Читатели на “Гласове”: Алабалисти, долу ръцете от 3 март!

Читатели на “Гласове”: Алабалисти, долу ръцете от 3 март!

"Отказът от 3 март всъщност е отказ от българската държавност. 24 май не отразява традиции на държавен суверенитет. Точно това е и целта - да се затрие споменът и коренът на българското независимо самоуправление и отстояването му в бъдеще"; "Ако нямаше Трети март, нямаше да има 24 май!: безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Тъпак!

Ако нямаше Трети март, нямаше да има 24 май!

 

Мила от Марс

Отказът от 3 март всъщност е отказ от българската държавност. 24 май не отразява традиции на държавен суверенитет. Точно това е и целта - да се затрие споменът и коренът на българското независимо самоуправление и отстояването му в бъдеще - част от политиката на българското обезличаване и залипаване - основен приоритет на евроатлантическите продажници. Това ще доведе до намразване и на 24 май. Той ще загуби смисъла си на безспорния духовен празник. Да не говорим, че евроатлантиците по принцип предпочитат да се изразяват на латиница и презират православието, за чиито цели е създадена бълг. азбука.

 

Отвратен

Националната памет пази жив спомена за историческата истина, а тя е, че третата българска държава е създадена благодарение на Русия след война с вековния поробител Османската империя. ДЪРЖАВАТА ОЗНАЧАВА СИЛА, а бездържавието е БЕЗСИЛИЕ! Управлението на неподготвени майкопродавци е безсилие, водещо България към пълен разпад! Мнозинството българи заслужаваме този празник, а тези, които бъркат понятието благодарност с понятието раболепие, не го заслужават. Долу мръсните ръце от 3 март! Не дискусия, А РЕФЕРЕНДУМ!

 

алабалисти

Родоотстъпжици - алабалисти, махнете си мръсните ръце от националия празник - Трети март! С пуделското ви поведение пред посолствотО и патологичната ви русофобия, вие поръгавате и паметта на българските опълченци и загиналите във въстаническата борба.

 

Национален празник

може да имат само наистина свободни и суверенни държави. България нито е свободна, нито е суверенна. До 9-ти септември 1944 г. тя изобщо не е била суверенна и свободна, въпреки че чества някакво "освобождение". След 9-ти тя променя отново националния празник, с аргумента, че е държава от друг, коренно различен тип цивилизация. В края на 80-те години нейният елит, под давлението на съветския елит, изоставя пътя по тази нова цивилизация и прави няколко крачки назад, връщайки страната в края на 19-ти век. И отново променя националния празник. С една дума, елитите на тази държава, след "освобождението" всъщност се занимават само с имитация на европейска "цивилизованост" и компрадорщина. Те не са имали свое мнение по важни въпроси, не са го отстоявали, не са го защитавали. Такава държава няма как да има национален празник или ако има, той ще бъде плаващ, изцяло конюнктурен. Това няма да е последната промяна на тази дата, а поредната. Предстоят ужасни събития за България. Властта е вече откровено фашистка, защото фасадната демокрация вече не е в състояние да защитава интересите на капитала у нас. Предстоят събития, които в много отношения ще наподобяват украинските. България ще загуби важна част от територията си - Странджа и Родопите, както и поне една трета от черноморието, ако не цялото. След това, ако е рекъл Бог и България остане като държава, има вероятност тя да започне качествено нов път на развитие и съответно - с нов национален празник. Така че тази смяна ще е само поредната и не е нужно да се вълнуваме чак толкова, защото към момента ние сме само една окупирана, колонизирана и изцяло мафиотизирана територия, а не държава. "Държава" е нещо съвсем различно.

 

ФЪРКАТИЧКО

Най-важната дата и национален празник трябва да бъде 10 ноември! Тогава изгряха свободата, демокрацията и реституцията! Вечна слава на героите-ноемврийци! 😊❤️

 

Моите имена

Трябва да се чете с разбиране. Борисов е последният, когото някой моли за нещо в този текст, този текст е за нас, Мартин моли нас и го е направил така, че да се втрещим от дъното, което достигнахме - хиляда и триста годишен народ (поне), а на първия ред в НС седят Борисов, Пеевски, Лорер, Петков, Атанасов, Атанасова, Карадайъ, Нинова, Митов, Дончев.. а по задните редове даже имената им не знаем... не си струва..

 

позиция

Адмирации за позицията на Слави Трифонов относно изявлението на Лорер, че Трети март е проблемна дата: "...Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този „проблемен град“ са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински воини. ...Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!..."

 

доц. Карачибук

Яловите напъни за сменя на националния празник издават, че българската нация трудно може да определи датата с най-важно значение в нейната история. В същото време няма закон или императивен международен акт, който за ни задължава да имаме национален празник. Затова нека станем първата в света държава без национален празник. Този факт може да стане добра реклама за привличане на туристи. Посетете България, най-беднато страна в Европа, която няма дори и национален празник!

 

Тихомир Томов

А у нас в Чалгария, въпреки жегите духът ни е възвишен от наркотици и алкохол и на всеки 3 катастрофи губим същата бройка !

 

Су-35

Руснаците прекратиха зърнената сделка защото чрез корабите се е доставяло и оръжие за Украйна точно в Одеса. Затова и ударите с раките бяха насочени на там, и след 2-3 дни тръгват в направление към Одеса. Познайте дали ще има износ на Украинско зърно. А чрез износа на зърно укриете си плащаха и за част от оръжията.

 

nan

явно пшеницата е за прикритие. наркотици и оръжие е основния товар. иначе си прав. няма да има пристанища.

 

Пристанище Росенец дълбоководно ли е? За това ли се разбързаха за седмица да отнемат концесията на Лукойл?

Кой управлява България?! Тагарев поиска нарушение на Конвенцията от Монтрьо преди дни. Същата Конвенция от Монтрьо, която ограничава присъствието на военни кораби в Черно море, щяла да бъде дезавуирана от САЩ. Сенатът на САЩ прие ?! закон за Черно море, отдалечено на 15 000 км от държавните им граници взе решение, с което обяви Черно море за ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЗОНА на американските геостратегически интереси. Интересите на САЩ! .... Правителството на България днес, което копае дъното на антибългаризма, съществува заради Б.Борисов и Д.Пеевски и те носят ЛИЧНА отговорност за съдбата на държава и народ!

 

Направете все пак, един опит

Интересно ми е, управляващата ни бандидска коалиция защо не се опитат да изпратят български кораб в помощ на украинския експорт на зърно до бомбандираното пристанище в Одеса, за да видим какъв ще бъде отговорът на Русия към . . .Булгаристан !?

 

за _ К'ви ги плещиш?

Иди и дръпни мечката за опашката. После реви, че те е смазала.

 

Отвратен

Този ЕС се превърна в поделение на НАТО!

 

Митето

България не е провинция,а е територия,която ще бъде превърната във военен плацдарм.

 

гледкам

робско тържище; пет за грош

 

Бай Тръмп

Смятай, че вече си влязъл в сайта войнотворец.

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • Никаква дискусия, никакъв референдум - България има Национален празник и това е 3-ти март!

  24 Юли 2023 18:05ч.

  Трети март е Денят на Освобождението и Денят на Независимостта на България от колониалния владетел Османската империя! ... В съседна Гърция Национален празник е 25 март - Ден на независимостта от Османската империя. ...... Както и за 99% от държавите в света Националният празник е Денят на Освобождението, празникът е на националната държава, върнала си Достойнството, Независимостта и правото да бъде СВОБОДНА държава от чужди паразити!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти разлика между национален празник

  24 Юли 2023 19:06ч.

  При самоосвобождение при гърците и при " освобождение" от Матушката ти правиш ли бе рубладжийски ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  24 Юли 2023 20:27ч.

  Денят на Независимостта на България е 22 Септемви. Според мен това е по-подходящо за национален празник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов, 22 септември от кой ставаш "независим"?!

  24 Юли 2023 21:26ч.

  Като ПРИЗНАВАНЕТО и на тази Независимост на България става с помощта на РУСИЯ! Защото Великите сили не признават "самопровъзгласяването на независима България на 22 септ.1908 г. ... И това става през 1909 г. ! ............. Българо-османските противоречия са уредени с помощта на Русия. През април 1909 г. са подписани българо-руски, руско-турски и българо-турски протокол. Според тези споразумения Русия опрощава османските задължения, останали от войната от 1877 – 1878 г., в замяна Османската империя се отказва от всякакви финансови претенции към доскорошното трибутарно княжество България и т.н. .... През същия месец АПРИЛ 1909 г. Османската империя признава независимостта на България, последвана и от Великите сили! С ПОМОЩТА НА РУСИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стойчев

  25 Юли 2023 1:11ч.

  Самоосвобождение на Гърците? Приказка за наивници,да не кажа по тежка дума. Прочетете историята и как е станало всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Четящ

  25 Юли 2023 2:12ч.

  За да има национален празник на тази територия трябва да има един народ, една нация, а отдавна не виждам такъв. Нямаме нужда от национален празник ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към 23:12 ч. - трябва да имаме и един водач и един Бог!

  25 Юли 2023 2:22ч.

  Допълвам те - и заедно с това, което си написал е - предупреждението на световно известната ни българска пророчица Ванга, предупреждение за ЕДИНСТВО за да има българска нация и българска държава, които да се развиват и живеят щастливи. Нооо, както виждаме и чуваме - врагът не спи, а усърдно работи влага пари и хитрости, и мерзости, за да ни разделя. ... Къде ни е Лидерът водачът обединител на българите?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодаря

  01 Авг 2023 18:25ч.

  Свободата се намира на дулото на пушките. Боят настана. Стига приказки. Чиста и Свята република

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • --> Шефът на БНБ: "Боже, пази България" ще пише върху монетите от 2 евро" ?!

  24 Юли 2023 18:33ч.

  Неуважението към българския народ и угодата пред посолството нямат спирка. Шефът на БНБ: "Боже, пази България" ще пише върху монетите от 2 евро" !? ..... Гаврят се, отлично знаят за подписката за ОТЛАГАНЕ на заличаването на Българския лев и съответно замяната му с евро банкноти и монети. Но нахалстват, наглеят при пълно безочие. "Управителният съвет на БНБ се обедини около идеята да бъде възпроизведен дизайнът на настоящите разменни монети, което ще осигури приемственост в използваните парични знаци и ще улесни припознаването ? на новата валута от българските граждани, а именно: Мадарският конник - на малките монети; Св. Иван Рилски - на монетата от 1 евро; и Паисий Хилендарски - на монетата от 2 евро", съобщава управителят на БНБ Димитър Радев в интервю за БТА. ... Върху гурта на най-голямата монета от 2 ЕВРО се предвижда да бъде изписан текст на кирилица "БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ", което е в съответствие с българските исторически традиции в монетосеченето, допълва той." == Свети Иван Рилски е Светец безсребърник, но както и предишните "дизайнери" и сегашните се подиграват с паметта и делата на този велик българин, основал Рилския манастир. Безродници, заличители на националната памет и същност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Четящ

  25 Юли 2023 2:02ч.

  Според мен ще пише "Имало България" ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добро

  01 Авг 2023 18:31ч.

  Не само безродници, а политическа воняща мърша. Стига приказки! На оръжие, братя! И да умрем здрасти за нашата ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SPQR

  24 Юли 2023 18:40ч.

  24 май е "сбъркан" празник. По*скоро е празник на източна Европа, тъй като Св. Кирил е убедил папата да отхвърли триезичната ерес и така източните европейски народи са можели да изповядват христянската вяра на своите езици............................................................... А най*голяма заслуга за "славянските" Азбуки/вкл. и българската азбука/ имат Св. равноапостолен цар Борис*Михаил покръстител български, Св. Климент Охридски и патриарх Фотий/в Константинопол/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  24 Юли 2023 18:46ч.

  Преход от времето, когато България е била държава към времето, в което е загиваща краварска колония. Много подходящо за безродниците псевдоакадемици, герберастки мутри, Продължаваме подмяната и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  24 Юли 2023 19:16ч.

  Според Петър Воденски в резултат на новия световен ред процента на влияние в Татковината ни ще е: "30% - Вашингтон, 30% - Москва, 30% - Анкара, 10% - Пекин!!! Нещо ми убягва, какво ли, ...., а да, абе къде е процента на българското влияние в България??!! Ама това не е ли оксиморон! Не, не е, а е изключително далновидно, защото в зависимост от това, коя държава ще има превес в световните дела ще е и националния ни празник! Един път 10.11., друг път 1396 г. и т.н https://epicenter.bg/article/Petar-Vodenski--Voynata-shte-e-dalga-i-shte-svarshi-s-dogovaryane-na-novite-sferi-na-vliyanie/320869/11/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Юли 2023 20:07ч.

  Руски тъпаци, заврете си 3 март там дет слънце не изгрява и друм ! Нямаме нужда от вас в България. И Никой не се нуждае от вас в Европа ! Марш !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ви чака!

  24 Юли 2023 20:16ч.

  "... А пушките гърмят и виковете цепят дори небето. - Прощавайте бееей! Прощавайте, добри хора! Отивам вече - изрева гърлото на Sin Михалаки. "Чуеш ли, бабо, Sin Михалаки се вознася; чуеш ли, ангелите го влачат въз баиря?" - "Млъкни бе, поразийо, какви са тия ангели от тебе, това са хайдути. Отиде добрият човечец!" - "Моля ви се, братя! Моля ви се като на бога - недейте ме затрива. Пет дечица имам..." - вика Sin Михалаки, но тъй като че ли се дави. "Не съм те карал да раждаш толкова деца" - отговаря свети Архангел и ножовете без икономия плющат по гърба на Sin Михалаки. Вознесение! "Бабооо, вознесе се вече - хайде изгаси кандилото." И наистина - баба ми не беше дотолкова диван: позна, че не господ се вознася, а Sin Михалаки, и от страх да не зърнат и нея ангелите и да додат да я вознесат, тя духна кандилото и влезе да се моли богу под чергата. И, слава богу, котката престана да дращи по рогозката и аз си заспах."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - @Sin

  25 Юли 2023 13:06ч.

  Не драги, със сигурност знаем и сме участвали във всичко, за да не сме тъпаци. Даже повечето и след преврата - "промяната"! Изключват се генетично повредени "българи"-предатели. И тъдява ги има, от най-отвратителните - погледни в най-близкото огледало. Колкото до "европата" и брадърушките ви, всеобщият им залез е в напреднала фаза, особено зад голямата локва с бъдещият огромен плавателен канал между двата океана. Залезът на България е предизвикан основно от престъпни местни шайки продажници и предатели, тежко криминални лица, формени и не - родени идиоти (огледалото моля!) и всякаква дребна паплач - мая за разлагането на социума! Бъдете проклети до краят на времето, възмездието над вас и господарите ви бързо наближава. Предчувствието за ужасът над вас, изкарва сега пяна по предателските ви усти! Вие всички вече сте в канализацията на Историята. Повечето го знаете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България си има своят ден на независимостта

  24 Юли 2023 20:16ч.

  който символизира и независимостта ни от вашата продънена матушка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А кой е вашата батушка

  24 Юли 2023 21:11ч.

  от който сте получили ден на независимост?! Че през ден търчите в краварското за да ви инструктират и набият канчетата как да мислите и какво да говорите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Денков: 24 май е най-светлият празник, който обединява всички. Денков, а с какво 3-ти март разделя и кого разделя?! 99% от държавите в света имат Национален празник Освобождението от колониално владичество!

  24 Юли 2023 21:09ч.

  И ние имаме прекрасен светъл национален празник 3-ти МАРТ, когато получаваме своя Ден на независимост от Османската империя! И това НИ ОБЕДИНЯВА НАС БЪЛГАРИТЕ обичащи Отечеството си България! .... А вас - кои сте вие всъщност, може и да ви разделя, но вие Денков сте заплаха за националната сигурност на България и на българите! Ай сиктир!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние имаме

  24 Юли 2023 21:25ч.

  22.09, денят на независимостта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имаме, как да нямаме и за тази Независимост от 1908 г. всъщност призната от Европа през 1909 г.

  24 Юли 2023 22:46ч.

  Е С ПОМОЩТА НА РУСИЯ! ПРИЗНАВАНЕТО и на тази Независимост на България става с помощта на РУСИЯ! Защото Великите сили не признават "самопровъзгласяването на независима България на 22 септ.1908 г. ... И това става през 1909 г. ! ............. Българо-османските противоречия са уредени с помощта на Русия. През април 1909 г. са подписани българо-руски, руско-турски и българо-турски протокол. Според тези споразумения Русия опрощава османските задължения, останали от войната от 1877 – 1878 г., в замяна Османската империя се отказва от всякакви финансови претенции към доскорошното трибутарно княжество България и т.н. .... През същия месец АПРИЛ 1909 г. Османската империя признава независимостта на България, последвана и с ПРИЗНАВАНЕ от Великите сили! С ПОМОЩТА НА РУСИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изброил поне

  24 Юли 2023 21:51ч.

  10 държави, които имат за национален празник деня в който са се освободили от Русия и сал една България, освободена от Русия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От кланетата в Априлското въстание 20 април 1876 г. до началото на Руско-турската война на 24 април 1877 г. има ЕДНА година през която не идва нито САЩ, нито Великобритания да ни освобождават!

  24 Юли 2023 22:54ч.

  ЗАЩО САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ ИДВАТ ДА ПОМОГНАТ НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОСВОБОДИ от Османската империя, като има цяла една година от зверствата и жестокото потушаване на Априлското въстание, до Освободителната Руско-турска война, ъм?! Още повече тук има АМЕРИКАНСКИ журналист дали си чувал за Макгахан, който информира американското общество, и цяла Европа е потресена от бруталното потушаване на Априлското въстание. ... Не знам дали си българин, но иди в черквата в град Батак и виж костите на загиналите българи за Свободата, виж и кладенецът ИЗКОПАН С ДЛАНИТЕ на ръцете от майките, за да търсят вода за умиращите им за вода деца! ...... Безсрамници нещастни! И се гаврите с датата 3-ти март, още?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЛЕВСКИ: "КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ И ЩЕ НИ ПОРОБИ"

  25 Юли 2023 0:35ч.

  Никоя империя не освобождава, тя само окупира територии и поробва други народи. Това е АКСИОМА и няма как да се опровергае! Знае ли някой случай в човешката история, когато една империя води война с поробителя на някой народ, за да прогони този поробител и след това да остави този народ да се развива свободно?! Русия НЕ ни е освободила! Русия е имала план да ни завладее/окупира и чрез нас да стигне до Босфора и Дарданелите, за да контролира всичко що влиза в Черно море! Ако бяха искали наистина да ни "освободят", както са се опитали да ни втълпят, то тогава защо чакаха 500 години?! Защо чакаха Османската империя да почне да се разпада, за да дойдат уж да ни освобождават? Просто Руската империя си е преследвала целта, а т.нар. "освобождение" е страничен ефект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Престани с лъжите! Левски никога не е казвал това!

  25 Юли 2023 20:58ч.

  Една лъжа повторена 100 пъти се приема за истина. Добър ученик на Гьобелс. Престанете да лъжете, като смятате всички българи за еднокнижници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знаете ли защо руският екземпляр на Санстефанския договор никога не е показван?!

  25 Юли 2023 1:07ч.

  Договорът е ПРЕЛИМИНАРЕН, т.е. предварителен и представлява СЪГЛАШЕНИЕ между две АЗИАТСКИ империи, КАСАЕЩИ ПОДЯЛБА НА ТЕРИТОРИИ, който отгоре на всичко не обхваща всички земи. Русия (граф Игнатиев) обещава на Султана едни територии. И спазва това свое обещание да остави голяма част от Македония, Родопите, Тракия и Беломорието, които действително остават в пределите на Османската империя. В Санстефанския договор няма нито една дума, НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ става независима и СВОБОДНА държава. Договорът е за ОКУПАЦИЯ на Задунайската област. Не се споменава името България и при подписването му българи не участват по изричната молба на Русия. Робът си търси господар и в Османската империя, и в СССР. Само в България празнуват робството си. Само в България на националния си празник развява чужди знамена, които от 24 февруари 2022 г. са знамената на руската ТЕРОРИСТИЧНА държава! Недопустимо е това да продължава, ако сме БЪЛГАРИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Внушението, че Русия ни освобождава два пъти е пълна лъжа и това го знае всеки българин!

  25 Юли 2023 1:09ч.

  Естествено, русороботе не само вярват в тази лъжа, но я и разпространяват. В своите записки Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, говори за българите като за "племе". Той твърди, че целите на Руската империя е да държи в "нраствено подчинение България и да превърне българското население…. в послушно оръдие на руските интереси и политика". Като главните интереси и историческата геополитическа задача на Русия са завладяване на Проливите. След залавянето на Васил Левски, лично граф Игнатиев настоява пред османските власти Апостола да бъде съден от специален съд. Целта е ясна – обезглавяване на националното ни освободително движение и подчиняването му на целите на имперската дипломация. Русия постоянно работи срещу революцоинерите и прави всичко възможно те да бъдат залавяни и преследвани. Тя има една цел - да ликвидира българското националноосвободително движение, за да ни завладеят те. И това наричат русоробите освобождение - смяната на един поробител с друг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проф. Пламен Павлов: 24 май е наш национален празник още от Средновековието

  25 Юли 2023 1:15ч.

  "През есента на 2022 г. предложихме идеята за смяна на датата на националния ни празник с 24 май. Идеята е още от самото начало на демократичните промени на България. Светите братя Кирил и Методий са канонизирани от Българската православна църква. Макар че тогава такава официална листа няма. Светите братя Кирил и Методий са канонизирани от БПЦ", подчерта Павлов. ---> https://www.vesti.bg/bulgaria/prof.-plamen-pavlov-24-maj-e-nash-nacionalen-praznik-oshte-ot-srednovekovieto-6173934

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SPQR

  25 Юли 2023 1:57ч.

  Някой знае ли аджеба кога е честван за първи път 24 май, защо не е свързан с България, а с Европа и кои личности са допринесли за създаването на българската и на останалите азбуки в източна Европа и в Азия? Не са Св. Кирил и Св. Методий. Те са допринесли ЗА ДРУГО!!! Затова са закрилници на Европа, не на България. На България закрилници са други СВЕТИИ и ДЪРЖАВИ. Ха да видим знаете ли кои са те!?! Усмивка! :

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  25 Юли 2023 2:32ч.

  Нека аз, нека аз! Иван Рилски, неспа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • проф. Божидар Димитров

  25 Юли 2023 2:34ч.

  https://www.168chasa.bg/article/6223864

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • проф. Николай Овчаров

  25 Юли 2023 2:35ч.

  https://www.bgonair.bg/a/18-comments/306804-prof-ovcharov-kirilitsata-e-balgarska-pretentsiite-na-rsm-sa-nesastoyatelni

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В хилядолетната си история България прославя култа към трима основни светци, които са я пазили през вековете

  25 Юли 2023 3:11ч.

  Проф. Анисава Милтенова: "В Първото Българско царство страната ни има свой закрилник – Св. Архангел Михаил. Сред раннохристиянските почитани светци у нас са били и Св. 40 мъченици, Теодор Тирон и Теодор Стратилат. Във Второто Българско царство закрилник на страната ни става Св. Петка. Св. Иван Рилски пък е бил олицетворение на духовния водач векове наред за българския народ."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проф. Анисава Милтенова разказва за символите, използвани при създаването на славянската азбука

  25 Юли 2023 3:14ч.

  https://bnt.bg/news/za-simvolite-izpolzvani-pri-sazdavaneto-na-slavyanskata-azbuka-v346658-318726news.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кога за първи път празнуваме 24 май

  25 Юли 2023 2:38ч.

  https://www.168chasa.bg/article/5514558

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към 21:35 ч.; 22:07 ч.; 22:09 ч.; 22:15 ч. – колкото и да се опитваш да изкривяваш Истината, САЩ и Великобритания НЕ СА дошли да ни освободят от Османската империя, нито през тези 500 години, нито след бруталното потушаване на Априлското въстание!

  25 Юли 2023 2:57ч.

  Напротив и Великобритания и САЩ бомбардират мирни български градове със стотици бомби, включително касетъчни и разрушават, и убиват българите, които нищо лошо не сме им направили на американците и на британците! Исторически позорен факт. ………….. И да знаеш България и Русия винаги ще бъдат заедно и това не зависи от нищо! ………. А защо руския император не е дошъл по-рано да ни помогне за освобождението питаш в чаршафите-текст, ами защото е чакал да се САМОосвободим бе, с въстание, народноосвободителна война, като гърците, като сърбите, като васална Румъния. То затова и Левски се е опитвал да повдигне българите САМИ да се освободят, защото Свободата си има цена! … Прочее, всички Балкански държави получават пълна независимост от османците след Руско-турската освободителна война. … … И си позволяваш най-безсрамно да ЛЪЖЕШ, че руснаците са пречили за организацията на българската съпротива срещу османското владичество. Тъкмо обратното - агенти на Британия наобикаляли Балканските земи. … … Лично премиера Дизраели лорд Биконсфийлд подкрепял неистово Турция, щот ориенталския живот много му се усладил след 1 година из Истанбул и т.н. …….. Левски е бил Дякон служил на Православието, срещу което и тогава, и днес, Запада се опитва да унизи и унищожи дори. … И не сме русороби, а българофили, които ЗАЕДНО с Русия живеехме здрави и щастливи в богата благоденстваща България с много злато, медна руда, евтин ток от АЕЦ и газ, гигантска рафинерия за петрол, голяма и силна 150 000-на Българска армия подкрепяна от Русия и други. …. … И пак ще станем благоденстваща България, когато Русия ни освободи за ТРЕТИ път!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бяхте си бедни

  25 Юли 2023 10:50ч.

  по времето на социализма, пълни цървули и добре, че Тодор рядко ви пускаше на запад, да видите какви мизерници сте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към 7:50 ч. - лъжеш за да измамиш с цел да ни ограбиш! (1)

  25 Юли 2023 13:08ч.

  Както и се случи - след промените ни турнаха водачи все от малцинството, което най-убедително да ни лъже! И ние вярвахме, понеже познаваме добродетелите - честност, почтеност, справедливост и вярвахме на дадената дума, на обещанията, заради честността! Но не би - ЛЪЖАТА беше огромна, че и продължава - лъжа - измама - грабеж - разруха! ... А темата за пътуванията зад граница при социализма я обсъдихме онзи ден тук в Гласове.ком, най-пространно - ПЪТУВАХМЕ навсякъде, с условието да се посочи маршрута и мотива, и знаеш ли защо? Пред очите ти е днес - заради старателно подготвената разрушителна ПОДРИВНА дейност на Запада и предимно биг брадъра, който действа с изкушението: ПАРИ срещу ПРЕДАТЕЛСТВО! и всичко това замаскирано като ... ценност. Мерси благодарим от такива антиценности. Мизерниците сте точно вие ползвателите на антиценностите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към 7:50 - лъжеш за да измамиш с цел да ни ограбиш! (2)

  25 Юли 2023 13:11ч.

  И не сме били бедни - хората се пенсионираха на 55 години, отоплявахме се на ток, евтинийка електричество 1 стотинка/квтч, а селяните бяха богати собственици на най-вкусната храна с градини и животни, кооператори, които имаха най-лукозните почивни бази като тази СПА Стримон в Кюстендил и прочие. ... Тютюнът беше индустрия, Булгартабак корпорация мощна. ... За "цървулите" водеха и водят битка днес най-големите световни компании! Високообразовани и природно интелигентни българи сме. Завиждате, завист безспирна и затова подривате, подривате, лъжете. Вън от България на всички небългари българофоби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно

  25 Юли 2023 13:30ч.

  Защо в никоя държава от Източна Европа няма носталгия по вашия соц, даже в Матушката ви Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към 10:30 ч. - защото цветущата райска земя България превърнаха в бунище, а народа пратиха в изгнание и в полуживот!!

  25 Юли 2023 19:34ч.

  Данните са от ООН,Евростат и НСИ. Защото превърнаха цветущата социалистическа държава с мощна индустрия - в държава от Третия свят! Как стана така, че ни излъгаха, за да ни ограбят тъй мощно? Как стана, че България с най-голямото ЗЛАТНО находище в Европа, с най-плодородната земя, с най-красивите планини, реки, води, гори и море - да има БЕДНИ, гладни, болни българи, българския народ да е най-бързо изчезващият при "демокрацията"? Кои ни излъга, че прави "реформи" за по-добър живот вече 30 години? .............. Държавата се управлява от НПО, финансирани от чужди нечистоплътни интереси. Факт. Ако бяха чисти намеренията - щяхме да си живеем щастливи в собствената си райска България и никой нямаше да я напуска. Да, ама не. Целта е видна - ликвидация, а ти продължавай с подривната си писалка да лъжеш, че при соца сме живяли лошо, пък имаме носталгия по соца. Лъжа е и ти го знаеш. .... Другите народи от соца, със сигурност вече също изпитват носталгия по соца, живеейки в сегашните хаос, паплачи от далечни земи и т.н. боклуци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evg70

  25 Юли 2023 11:46ч.

  На 24 май няма сняг, и няма да може да замеряме Простото кире със снежни топки....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да защитим България

  25 Юли 2023 16:57ч.

  Ако нямаше 3ти март нямаше да има 24 май защото чисто и просто щяхме да си останем турска провинция и щяхме да говорим на турски и… да не сме християни . Но кой слуша българския народ ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • историк

  25 Юли 2023 20:56ч.

  Включвам се със закъснение в дискусията, но все пак се надявам да се чуе и моето мнение. Смятам, че трябва да се въведе терминът "държавен празник" и той да бъде най-важният за целия народ. Такъв може да бъде единствено Трети март, защото поставя началото на Третата българска държава. Тогава всички останали като 6 май, 24 май, 6 септември и 22 септември спокойно могат да се нарекат "национални", без обаче да са от ранга на 3 март. С една дума - да се реабилитира понятието " държава ", тъй като тя е най-важното условие за да съществува е функционира НАЦИЯТА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Istinsko osirane

  27 Юли 2023 22:30ч.

  Щом ще махате "3ти март" тогава махнете и Бузлуджа и сложете там Гробница на ОСман паша, вместо Храма-костница....вдигнете джамия. Бъдете истински перфидни тъпанари и продажници, не спирайте до средата боклуци!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каба Ластун

  31 Юли 2023 1:06ч.

  Женската половина на РБ ще иска Осми март за Национален празник,за да могат да си покажат буклите на банкетите,а мъжката-Трифон Зарезан за да се"отрежат" ,както те си знаят!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи