Yettel даде старт на четвъртите поред Digital Scouts - играта, която обучава децата как да се справят с опасностите онлайн

Yettel даде старт на четвъртите поред Digital Scouts - играта, която обучава децата как да се справят с опасностите онлайн

Онлайн куизът на Yettel – Digital Scouts, дава възможност на 29 и 30 декември, на децата и младежи да демонстрират своите знания и умения за справяне с онлайн опасностите. „Знаеш, преди да скролваш“ е основното послание на четвъртото издание на Digital Scouts, което е част от дългосрочната програма на компанията за безопасен интернет. В рамките на 48 часа децата ще могат да отговорят на въпроси, свързани с теми като онлайн тормоз, надеждност на пароли, кражби на самоличност, фишинг, зловредни софтуери, опасно и неподходящо съдържание онлайн и много други. Всички участвали в двата дни от играта и отговорили правилно на въпросите в приложението Digital Scouts участват в томбола за страхотни награди, които да поощрят тяхното желание за придобиване на нови умения. Сред наградите е последен модел iPhone, смарт гривни на Huawei и безжични слушалки. Приложението е налично за сваляне напълно безплатно в Google Play и App Store.

Разпознаването на опасните ситуации за тази таргет група е сред ценните умения, които всяко дете и тийнейджър е важно да придобие, особено днес, когато децата прекарват голяма част от времето си онлайн, включително с обучителни цели. До момента кампанията на Yettel има три успешни издания, достигнали до общо 56 000 младежи.

Осигуряването на дигитални умения за справяне с онлайн предизвикателствата е ключов елемент от петгодишна Стратегия за устойчиво развитие на Yettel. Една от целите на кампанията е да ангажира  и запознае над 40 000 деца и младежи с темата за безопасността в интернет.

Yettel обяви и резултатите от проучване, проведено специално, за да открои ключовите проблеми и тенденции за българските деца и младежи. Данните от него показват, че цели 88% от децата прекарват всеки ден време онлайн не на едно, а на повече дигитални устройства. Сред регистрираните проблеми, които проучването извежда на преден план, са несигурност при създаването на силни пароли и незнание у децата как да защитят устройствата си от вируси. Процентът на подрастващите, които са подложени на онлайн тормоз, бележи известен спад и е само 8%. 

Коментари

Напиши коментар

Откажи