Читатели на “Гласове”: А Сирия? Каква е разликата между турските и сирийските деца?

Читатели на “Гласове”: А Сирия? Каква е разликата между турските и сирийските деца?

Момиченце, спасено в Джандарис, Сирия, след земетресението. Снимка: Рами Ал Саид / АФП

"Гледах как се срутват жилищни сгради. Ужасна трагедия. Съчувствам на турците и на сирийците. Ужасна е и това, че никой не подава ръка за помощ на сирийците в такъв тежък момент"; "Очаквам скоро нашата държава да сглоби поне един ТИР с помощи и за Сирия. Тя търпи бедствие вече 12 години. Все си мисля, че можем да сглобим един камион с одеяла, палатки, консерви и малко лекарства. Поне един камион": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

без имена

Гледах как се срутват жилищни сгради. Ужасна трагедия. Съчувствам на турците и на сирийците. Ужасна е и това, че никой не подава ръка за помощ на сирийците в такъв тежък момент.

 

thenewone

Съболезнования на семействата на пострадалите. Да не дава господ да ни се случи на нас такова нещастие. Измъчва ме въпросът, зададен по-горе от колеги - хубаво е, че нашият президент, не е чакал молба за помощ от Ердоган. А Сирия?

 

Спиноза

А за Сирия, какво изпрати нашият президент? Там също са много пострадали.

 

SapunRK

Очаквам скоро нашата държава да сглоби поне един ТИР с помощи и за Сирия. Тя търпи бедствие вече 12 години. Все си мисля, че можем да сглобим един камион с одеяла, палатки, консерви и малко лекарства. Поне един камион.

 

Достоевски

Така и не можах да разбера, каква е разликата между турските дечица и сирийските дечица, та нашите неолиберасти, натъпкани с евроатлантически "ценности" ще пращат екипи и помощ само в Турция ? Само този факт е показателен, колко циничен и антихуманен е "цивилизования" запад и помията, в която сме набутани.

 

colibri

БЧК прави дарителска кампания само за Турция, а за сирийците нито дума. Оказва се, че следват политиците- правят кампания само за "правилните"пострадали. Питам- къде им е хуманноста на БЧК- защо делят пострадалите от това природно бедствие?! Явно БЧК са станали и евроатлантици, т. е. спазват правилата да се помага само на определени държави-съюзници от ЕС и НАТО.

 

топ 10

Американските мародери на сирийския нефт няма ли барем от кумова срама да деокупират находищата, връщайки ги на законното правителство на страната, или ще продължат да лочат чужди суровини, докато сирийският народ пъшка и загива под развалините, предизвикани от безмерната им алчност и наглост?!

 

минаващ

От показаното в Мрежата излиза, че трагедията наистина е апокалиптична!!! Господа и дами , не се успокоявайте от временния брой загинали! В подобен район в Армения преди няколко десетилетия имаше 20 000 загинали! От това което се вижда тук твърде оптимистичната оценка ще бъзе поне 30 000 ,а могат да достигнат и 300 000 след разчистване на развалините! Занимавал съм се със сеизмичен риск преди 15 години и съм наясно!!! Първият трус е бил през нощта когато хората са спали в къщите си. Само в един град като Газиантеп, който има милион и половина население, потенциалните жертви трябва да са към 100 000 в срутените многоетажни блокове... Трябва да се помага на оцелелите - там сега е зима, а половината са бягали от леглото само с дрехата на гърба си! Това означава само в Газиантеп най-малко 100 000 бездомници търсещи дреха и топло... А за целия район сумата сигурно ще е на порядък по-голяма. Отделно "п...ското" поведение на нашите власти ,които се ослушват и за жертвите в Сирия, "щото не била поискала помощ"!!! От Руската база в Сирия са изпратили два батальона жива сила да разчистват развалините, но нищо не се чува за американските солджъри от Инджирлик - най-вероятно бързат да ги евакуират с хеликоптери от там, че да не се напъват... Такива сме ние, ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ!...

 

колония

Докато България проявява колониално поведение, това ще се използва от Северна Македония и те ще си правят каквто желаят. Извикахме посланика за консултация със заканата, че докато не се преустановят антибългарските прояви, той няма да се връща. След като САЩ ни скръцнаха със зъби, българският посланик веднага се върна в Северна Македония. И веднага се намери оправдание, според Демерджиев, казано тази вечер по БНТ - при посещение на вицепремиер, протоколът изисква посланикът да се върне. Тогава въпросът е - беше ли нужно това посещение, след като същият не направи нужното, за да се допуснат чакащите 200 българи на границата. Или посещението имаше за цел да оправдае връщането на посланика по нареждане на колониалния господар.

 

 

Коментари

 • Davlatov

  07 Фев 2023 13:32ч.

  Da gi spasiava zar Putya s visokite tokcheta. Glupatsi , ima li drugs durjava na sveta pomognala poveche na drigite strani ot USA?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коча

  07 Фев 2023 13:43ч.

  Дай примери, хохъл

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  07 Фев 2023 13:55ч.

  Тука се пише на български език с кирилицата! А такива като тебе, избягали от Русия джендъри - либерали по-добре да си кютат тихичко, а не да изпълзяват като въшки на чело в българските медии!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В подкрепа на Коча

  07 Фев 2023 20:18ч.

  Посочи Хохъл някаква референция колко американски солджъра от Инджирлик отидоха поне на Турция да помагат? А после посочи коло мириканци от АтТанф са отишли да помагат не на Асадовите, а на "революционните " сирийци, където до сега са изровени над 1000 загинали. Няма да успееш! Щото те стоят там единствено и само ДА УБИВАТ, а не да помагат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  07 Фев 2023 13:56ч.

  Тази трагедия нагледно показа какви мижави брашнени червеи управляват сектата ЕС! Нали резиденте Радев? Хубаво се показахте, показахте си счупените гърбове дори и пред природните бедствия!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БУЛГАРИСТАН ЕООД

  07 Фев 2023 14:30ч.

  По европейските телевизии земетресението е в Турция и Сирия. По нашите подлогови новини Сирия в заглавията отсъства- заметресението е в Турция, помощтта е за Турция, Репортерите са в Турция...срамота е политиккорекността да ги лиши от човещина в такава степен нашите титани на словото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хмм

  07 Фев 2023 14:46ч.

  Сега един керван от хиляди сирийски мигранти да отидат в умрялата кранта Европа и да се "отблагодарят" подобаващо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Турция е съюзник на страните от НАТО.

  07 Фев 2023 17:32ч.

  Сирия е съюзник на Русия. Обяснимо е защо Западът помага толкова активно на Турция. Не мога да разбера обаче защо Русия не помага със същата сила на Сирия. Ако училището, в което учат децата ти, се запали, кой ще те упрекне, че когато влезеш в огъня ще търсиш първо своите деца и едва когато ги спасиш, ще помагаш на другите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дрън, дрън,

  07 Фев 2023 18:29ч.

  твърде евтинки, пластмасови сравнения, разбирания и морал .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  07 Фев 2023 19:57ч.

  Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви в своя канал в Телеграм, че след "денафицикацията и демилитаризацията" на Украйна, той има намерение да продължи "борбата със сатанизма" в Европа и по-конкретно на територията на Полша. Според него следващата "народна република" може да се появи в Силезия, където и без това през юли ще се проведе "ежегодният Марш за автономия", предава "Фокус".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да напомня

  08 Фев 2023 5:29ч.

  Че Турция се е разположила - окупирала гранични райони със Сирия и провежда политика на прочистване на кюрдите там. Всичките били членове на терористична организация…дали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Михайлов хайлов

  08 Фев 2023 11:23ч.

  Това не е точно. Първо Механизмът за оказване се задейства по искане на правителството на пострадала страна. А сирийското не е поискало все още такава помощ. Военният конфликт в Сирия също така е наложил мерки за сигурност, които позволяват само на местни организации да придвижват помощи за пострадалите райони. Вече има европейски организации, включително български, които са установили контакт със сирийски и уточняват каналите за придвижване на хуманитарната помощ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  09 Фев 2023 6:24ч.

  Разликата е че сирийските са вече в България, пък турските никога не са си тръгвали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи