Заведение в Германия предлага сладолед с вкус на щурец

Заведение в Германия предлага сладолед с вкус на щурец

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германски салон за сладолед разшири менюто си, изкушавайки клиентите си с фунийки от замръзналия десерт с вкус на щурец, придружен от топинг от сушени кафяви щурци. Необичайният сладолед се предлага в магазина на Томас Миколино в неголемия германски град Ротенбург ам Некар, Южна Германия, съобщи ДПА, цитирана от Асошиейтед прес.

Миколино има навика да създава аромати, които са извън типичните предпочитания на германците към сладоледите. В миналото е предлагал сладоледи с вкус на наденица с черен дроб, синьо сирене Горгонзола, както и такъв, покрит със злато - за 4 евро на топка.

"Аз съм много любопитен човек и искам да опитам всичко", казва Миколино, след което допълва: "Ял съм много неща, включително много странни неща и щурците бяха нещо, което все още исках да опитам, също под формата на сладолед".
Това, че той вече може да произвежда сладоледи с аромат на щурец, се дължи на новите разпоредби на Европейския съюз, които позволяват използването на насекомите в различни храни.

Съгласно регулацията щурците могат да бъдат замразени, изсушени или използвани стрити на прах. Брюксел вече позволи използването на мигриращите скакалци и ларвите на брашнения бръмбар да бъдат използвани като добавки към храни.
Сладоледът е направен от брашно от щурци, крем, екстракт от ванилия, мед, а отгоре му поставя сушени цели щурци. Той е "изненадващо вкусен", твърди Миколино.

Имам клиенти, които идват тук всеки ден и си купуват от него, добавя той.


Източник: dariknews.bg

 

 

 

Коментари

 • щурчова гъдулка

  02 Март 2023 17:35ч.

  а щурец с формата и вкус на сладолед - кога?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хуй с форма и вкус на хуй за германостанските кастрати

  02 Март 2023 17:44ч.

  Тия съвсем се разложиха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • любопитен

  02 Март 2023 17:52ч.

  Ти да видиш! Големи шарани са германците. Кой ще разбере, че сладоледът е с вкус на щурец, да не би да е ял щурци на грил?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • те там отдавна ядат л...а поради същата причина

  02 Март 2023 17:57ч.

  И ни ги дават за пример, гнус...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изкуственият интелект (цензор) - думата крЭтен ли не ти хареса?

  02 Март 2023 17:55ч.

  Обидно е определението "интелект" за теб, по-скоро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  02 Март 2023 18:44ч.

  ИЗВРАТЕНЯЦИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Супер

  02 Март 2023 18:54ч.

  С червейче е по-вкусно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил Михайлов Константинов

  02 Март 2023 18:54ч.

  Малко история. Като си започнал една война, па вземи и я спечели. Като не можеш да я спечелиш, ми не я почвай. Иначе ще си роб до гроб. И пра-пра-внуците ти също. Което и наблюдаваме в момента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е, т.нар. Запад не трябваше да се захваща с Русия. Не му е по силите.

  02 Март 2023 20:10ч.

  Обаче когато Господ иска да убие някого, първо му взема ума. Та така със Западната "цивилизация". От глупост се затри. ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  02 Март 2023 19:25ч.

  Нация, която може да пие бира с кока-кола (шпеци), пържола със сладко от боровинки, зеле, направено кисело, след киснене в оцет, със сигурност може да яде и сладолед с брашно от щурци. Щурците така ще се натъпчат в червата им, че ще ги направят твърди като тръбопровод. В тихи нощи ще се чуват отгласи от техните песнопения - осанна, осанна, осанна, радост, потрес и захлас, вжжжж, бззззз, ааааа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Културни новини

  02 Март 2023 23:58ч.

  Римейк на българския игрален филм от 70-те „Щурец в ухото“ ще носи заглавието „Щурец в червото“. В главните роли ще видим възпитаници на "Америка за България". Премиерата ще бъде в голямата зала на Софийски гробища. А трибютният албум, посветен на група "Щурците", "Пепел от щурци" ще се появи на пазара следващия месец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕТО С ТЕЗИ БЕЗУМНИ УСМИВКИ ОТ СНИМКАТА И С ТОТАЛНИЯ СИ ХЕДОНИЗЪМ СЕ ДОКАРАХА ДО ПОЛОЖЕНИЕТО ДА ИМАТ 44% УВЕЛИЧЕНА СМЪРТНОСТ В СРАВНЕНИЕ С ВРЕМЕТО ПРЕДИ ВАКСИНИТЕ

  03 Март 2023 9:52ч.

  Също да нямат деца, защото създават неудобство и да провеждат масови практически обучения в университети по мастурбация. Да оствят народа си на студено и да командироват водещите си бизнеси в САЩ. Какво повече? Трябва да стоим много надалеко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи