, което правят на руска територия.

 

Преди тези удари бе унищожена фактическа цялата ПВО на Украйна

Айде посмали малко. Ако беше унищожена, руските ТУ 22М3 щяха да летят свободно над Киев и Лвов и да си хвърлят класически ФАБ-ове без инвестиции за ГЛОННАС и планиране... Щом не го правят, значи украинската ПВО не е унищожена. ФАБ 3000 е тежка за тактическите самолети, с които оперират руските ВКС на фронта. Изисква по-големи носители. КАБ 500 и КАБ 1500 пуснати от 10 км. височина /от Су 34 например/ - планират до 60-70 км. от мястото на пуска. Т.е. те не са стратегическо оръжие за поразяване в дълбочина на вражески обекти. Стават /отлично !/ за фронтови, оперативни цели ! ФАБ 3000 дори да се модифицира в КАБ 3000 не може да има по-голям обсег на планиране от 500 и 1500. Т.е. не става в никакъв случай за "стратегическо бомбардиране" в дълбочина на Украйна ! Докато има поне един ЗРК в изправност, над Украина няма да видим тежки бомбардировачи . ЗИП-чо...

 

ВКС России

До сега са най-добре представящия се род войски във войната. Загубите им са малки, а ползата за общата военна ситуация - огромна ! Руските ВКС си пазят скрупольозно тежките машини. Ту 22 М 3 досега се появиха само един път, когато се бомбеше Азовстал и скрилите се там в подземия нацисти. Но тогава фронтът беше се отдалечил на над 100 км от Мариопул и нямаше опасност за Ту-шките. Ту 95 /Медвед/ редовно пуска ракети от клас Х - но го прави дълбоко от руския тил. Излитат от базите си в Мурманск, Саратов ... излизат на огневи рубежи в Южна Русия, пускат ракетите към цели в Украйна и обръщат назад. Така не са изложени на ПВО , единственото което урките могат да направят, е да се информират от американските средства за следене, че руски "стратези" са пуснали ракети. За Ту 160 изобщо не се говори. Твърде скъпа и ценна машина за да се рискува в близост до фронта... Ту 22 не е особено трудна цел за съвременните средства за ПВО . Още въ войната в Чечня, и срещу Грузия през 2008 руснаците загубиха Ту-шки срещу много по-слаби противници като чеченците и грузинците. Изключено е днес , срещу набичканата със средства за ПВО, РЭБ и западни инструктори Украина, да рискуват "свободни полети" с бомбардировачи и "килимни бомбардировки". ЗИП-чо... Това не ти е мултик.

 

домачине

Военните са с вързани ръце спрямо политическите намерения. Политическата стратегия понякога изисква да изчакваш даже когато във военно отношение всичко отдавна е готово за офанзива, включително и такава, каквато сте описал. Все още нямаме отчет какво е ударено вчера, твърде е възможно Украйна вече да е без централно ръководство, но това, разбира се, няма да ни се каже от западащите медии веднага.

 

Наблюдател

Русия воюва с Украйна с едно наум: Воюва срещу руснаци и затова казва, че е СВО. Започне ли война с друга държава, тогава всеки ще види какво е истинска война.

 

логото

Американците да се стреснат наистина, защото фактически те сами си признаха още преди няколко години, че водят хибридна война срещу Русия чрез проксито си Уркайна. Няма какво да предупреждават самара, защото е мината червена линия и Русия ще почне да удря директно магарето. И тогава ще стане мазало, и много митове ще рухнат само за една нощ. Крайно време е да си смекчат реториката, и да не пренатягат болтовете, защото всичко накрая се къса само за един миг.

 

диктатура

ЕС е васал на САЩ. САЩ се измъкват, както винаги са правили, и оставят някой друг да отнася забърканото от тях. Резултат - целокупният ЕС ще удари дъното много бързо, което е и част от целите на САЩ. На САЩ от самото начало им е ясно, че е абсурд Русия да бъде победена при положение, че е ядрена сила.

 

има обяснение

Продължаването на войната, милитаризацията, носи печалба на френския ВПК. За миналата година 2023 за пръв път в историята Франция измести Русия от второто място в света като експортьор на оръжие. Става въпрос за над 100 милиарда. За едни брадва - за други сватба ! Какво тук значи да изпозагинат 1-2 хиляди от чуждестранния легион нейде из Украйна ? Зад на пръв поглед налудничавото поведение на гея от Елисейския Дворец се крие добре направена сметка... Въпросът е таз сметка "с кръчмар" ли е или без ? И не ! Кръчмарят няма да е Путин. Така или иначе френските военни ще дадат фира. "Кръчмарят" може да се окажат обикновените французи. Влезте в тубата, там има няколко видеа с интервюто на Петр Толстой пред BFMTV. Там има стотици и стотици коментари на френски като всички без изключения са против Макрон и че Русия има право ! Французите са бесни на управниците си и искат мир и приятелство с руснаците. Макрон НЕ Е = френския народ ! Това не ви ли прилича на България ? Нима обикновените българи са "ЗА" да пращаме смъртоносни оръжия на укронацистите , с които се избиват наши братя - руси и украинци ? Не са съгласни българите, но кой ги пита ! Същото е и във Франция.

 

Аустерлиц, 2 декември 1805 г.

Това е последния значим успех на френското оръжие. След Наполеон Бонапарт Франция е питомен пудел на Лондонското Сити.

 

не е първица Западът

Да предизвиква войни. Няма да е първица и да си плати след това. Войната е като лакмус. Показва кой какъв е. Крадец-краден. Глобалист-родолюбец. Фашист-антифашист. Гад-жертва. ....Време за избор. Време за история...

 

уха ще имаме война скоро

Не напразно влязохме в Евросъюза. Ще се бием. И ще победим. Но за кого? И за какво? А бе, търкал да става. Аз съм Българче, обичам подир янките да тичам.

 

Анонимен робот

Мила родна картинка - ято лешояди безнаказано ръфат мръфки от полумрялото тяло на България. А гласоподавателите берат гъбки...

 

Дядо Иван иде за теб, жълтопаветен майцепродавецо. Времето ти изтича, евроатлантически предателю.

Дядо Иван винаги идва. Тик-так, тик-так, тик-так...

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • "Гласове", снимката ви не е правилната:

  22 Март 2024 12:04ч.

  https://sun6-20.userapi.com/impg/6OknQHOkgt9LE7e9t_9eQaCqfdus010LWMHJag/Bs7ClgfDu6U.jpg?size=719x1080&quality=96&sign=65843158effda15a4b025c09e38d6b2f&type=album

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БЪЛГАРИН

  22 Март 2024 12:13ч.

  ХАХАХА ТОВА МНОГО МИ ХАРЕСА - ДЯДО ИВАН ВИНАГИ ИДВА .....И ЩЕ ИДВА ,И Е ИДВА ППта,ДБта галита и всичката смрад по тази територийка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галя

  22 Март 2024 13:40ч.

  Няма отърване от дедо Иван. А защо си се писал Българин, като си се продал на дядо ти Иван?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  22 Март 2024 14:21ч.

  " А защо си се писал Българин" -- писал се е българин, защото е. не е поданик нито на "козяк", нито на некоя друга амбасада. подобно на част от умнокрасивитета, които се подвизавате тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мулти-цитиран

  22 Март 2024 12:15ч.

  Редакцията поздравления. Оценили сте високата експертност на дискусиите. Признаваме,че е приятно да ни гъделичкате егото. Continuez comme ça !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  22 Март 2024 12:17ч.

  Винаги идва в мокрите сънища на русофилистиците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  22 Март 2024 12:51ч.

  Вместо да я чакате вземете идете вие при нея. Полети има само през Истанбул.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  22 Март 2024 13:02ч.

  Подозирам техническа грешка, защото имах късмет и прочетох стойностни коментри. Но вероятно подчертаване на една щриха с квалификации под един-една-едно Известно лице, пред едно известно име, е довело до късо съединение в хранилището на Коментите тъдява и справедливите, но неблагозвучните от тях за героя-шеф на потърпевшите от Ко-и-ловци, са дали фира. Защото съгласете се, сериозно взето, не искаме винаги спретнатия и добре облечен г-н Дачков да загуби добрият си вид. И то - заради бърсалките на поддържащите обществената тоалетена тип - "Максуда". Нъл тъй, дрогаре? Особено, когато прима-балерината, обсъждана и отговорен Певец на Главната полит-сцена е длъжен да повтаря думите на скритият суфльор в дупката на предния ръб на аванс-сцената. Прожекторите светят и го ослепяват, пот се лее по челцето му, текста - странен... И к'во да прави Певеца? - Повтаря каквото му казва Началника-Суфльор...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев Сливата

  22 Март 2024 14:23ч.

  Сигурен съм, че ако дедо ви Иван пак се накани да дойде, първи ще го посрещнат Иво МОЧА-та, Оги Жабата, Генчо Миндята (ако не е много пиян) и Гого Папионката. А нищо чудно и Ица-та Бойкикев да се сети, коя е майка му и също да изприпка. Кирчо и Кокорча обаче, няма да са там, щото отдавна ще са избягали от България с припечелените честно милиони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи